Dodaj do ulubionych

Może ktoś wie

16.03.11, 20:31
Witam serdecznie. Może najpierw się przedstawię. Ponad miesiąc temu do naszej rodzinki dołączyła śliczna mała kotka. Kotka jest bardzo wesoła i pogodna, po przejściach, przyduszona została znaleziona gdzieś chyba na jakiejś budowie. Ludzie, którzy ją znaleźli odchowali, wyleczyli kotkę a potem ... a potem trafiła do nas. Dotychczas tylko Was czytałam, ale sytuacja zmusza mnie do szukania u Was pomocy. Nasz mała kotka obecnie ma rujkę, nam to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Ale w ciągu dnia, kiedy nas nie ma to podobno okropnie głośno miauczy. Sąsiadka straszy nas policja itd i moje pytanie jest takie, czy ktoś wie, czy może w Poznaniu lub najbliższych okolicach ktoś dokonuje sterylizacji za darmo lub za jakieś rozsądne pieniądze. Na tą chwilę pomimo tego, że jest marcowa akcja i sterylizacja kosztuje połowę ceny bo jakieś 100 zł to tak nie mam na to kasy sad wiosenne wydatki wiadomo kurtki, buty dla dzieciaków tak nadszerpnęły mój budżet, że licząc w prawo i lewo nie da rady. A panicznie obawiam się, że policja albo nie wiem kogo ta kobieta naśle zabierze nam kotka. Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie wszystkich Was pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Może ktoś wie 16.03.11, 20:55
      tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/f,10264,Koty_nasz_maly_koci_zakatek_.html
      jest najlepsze kocie forumsmile
      • wladziac Re: Może ktoś wie 16.03.11, 21:44
        sprawdź w swojej miejscowości czy jest fundacja zajmująca się ochroną zwierząt lub towarzystwo opieki nad zwierzętami bo te organizacje mają talony na darmowe sterylki kotów,tylko trzeba zaznaczyć podczas rozmowy że kotka jest znajdą,w tej chwili czasowo możesz podać lek hormonalny tylko potrzebna jest recepta od weta na proverę kupowaną w aptece,poproś o receptę ja dostawałam bez problemu i bezpłatnie nie biorąc kotki ze sobą na wizytę tylko mówiąc o co chodzi,albo można kupić kilka tabletek u weta tego czy innego leku z przeznaczeniem dla kotki,na dłuższą metę każde tabletki hormonalne są szkodliwe ale czasowo przed sterylizacją można pomocniczo z nich skorzystać i wtedy też będzie pewność że kotka nie dostanie rujki przed samą sterylizacją bo inaczej przepadnie Ci termin sterylizacji
    • klubgogo Re: Może ktoś wie 20.03.11, 13:41
      Myślę, ze sąsiadka tylko straszy Cię tym mrauczeniem, bo pewnie nie lubi kotów. Siedzi w domu i wymyśla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka