mgd20 30.08.09, 13:42 Witajcie mam pytanko do was... od kiedy mozna kotowi obcinac pazurki? moja kicia ma okolo 5 tygodni jest pol persem, i opazurki ma nieziemsko ostre.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary4 Re: pazurki 10.09.09, 10:47 czy masz jakieś doswiadczenie w obcinaniu pazurków? wiesz jak to sie robi? jeśli nie to podejdz do weta i popros o pomoc (w 3mieście to kosztuje 5-7zł) a lekarz pokarze jak najłatwiej obciać, obcinam pazurki co 10-15dni, jak widze ze są długie, a na drapaku nie zawsze skrócone, kot tez musi zakumać ze skracanie pazur to nie koniec świata i przywyknąc do tego, ja bym obejrzała w świetle dziennym ile za dugie sa (widać płynaca krew) delikatniutko odrobinkę obcieła ale nic na siłe! aby nie skaleczyc, weś pod uwagę ze maluchy maja b. ostre ząbki i pazurki i z biegiem czasu to sie zmienia tj utemperuje, Odpowiedz Link
haan87 Re: pazurki 12.09.09, 02:08 kotom nie obcina się pazurków! Jeśli drapie np. po meblach to kup drapak, najlepiej z kocią miętką - tutaj masz spory wybór www.zoomania.pl/index.php/cPath/2_25, ale nie obcinaj pazurków! Koty nie lubią żadnej ingerencji w swe ciało, a już wszelkie przycinania są dla niego na pewno bardzo stresujące. Odpowiedz Link
tyska_edziecko Re: pazurki 17.09.09, 19:55 Oczywiście, że się przycina! Mój kot podczas obcinania jest o wiele grzeczniejszy, niż kilkuletnie dziecko . Nie wiem tylko, czy przycina się tak maleńkiemu kociakowi, osobiście nie próbowałabym tego raczej. Odpowiedz Link
krolewnasciezka Re: pazurki 23.03.10, 18:52 nie obcinać! kot to kot i pazury mieć musi. Odpowiedz Link
wadera3 Re: pazurki 23.03.10, 22:39 Przycinanie pazurków jest konieczne, myślisz chyba o usuwaniu, a tego robić faktycznie nie wolno. Odpowiedz Link