28.02.15, 16:38
Nabyłam i jest super tylko mam problemy z niektórymi funkcjami. Polska klawiatura działa ale nie do końca opanowałam,nie mam czatu na fejsie i nie rozgryzłem wielu funkcji. Córka mi poleca poszukanie instrukcji na Jutubie , blogi, forum. Może macie jakieś miejsca gdzie warto zajrzeć ?

Obserwuj wątek
    • soniaericsson Re: iPad 28.02.15, 21:26

Kliknij ikonkę setting, wybierz General tam bedzie opcja Keyboard. Kliknij na Keyboard i tam bedziesz mogła dodać klawiaturę polska. Mam nadzieje, ze pomogłam. Ja w ten sposób dodałam na swoim klawiaturę polska
      • soniaericsson Re: iPad 28.02.15, 21:29
        Jak to nie masz czatu na fejsie? Ipad trzymany w pozycji pionowej nie wyświetla z boku czatu, ale jeśli trzymasz go poziomo to wtedy powinien być po prawej stronie
        • jan.kran Re: iPad 01.03.15, 18:37
          soniaericsson napisała:

> Jak to nie masz czatu na fejsie? Ipad trzymany w pozycji pionowej nie wyświetla
          > z boku czatu, ale jeśli trzymasz go poziomo to wtedy powinien być po prawej st
          > ronie

-------> Nie mam chat w żadnej pozycji ale za to dziś znalazłam blokadę rotacji , uff !!! Córka mi podrzuciła
          różne linki w tym o czacie na fejsie poprzez iPad , postudiuje w wolnej chwili.

• jan.kran Re: iPad 01.03.15, 18:32
        soniaericsson napisała:

>
        > Kliknij ikonkę setting, wybierz General tam bedzie opcja Keyboard. Kliknij na K
        > eyboard i tam bedziesz mogła dodać klawiaturę polska. Mam nadzieje, ze pomogłam
        > . Ja w ten sposób dodałam na swoim klawiaturę polska
        ### Zainstalowanie wielu klawiatur załatwił syn w sekundę mamy polska,angielska , niemiecka i portugalska. Natomiast nie umiem włączyć polskich znaków diakrytycznych.Tzn.jak mi ajped
        wrzuci słowo
        lub cześć słowa z automatu to naciskam return i potem mam albo całe słowo albo jego cześć ale mam polskie znaki , natomiast sama ich nie wpisze jak to miałam na iMac który mi niestety padł i oszczędzam na nowe stacjonarne jabłko.Jestem miłośniczka zagorzała Apple od lat bo to jest wynalazek dla takich idiotów jak ja.
        Wiele rzeczy odkrywam sama , córka wspiera mnie telefonicznie , jakby była obok to by mi sekundę wszystko pokazała.
        Znalazłam sporo funkcji i weszłam na Jutub gdzie jest tutorial dla iPad po niemiecku w tym dla seniorów i osób 55 plus , korzystam i mi pomaga.
        Co jest wkurzające to puste miejsce pod moim postem , nie wiem jak to ominąć

• soniaericsson Re: iPad 01.03.15, 22:15
          U mnie polskie znaki pojawiają sie jak przytrzymam dłużej literę, np e żeby zrobić ę. Wtedy nad przytrzymaną literą pojawia sie taki jakby dymek jak w komiksach i stamtąd wybieram pożądana literę. Ale głownie zanim skończę pisać jakiś wyraz od razu wyskakuje predictive word.
          • soniaericsson Re: iPad 01.03.15, 22:19
            Z tym pustym miejscem pod postem to nie pomogę chyba. Wydaje mi sie ze tutaj musisz poszukać w swoich ustawieniach forum. Może tam gdzie sygnaturkę sie wpisuje. Nie mam pomysłu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka