finka9 Re: Czy Applaws to... 13.07.17, 10:30 Chyba się skuszę. Mam nadzieję ,że mój wrażliwiec będzie ją tolerował. Odpowiedz Link
finka9 Mysiulku... 14.07.17, 11:24 a czy znana jest Tobie taka marka -"Dolina Noteci" ,bo ostatnio ktoś mi poilecił ,ale że był to sprzedawca w sklepie to nie do końca mam zaufanie do tej rekomendacji. Odpowiedz Link
aankaa Re: Mysiulku... 14.07.17, 11:32 pies mojej zaprzyjaźnionej wetki jest tym karmiony mniemam, że nie jest to badziewie Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Mysiulku... 14.07.17, 22:21 Z racji miejsca zamieszkania testowac i cos powiedziec moge tylko markach dostepnych swiatowo. Jesli chodzi o sucha to enigmatyczny opis '" zboża .... produkty pochodzenia roślinnego' mnie by zrazil, ale ja mial fiola na punkcie kukurydzy i zboz w zarciu (ryz moze byc) natomiast mokra tak naprawde nie wiadomo co zawiera: 'mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego 50% (w tym 4% kurczaka), zboża, substancje mineralne' 4% miesa z kurczaka??? Applaws: www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/applaws_karma/156g/58814 Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy Applaws to... 15.07.17, 20:49 A czy mogłybyście coś powiedzieć konkretnie o tej wersji www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/kot_applaws/adult_applaws/585018?rrec=true Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Czy Applaws to... 15.07.17, 21:50 Jest ok, nie ma za wiele maczki, bez zboz, z typowymi wypelniaczami dla bezzbozowek. Jesli tylko kot zechce jesc bedzie dobrze. Nasze nie lubia nic z ryba. Karmilas wczesniej bezzbozowkami? Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy Applaws to... 15.07.17, 22:49 Tak - Taste of the wild, orijen , acana i porta21 . Zastanawia nie tylko ta proporcja 50% mięsa ,inne karmy tej marki mają 80%. O czym to może świadczyć? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Czy Applaws to... 17.07.17, 00:10 Moze dlatego, ze to rybna karma i sa jednak maczki? Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy Applaws to... 17.07.17, 11:07 Czyli wybrać tą w której jest 80% mięsa ? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Czy Applaws to... 17.07.17, 22:21 Nie koniecznie, najwazniejszy jest brak kukurydzy, pszenicy, platkow owsianych, glownie ze wzgledu na wysoka zawartosc magnezu a tym samym mozliwosc tworzenia sie struwitow i niepotrzebne 'zapelnianie' karmy pustymi kaloriami. Jesli juz to ryz jest akceptowalny. I czego nie powinno byc to wszelkie mączki, czy to rybne, czy miesne, niewiadomozczego robione (to najczesciej wszelkie odpady wyszuszone i zmielone). W mączkach przoduje np Taste of Wild, niby bezzbozowa ale jednak malo wartosciowa. Nasza banda dostaje Nutrience (chyba nie dostepne w Polsce) a jej Wysokosc Kicia.Yoda Orijen Regional Red, ale to juz szczyt wariacji Calkiem ok jest Concept for Life: www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/concept_for_life/concept_for_life_adult/509583 Feringa jest calkiem fajna : www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/feringa_kot/feringa_adult_kot/490269 czy Purizon: www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/orijen_karma/polecamy_rowniez/613147 jest tez Brit bezzbozowy: www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=22423 Jesli karmisz wylacznie sucha to tak, musisz wybierac wysokomiesne, ale jesli kociasty je tez surowizne to troche z tony mozna spuscic Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy Applaws to... 18.07.17, 09:59 Bardzo dziękuję za odpowiedz. Chyba zdecyduję się na concept for life tym bardziej ,że w zooplusie jest fajna promocja przy zakupie 10kg plus 2kg gratis. Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy Applaws to... 18.07.17, 17:02 Ostatnie pytanie - jakbyś miała do wyboru karmy - concept for life i Applaws to którą byś wybrała ? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Czy Applaws to... 18.07.17, 19:14 Concept, spelnia warunki a i cenowo jest ok. Odpowiedz Link
finka9 Re: Czy Applaws to... 21.07.17, 09:05 Właśnie przyszła paczka. Kotki wcinają aż miło. Wybrałam wersję dla wrażliwców. Odpowiedz Link