Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

faceci z innej bajki

08.12.08, 08:00
    dlaczego od zawsze imponowali mi źli faceci? Jacyś mafiozi, gangsterzy,
    oszuści, lubiący rozrywki, zmieniajacy kobiety jak rekawiczki i chamy. Jako
    nastolatka tez zawsze wybierałam tych chłopaków którzy pili, wagarowali i nie
    lubili się uczyć. Czy to dlatego, ze jestem DDA?
    Obserwuj wątek
      • mamamisiasia Re: faceci z innej bajki 08.12.08, 21:39
        moj maz jest ostatnio dla mnie bardzo mily, bo myslal, ze moja wizyta u terapety
        jest z jego powodu. Bardzo milo mi sie zrobilo, ze ciagle mu zalezy. Ale
        zauwazylam druga strone medalu. Bardzo mi z tym niewygodnie. Doszlam do wniosku,
        ze to problem schematu jaki wyciagnelam z domu. Moi rodzice zyja jak kot z psem-
        ciagle zadymy i wyzwiska. Dla mnie jest rzecza niezwykle dziwna, ze mozna
        szanowac drugiego czlowieka i cenic go za to co robi. Tak dziwną, ze az trudną
        do przelkniecia, bo zupelnie obca. Pomyslalam, ze gdyby mnie ponizal, to bylaby
        to znana sytuacja i dobrze bym sie w niej czula. I tez mi sie wydaje, ze osoby z
        taka przeszloscia DDA pakuja sie w nieciekawe zwiazku dlatego, ze sie swojsko
        czuja jak je ktos ignoruje, poniza itp.
      • kajda28 Re: faceci z innej bajki 08.12.08, 22:04
        pewnie że to przez to że jesteś DDA. mam ten sam problem:(
      • rrosemary Re: faceci z innej bajki 08.12.08, 22:08
        To że dziewczynie imponują tzw. źli chłopcy nie musi być objawem DDA,
        Wielu kobietom podobają się tacy, bo imponuje nam męska siła, bunt, odwaga, może
        źle pojęta, ale jednak.

Z drugiej strony faktycznie, możemy my - dda - woleć takich jak nasi ojcowie,
        tych co nie potrafią się zachować, docenić, wolimy tych, którzy nas gnoją,
        niestety, a my trwamy w dobrze nam znanym męczeństwie i z dumą "ratujemy" mu
        d... kiedy nabroi.

Chciałabym mieć normalnego faceta, ale tacy z "normalnych" rodzin mnie nudzą,
        nie mam z nimi o czym rozmawiać, bo oni nigdy nie mówią "no,wiem jak to jest...."
      • lataawiec Re: faceci z innej bajki 08.12.08, 23:10
        Być może. Chociaż są osoby, nie będące DDA, które tacy faceci kręcą. Widzisz,
        moja mama dorastała w normalnej rodzinie, a mówi, że zwykli chłopcy ją nudzili.
        Wybrała mojego ojca, jak się potem okazało alkoholika. Umiał zbajerowac, omamić.
        Teraz ja się zaczynam spotykać z chłopakiem i brakuje mi czegoś w nim. Jest
        super, czuły, a ja chciałabym, sama nie wiem czego, może żeby był bardziej
        stanowczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka