Dodaj do ulubionych

Padaczka (?)

30.08.14, 00:34
Neurolog podejrzewa u Tuśka padaczkę,przed nami badania.
Ile jeszcze???
Obserwuj wątek
    • ostra-papryka Re: Padaczka (?) 30.08.14, 01:03
      Ale były objawy padaczki? Ja jestem zwolennikiem konsultacji- czyli jeden lekarz mówi bardzo złe rzeczy,idę do innego i konsultuje jeśli jeden drugi trzeci mówi to samo ...to niestety jest problem i trzeba leczyć
      • hedna Re: Padaczka (?) 30.08.14, 01:11
        Miał epizod z dziwnymi objawami; mega senność,pokazywał na głowę,że boli.Zwymiotował.Szpital,badania z krwi,mocz na toksykologię (podejrzewali,ze połknął jakieś leki!),badanie dna oka i tomografia (bez kontrastu)-wszystkie wyniki dobre.Po kilku godzinach dziecko jak nowe.Ma autyzm ,ma 4 latka.
        • grave_digger Re: Padaczka (?) 30.08.14, 10:46
          może być atak migrenowy.
          • amoreska Re: Padaczka (?) 30.08.14, 10:59
            Tak czy inaczej - badania zrobić trzeba. Przede wszystkim EEG.
            • andziulec Re: Padaczka (?) 30.08.14, 19:24
              tak EEG jest konieczne. U nas na przykład to badanie wskazuje, że padaczka moze się pojawić ale póki Młody nie ma objawów to nikt mu nie diagnozuje.
              • 3-mamuska Re: Padaczka (?) 31.08.14, 18:40
                U syna mojej kolezanki tez 4-latek z autyzmem tez podejrzewali bo dziecko sie zawieszlo i w tym czasie nic do niego nie docierało. Po badaniechbwysxlo ze jest ok.
                • hedna Re: Padaczka (?) 31.08.14, 21:29
                  U nas neurolog twierdzi,ze ten epizod to może świadczyć o padaczce.Boje sie.
                  • woezel_pip Re: Padaczka (?) 31.08.14, 23:09
                    Strach rozumiem. Ale wiesz, mi zawsze powtarzano, że jeden epizod jeszcze nie świadczy o padaczce. Po prostu coś takiego może się zdarzyć. I nawet jak eeg jest nieciekawe to to jeszcze nie wyrok. Trzeba mieć nadzieję, że się nie powtórzy.
                    Zrób badania. Obserwuj. Trzymam kciuki.
                    Skąd jesteś?
                    Zdarza się, że lekarze po jednym epizodzie i po eeg chociaż trochę napadowym przepisują leki. Neurolog mojej córki i ja (po licznych lekturach i konsultacjach) jestem temu przeciwna, leki mają naprawdę dużo skutków ubocznych.
                    Moja córka miała napady co noc, co 10-15 minut, po jednym szczepieniu stan padaczkowy, ona musiała dostać leki. I jest dobrze smile świetnie się rozwija, ma teraz 4 lata, leki zażywa od 2.5 roku.
                    Skutki uboczne są, no ale tutaj ważniejsze jest, że nie ma napadów.
                    Tak ci piszę, bo padaczka, leczona- też nie jest końcem świata smile. U nas jest naprawdę ok smile.

Kciuki za młodego i ciebie!
                    • bei Re: Padaczka (?) 31.08.14, 23:52
                      Trzymam kciuki, by to był tylko ten jeden epizod .
        • 3-mamuska Re: Padaczka (?) 01.09.14, 00:04
          hedna napisała:

> Miał epizod z dziwnymi objawami; mega senność,pokazywał na głowę,że boli.Zwymio
          > tował.Szpital,badania z krwi,mocz na toksykologię (podejrzewali,ze połknął jaki
          > eś leki!),badanie dna oka i tomografia (bez kontrastu)-wszystkie wyniki dobre.P
          > o kilku godzinach dziecko jak nowe.Ma autyzm ,ma 4 latka.

Nie jestem lekarzem ale mam kolezanke której 2 dzieci ma padaczkę i wymioty ból głowy senność to raczej pod padaczkę nie podchodzi.
          Oczywiście badania zrób, ale trzymam kciuki ze bedzie dobrze.
          • awokadoimorela Re: Padaczka (?) 13.10.14, 12:32
            U mojego synka w pierwszej fazie "rozwoju choroby" jedynymi objawami byly wymioty w 10-20 minut po zaśnięciu sad
            Niestety ta franca epi nie zawsze jest łatwa i jednoznaczna do diagnozy
    • arwena_11 Re: Padaczka (?) 14.10.14, 23:20
      Hedna i jak z synkiem, jakaś diagnoza?
      Ty chyba nie jesteś z Warszawy. Ale jakbyś dała radę dostać się na konsultacje do dr Czachorowskiej w dziecięcym STOCERZE w Konstancinie, miałabyś najlepszego neurologa dziecięcego.
      • aguacate Re: Padaczka (?) 15.10.14, 04:40
        Jeden epizod jeszcze nie oznacza padaczke, dopiero po drugim przyjmuje sie, ze to padaczka.
        Mial kolejne epizody? Dostal leki?

Moj syn ma niedawno stwierdzona padaczke, jest na lekach, jest dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka