Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co wam daje to forum

04.06.07, 21:53
    Ciekawa jestem, czy ono raczej dodaje otuchy i nadziei, czy ja troche odbiera
    przez serie nadal nieszczesc, jakie sie nam przytrafiaja.
    Ja jestem z niego dumna, choc obejmuje mnie czasem poczucie ciezkosci, ze to
    doswiadczenie okazuje sie jest nadaj jednym z dominujacych, zeby nie
    powiedziec formacyjnych w moim zyciu.
    Obserwuj wątek
      • uhu_an Re: Co wam daje to forum 04.06.07, 22:03
        Witam Konstatacjo.
        dawno cie nie było.;) Mnie czasem też przytłacza. czasem nie mam ochoty czytać
        pewnych wątków, bojąc się , że coś mnie w dół znow zaniesie. ponadto ja
        prowadzę inne forum DDD, i jestem nim nieco przytłoczona. wycofuje sie z
        roli "moderatora" itd.a i tu robię scisłą selekcję
        a zeby nie bylo dolujaco, to forum daje tez mi wsparcie. oczywiscie gdy jestem
        na silach, daje- przynajmniej staram sie- dawac wsparcie innym.
        przyznam szczerze, ze czesciej korzystałam z forum na poczatku
        mojej "terapeutycznej" przygody- jesli moge to tak ująć. teraz rzadziej, gdy
        juz koncze,a walsciwie zakonczylam terapie. ale fajnie, ze jest. Dzieki
        Konstatacjo.
        • januszek96 Re: Co wam daje to forum 05.06.07, 11:33
          Ja Ci bardzo dziękuję Konstatacjo ! ..... To wielka i odważna rzecz... tworząc
          forum , które łamie ogólnospołeczne tabu.Bo jesteśmy małą grupą , pośród
          ogromnej liczby skrzywdzonych ludzi ....która ośmieliła się iść pod prąd :-)
      • melba_piszczykowa Re: Co wam daje to forum 08.06.07, 10:30
        mnie to forum daje wsparcie. nawet gdy sie nie udzielam w watkach, nawet gdy
        czytam o smutnych rzeczach. nie musze widziec na nim postow skierowanych
        bezposrednio do mnie, i tak mam wrazenie ze duzo korzystam z dyskusji jakie sie
        tu pojawiaja.
        mysle ze forum jest potrzebne :)
      • lucyna50 Re: Co wam daje to forum 10.06.07, 16:22
        Dobrze, że jest. Problem dotyczy wielu osób na różnych etapach rozwoju
        duchowego. Jest bolesny, wstydliwy, ignorowany przez bliskich i otoczenie.
        Myślę, że zagląda tu wielu ludzi, ale nie wszyscy zabierają głos. Słuchają, ale
        czy słyszą? Jestem przekonana, że coś zostaje. Co z tym zrobią?
        Masz prawo być z niego dumna.
        Kiedyś zapytałam wykładowcę akademickiego o satysfakcję z wykonywanej pracy.
        Odpowiedział mi:
        "na wykładach jest wielu studentów, słucha niewielu, ale cieszę się jeżeli
        chociaż jeden student słyszy i rozumie co mówię. Wtedy mówię tylko do niego i
        jestem zadowolony, że jego moja praca nie idzie na marne".
        Ja się rozwijam, choć czasami mnie to również przytłacza.
      • kasiacita Re: Co wam daje to forum 11.07.07, 20:46
        Mnie forum bardzo pomogło, często tu zaglądam, czasami coś piszę.Mój ojciec
        jest alkoholikiem i jakoś nie umiem udawać tak jak np moja siostra że wszytsko
        jest ok a ja mam normalną rodzinę.Nie zawsze można pogadać o "takich rzeczach"
        ze znajomymi a czasem po prostu oni pochodzą z normalnych rodzin i nie
        rozumieją tak do kończ problemu.Dlatego według mnie takie fora są bardzo
        potrzebne.Pierwszy raz weszłam na ta stronę kiedy na prawdę już nie wiedziałem
        co ze sobą zrobić i byłam potwornie załamana i zagubiona... bardzo mi pomogło
        wyrzucenie z siebie dawno skrywanych żali, nie myślałam że ktoś mi odpisze
        byłam więc mile zaskoczona gdy tak się stało.Zawsze odpowiedzi były budujące i
        podnosiły mnie na dychu.
        Dzięki konstatacjo:)
      • jusia79 Re: Co wam daje to forum 11.07.07, 21:46
        znalazłam to forum przypadkowo, cieszę się, że jest, często tu zaglądam, szkoda,
        że mało tu wpisów...ale każdy jest cenny, historie tu przytaczane przypominają
        moją, walka z sobą przypomina moją walkę, bezradność i rezygnacja- stany, które
        mnie czasem dopadają...dziękuję
      • szarsz Re: Co wam daje to forum 12.07.07, 11:14
        Ja dzięki forum poczułam odwagę do mówienia o sobie. Poczułam się normalniej,
        bo wiem, że są ludzie, którzy czują tak samo. A to kolejny etap zdrowienia.
        Przez lata całe nie przeszło mi przez gardło "mój ojciec jest (teraz już był)
        alkoholikiem"
        Teraz mówię głośno i nie wstydzę się tego, bo w głębi duszy pojęłam, że to nie
        moja wina. Mówię, gdy ktoś zapyta o moją rodzinę. To dzięki Wam.
        • log222 Re: Co wam daje to forum 12.07.07, 20:05
          Tzn. co mówisz, jak ktoś zapyta o rodzinę?
          Pytał się ktoś? Jak brzmiało pytanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka