julita77 06.02.08, 11:49 Dziewczyny czy jest jakiś związek? ja teraz dostałam Detralex do łykania od chirurga naczyniowego i zaczęłąm brać, mam ndzieję, że nie ma to wpływu na tarczycę. Mam wziąć dwa opakowania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skorpionica11 Re: Hashimoto a żylaki 07.02.08, 20:52 to sie Lekarzowi mowi ze ma sie chora tarczyce i co sie bierze aby mogl dobrac leki A to sie nie pytasz wachowca od tego jest Ja zawsze pytam sie tylko fachowca osoby kompetentne ktore moga mi udzieli prawidlowiej odpowiedzi. p.s (mowie jak to moim przypadku jest) ja mialam od zawsze problemuy z krazeniem i mam hasi. i zylaki i tarczyce bardzo ukrwiona ale sie mna nie sugeruj Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Hashimoto a żylaki 07.02.08, 21:01 skorpionica11 napisała: > ja mialam od zawsze problemuy z krazeniem i mam hasi. i zylaki i > tarczyce bardzo ukrwiona > Czy to znaczy, że tarczyca ma duże przepływy? Masz ten wynik usg? Wpisz dokładnie co p.dr napisał/a. Odpowiedz Link
matka.adama Re: Hashimoto a żylaki 08.02.08, 20:23 Ja biorę Detralex od wielu, wielu lat, na naczyniaka. Jak do tej pory (Hashi mam od kilku lat, a problemy z żyłami od kilkunastu) nie stwiedziłam nic niepokojącego, lekarze też mi nie odradzali brania Detralexu. Staram się brać Detralex kilka godzin po tyroksynie i selenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
edith31 Re: Hashimoto a żylaki 08.02.08, 22:28 Witaj, w wątku "zatrzymajmy wariactwo tarczycowe" przetlumaczylam z angielskiej stronki okolo 60 objawow zwiazanych z hashimoto, miedzy innymi sa tam ujęte żylaki, tak wiec musi byc jakies powiazanie pozdrawiam Odpowiedz Link
tiguan123 Re: Hashimoto a żylaki 31.07.24, 09:15 Oj, wiem, co to żylaki – nieziemskie bóle nóg, kurcze w łydkach takie, że chce się wyć, oraz paskudne odstające żyły. Myślałam, że nigdy więcej nie założę spódnicy. Rok temu koleżanka poleciła mi produkty, które jej mama kupiła w Konopnej Farmacji w Poznaniu na żylaki. Stosowałam ziele ruszczyka kolczastego (kłącza) dwa razy dziennie piłam napar, witaminę C podwójna dawka szukać naturalnej , MSM Pharmovit (czyli siarkę organiczną) oraz smarowałam nogi żelem Veosil - konopny żel firmy Cannaderm Po sześciu miesiącach regularnego stosowania tych produktów moje nogi są wreszcie wolne od żylaków, i tego lata mogłam pozwolić sobie na odkrycie nóg. Niestety, żylaki mają tendencję do powracania, ale póki da się to kontrolować, wolę stosować naturalne metody. Zabieg operacyjny zawsze można zrobić, ale ponoć jest mocno bolesny. Te produkty naprawdę działają cuda – przynoszą ulgę i sprawdziły się na moich nogach. Dobrze by było również pamiętać o zakupie specjalnych rajstop uciskowych, które poprawiają krążenie podczas stosowania tych produktów. Nie jestem pewna, czy w Konopnej Farmacji można zamówić rajstopy, ale inne produkty na pewno można. Odpowiedz Link