slawek9934 04.03.06, 20:09 Chętnie wezmę kotkę rosyjską niebieską, niestety nie stać mnie na zapłacenie 1000 zł Może znajdzie się jakiś tańszy. Proszę o info na maila hydraulik@hydraulik.net.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moja_opinia1 Re: Rosyjski niebieski 09.03.06, 14:22 Kot rasowy jest przeważnie dość drogi. Tańszy raczej nie bedzie. A jeśli ci się taki trafi, to raczej mieszaniec.... Odpowiedz Link
puchatek7 Re: Rosyjski niebieski 17.03.06, 15:48 kotki rosyjkie mozna kupic taniej pod Wawa: kontakt: p.Sabina (22)783 71 14 W tamtym roku zaplacilam 400 zl i jest rasowy(konsultowalam to z innym hodowca) Odpowiedz Link
po.prostu.ona Re: Rosyjski niebieski 24.03.06, 17:40 Nie zapominaj o tym, ze rasowy = rodowodowy. Kot bez rodowodu moze byc mieszancem lub pochodzic z chowu wsobnego - czyli zwiazku kotów spokrewnionych - matki z synem, ojca z córka, brata z siostra. Takie kocieta moga byc obarczone mnóstwem wad genetycznych i ciezko chorowac. Moze tez pochodzic z nadprogramowego miotu i byc duzo slabszym i bardziej chorowitym. Pseudohodowcy bez sumienia czesto stosuja rózne ohydne metody, bo dla nich liczy sie szybki zarobek i nic wiecej. Dobrzy hodowcy, którzy nie sa tylko handlarzami kotami, czesto zgadzaja sie, by zaplacic im w ratach, sa tez gotowi sprzedac znacznie taniej kocieta rodowodowe ale slabsze w typie, które nie rokuja sukcesów wystawowych - ale dla laika niczym nie róznia sie od pozostalych rasowych kociat. Warto poszukac, popytac, odkladac pieniadze nawet przez pare miesiecy - ale nigdy, przenigdy nie kupowac kota pseudorasowego bez rodowodu. Odpowiedz Link
moja_opinia1 Re: Rosyjski niebieski 19.12.06, 14:51 Dołaczam się do mądrych postów poprzedniczki,że rasowy=rodowodowy, wiec myślę, ze pseudo hodowca wprowadził cie w błąd, niestety...oczywiście,jeśli kotek nie ma rodowodu. Odpowiedz Link