marlen14 20.05.07, 10:47 Od kilku dni odczuwam straszny ból pleców, jak nawet leżę to bolą. Czy to wpływ hashimoto? bo mam stwierdzone. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viola_1958 Re: Ból pleców 20.05.07, 11:14 Nie martw się, dla mnie to jeden z sygnałów że należy zwiększyć delikatnie dawkę. Opisz ten ból. Czy czujesz to jako ból kostny czy też mięśniowy? Odpowiedz Link
marlen14 Re: Ból pleców 20.05.07, 14:19 Raczej to jest ból mieśniowy. Może masz racje z zwiekszeniem dawki ponieważ lekarka mi zwiekszyła ale ja się nie zastosowałam, po tygodniu żle się czułam i zmiejszyłam dawkę ze 100 do 75 Ethyrox. Odpowiedz Link
zajacowna Re: Ból pleców 20.05.07, 15:34 Marlenka zmniejsz do 10 ze 100 to poczujesz sie lepiej!!!!! Zwariowalas? nie wolno tak drastycznie zwiekszac czy zmniejszac dawki! Dobijasz sie tym dziewczyno! Poczytaj nieco forum. I Wlaz spowroten na dawke ,ktora Ci lekarka zalecila, ale wchodz na nia pololi co 6 mg tygodniowo. Odpowiedz Link
marlen14 Re: Ból pleców 20.05.07, 18:42 Tak, zwiększę dawkę tak jak piszesz stopniowo, boję się bardzo jakie mogą wystąpić przy tym objawy. Ten ból pleców nie przechodzi Narazie biorę 50 Ethyrox a Endokr.kazała zażywać 100 !!! Odpowiedz Link
zajacowna Re: Ból pleców 20.05.07, 19:36 z tego co pamietam , to twoje wyniki byly naprawde cienkie.... wiec nie bezpodstawnie lekarka kazala ci zwiekszyc dawke. takie bole plecow, maja niektorzy przy duzych niedoborach hormonow. Odpowiedz Link
marlen14 Re: Ból pleców 20.05.07, 20:46 Widzę, że sporo wiesz na temat tarczycy. Dziękuję Ci za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Ból pleców 20.05.07, 21:00 Te bóle, o których piszesz są spowodowane niedoczynnością. Tarczyca produkuje również kalcytoninę, która jest odpowiedzialna za stan naszych kości. Aby zrozumieć swoją chorobę, niestety musisz trochę poczytać. ,Tess Odpowiedz Link