julita77 25.10.07, 10:50 wano Hashimoto? Co musi być w wyniku, żeby potwierdzić Hashimoto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: Czy któraś z Was miała BAC i dzięki temu zdia 26.10.07, 17:01 Witaj Julita77 Nie mialam robionej biopsji, ale wiem ze w badaniu bipsji mozna zdiagnozowac Hashimoto. W wyniku wychodza limfocyty bo Hashimoto to jest limfocytarne zapalenie tarczycy. ("Leben mit Hashimoto") Wiekszosc z nas tu na forum nie miala robionej biopsji bo jesli ktos ma: objawy, niedobor hormonow fT3 i fT4 w badaniu krwi, wysokie ponad norme TSH, obecne przeciwciala i w USG widoczny jest stan zapalny tarczycy to ta biopsja jest zbyteczna. Biopsje robi sie wtedy jesli wyniki o ktorych tutaj pisalam wychodza niejednoznacznie a chory ma objawy i lekarz nie ma pewnosci ze to Hashimoto. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
julita77 Re: Czy któraś z Was miała BAC i dzięki temu zdia 29.10.07, 23:01 U mnie zrobili biopje, bo u mojej mamy wyniki nie najlepsze sa Odpowiedz Link
julita77 Re: Mój wynik BAC 31.10.07, 09:53 za szybko kliknelam: Rozpoznanie histopatoogiczne: KOmorek podejrzanych nie stwierdza sie \. W rozmazach ze zmiany w lewym płacie tarczycy obecny koloid z drobnymi tyreocytami w platach, grupkach i rozproszeniu. Zmiana lagodna - guzek koloidowy. czy to moze byc Hashimoto? Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Mój wynik BAC 31.10.07, 14:35 Głównym celem biopsji jest sprawdzenie czy guzki są "spokrewnione" z rakiem. Masz napisane , że guzek jest koloidy i nic więcej. Ciesz się wynikiem. Odpowiedz Link