Dodaj do ulubionych

0,5 promila

16.07.14, 15:11
Ile trzeba wypić, by mieć we krwi pół promila?
Jak szybko jedno piwo 'wyparowuje'?

A takie okołośrodowe pytania.
Obserwuj wątek
    • jk3377 Re: 0,5 promila 16.07.14, 15:29
      2 piwa 0,5L..?

po 10h może?

a takie okołosrodowe jakby odpowiedzi heheh niepewnesmile
      • kowalowa Re: 0,5 promila 16.07.14, 15:59
        ja słyszałam ze po wypiciu jednego piwa należy odczekać 3 godziny zeby nie mieć nic... ale zapewne wszystko zależy od organizmutongue_out tzn ktoś mi mówił, ze jak jadę do pracy rano a wieczorem łykne np 4 piwa..to moge jechać dopiero po 12 stu godzinach?
        ja raz, dosłownie raz jechałam można powiedzieć po piwie.... było to naście lat temu, wypiłam małe piwko na spotkaniu ze znajomymi, jechalam po dwóch godzinach od wypicia; teoretycznie nie powinnam nic mieć...teoretycznie i do tej pory nie wiem czy miałam, ale stres miałam taki, ze jakby mnie złapali....umarł w butach, bo stres by mnie chyba zdradził i potroił stężenie alkoholu tongue_out

i od razu dodam... też tego nie rozumiem, dlaczego byłam wtedy taka głupiatongue_out
        • mathiola Re: 0,5 promila 16.07.14, 16:23
          z tych obliczeń wynika, że ja po festiwalu mogłabym wyjechać dopiero w środę i to wieczorem, a musiałam jechać w poniedziałek w południe. Po dmuchnięciu na komendzie wyszło mi 0,0. Piłam piwo cały dzień (znaczy całe trzy dni), cały wieczór i jeszcze trochę nocy tongue_out
    • mona_mayfair Re: 0,5 promila 16.07.14, 15:58
      Mniej-wiecej dwa piwa wypite w niecałą godzine przez ok.60 kilogramowa kobietę ;p
      • kowalowa Re: 0,5 promila 16.07.14, 16:00
        ooo takie cuś znalazłam

www.kazdypromil.pl/alkomat/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka