Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pręgi vs Closer

30.01.05, 14:08
    Bardzo wiele osób zachwyca się Pręgami i postrzega je jako doskonały film o
    tym, jak to destrukcyjne dzieciństwo potrafi niszczyć dorosłe życie.
    Tymczasem dla mnie lepszym filmem o tym jest Closer w reż. Mike'a Nicholsa.
    O wiele lepszym. Pręgi - (drugą część, pierwszą uważam za rewelacyjną),
    uważam za trochę za bardzo moralizatorską i przez to nie do końca prawdziwą.
    Co wy o tym myślicie?
    Obserwuj wątek
      • falllena Re: Pręgi vs Closer 21.02.05, 16:30
        Napisz co tak cie zafascynowalo w "Blizej" ?
        • konstatacja Alice Ayers 22.02.05, 00:14
          1 - W zupełności rozumiem dlaczego Anna chciała odejść od Larrego. Oczywiste to
          dla mnie i jasne jak słońce.
          2 - Alice: ona kłamała przez cały czas, choć kłamała powierzchownie i każdy,
          kto by choć odrobinę chciał ją poznać mógłby się dowiedzieć o niej prawdy. W
          sposób banalny - ona nawet nie zmieniła swoich dokumentów. To tylko dowodzi
          tego, że jej partner w głębi duszy nie był nią zainteresowany, nie był na niej
          skupiony (co samo w sobie nie jest niczym złym). I jej postać, dziwczyny
          pozornie najbardziej "rozebranej" i otwartej emocjonalnie z nich wszystkich,
          takiej "dającej" okazał się tylko tapetą. Pod tą całą rozbuchaną seksualnością
          i stekiem kłamstw była zupełnie inną osobą, o czym Daniel dowiedział się
          dopiero wtedy, gdy odeszła.

Och późno jest i zmęczona już jestem na myślenie jasno.
      • desperat30 Re: Pręgi vs Closer 26.02.05, 23:50
        konstatacja napisała:

> Bardzo wiele osób zachwyca się Pręgami i postrzega je jako doskonały film o
        > tym, jak to destrukcyjne dzieciństwo potrafi niszczyć dorosłe życie.
        > Tymczasem dla mnie lepszym filmem o tym jest Closer w reż. Mike'a Nicholsa.
        > O wiele lepszym. Pręgi - (drugą część, pierwszą uważam za rewelacyjną),
        > uważam za trochę za bardzo moralizatorską i przez to nie do końca prawdziwą.
        > Co wy o tym myślicie?

czyzby były już dwie części?
        • desperat30 Re: Pręgi vs Closer 27.02.05, 23:03

masz może te filmy, a może ktoś inny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka