mamamisiasia 26.07.09, 17:00 ostatnio zastanawiam sie co to znaczy- wspierac sie w zwiazku z druga osoba. Co to dla was znaczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_camelie Re: wspieranie sie w zwiazku 26.07.09, 17:11 to chyba jest być przy tej drugiej osobie zawsze w każdej sytuacji?i bycie po jego stronie zawsze? Odpowiedz Link
ladynemeyeth Re: wspieranie sie w zwiazku 26.07.09, 19:20 słuchać siebie nawzajem, rozmawiać z sobą, zwierzać się sobie nawzajem, pocieszać, przytulać, okazywać miłość i troskę, chęć współpracy, realizować wspólne przedsięwzięcia (np. remont mieszkania - wspolne finansowanie, tzw. zrzuta :-), wspolne projektowanie wnętrza, itp.), pomagać sobie w osobistym rozwoju - np. mój mąż częściowo sfinansowal moje studia podyplomowe, a ja towarzyszę mu w jezdzie na rowerze, żeby mogl zrealizowac swoj plan ze zrzuceniem wagi, albo gotuję dietetyczne obiady, wynajduję nowe przepisy, abysmy obydwoje realizowali ten plan, finansuję nasz urlop, jezeli on zabiera się za sprzątanie, ja np. robie pranie, zmywam, żebysmy czuli, że cos robimy wspolnie ... to tak po krotce opis, w jaki sposob się na codzien wspieramy. Odpowiedz Link
lady_camelie Re: wspieranie sie w zwiazku 26.07.09, 22:37 dobrze wam :) <westchnienie zazdrości> Odpowiedz Link
mamamisiasia Re: wspieranie sie w zwiazku 27.07.09, 23:06 co do bycia po czyjejs stronie? Ostatnio mialam zarzut ze nie stoje po stronie meza, ale tez chyba mam prawo do wlasnego zdania? Zwlaszcza, ze nie pochwalam niektorych rzeczy, to czy musze milczec i byc zawsze po stronie meza? Odpowiedz Link
somme Re: wspieranie sie w zwiazku 17.09.09, 21:13 NIE MAM W NIKIM WSPARCIA Z NAJBLIŻESZEGO OTOCZENIA.. PARTNER MA PROBLEMY DDD.. HM.. WSPARCIE COŚ CUDOWNEGO:) Odpowiedz Link
klaudia82 Re: wspieranie sie w zwiazku 01.10.09, 23:19 Ja tam nie mam żadnego wsparcia w swoim mężu,ostatnio powiedziałam mu,że mam syndrom DDA,poczytałam na forum objawy i zrozumiałam w końcu swoje zachowanie,a co słyszę od męża mówiłem Ci cały czas,że masz chorą głowę i to jest dopiero wsparci :( Odpowiedz Link
mena-5 Re: wspieranie sie w zwiazku 13.10.09, 12:21 a jak ja powiedziałam mężowi że zaczęłam chodzic na wazną dla mnie terapię DDa, to się zapytał tylko czy aby to nie kosztuje:(. DDA pewnie żadko mają wspierających partnerów bo z samego faktu bycia DDA wybieramy nieodpowiednich ludzi... Ale teraz jestem w dołku więc może stad te ponure przemyslenia:/ Odpowiedz Link