27.11.06, 18:12
Boję się, że mój tata ma raka nerki. Przy okazji profilaktycznego badania
urologicznego stwierdzono u niego guz. Jest stosunkowo nieduży - 4.9 cm. Do
tego czasu nie było żadnych objawów, bólu czy krwi w moczu. Tata czuje się
świetnie. Robili mu tomograf, Zero naciekania ani przerzutów, węzły nie
powiększone, sąsiednie narządy czyste. Wycinają mu to na początku grudnia. Jak
sądzicie - będzie dobrze?
Obserwuj wątek
    • trufla3 Re: Rak 29.11.06, 00:04
      Stwierdzili,ze ma raka? Czy to twoje przypuszczenia? Moze to jest torbiel i
      kwalifikuje sie do sciagniecia?
      Nie martw sie na zapas.Z jedna nerka zyje sie tak samo jak z
      dwiema.Najwazniejsze,ze badania sa w miare ok.
      .....
      Pati

Trufla i jej kuchnia
      • kozborn Re: Rak 29.11.06, 00:23
        To nie jest torbiel, bo torbiel inaczcej wygląda na USG. To guz. Czy łagodny czy
        nie, to się jeszcze okaże, ale raczej złośliwy, bo tak wynika ze statystyk.
        Cieszę się, że TK brzucha nie wykazał nic poza tym. Przed operacją prześwietlą
        płuca. Ale gdyby z płucami było coś nie tak, przecież wyszłoby coś we krwi,
        węzły też chyba byłyby powiększone, prawda? Po obejrzeniu guza też chyba można
        ocenić jego stadium i ewentualne ryzyko wystąpienia przerzutów?
        • trufla3 Re: Rak 29.11.06, 18:27
          Po operacji wezmą wycinek do badania histopatologicznego.Poczekacie na wyniki 2
          tygodnie i wtedy bedziecie juz wiedziec.
          ......
          Pati

Trufla i jej kuchnia

• kozborn Re: Rak 29.11.06, 19:43
            A czy przy guzie takiej wielkości przerzuty często występują? Z tego co wiem, to
            chyba jeszcze dość mały guz i dość wcześnie wykryty.
          • kozborn Trufla! 03.12.06, 14:05
            A czy wiesz, wiesz, na czym polega ta klasyfikacja? Słyszałem, że są jakieś trzy
            stopnie. Myślisz, że w tym przypadku, który Ci opisałem - nie ma naciekania, guz
            ograniczony do nerki, węzły czyste - można przewidywać stopnień złośliwości?
            • trufla3 Re: Trufla! 03.12.06, 23:22
              Nie jestem lekarzem wiec ci nie odpowiem na to pytanie.
              Jesli cie to uspokoi moge podac przyklad siostry.Miala raka piersi.Na usg
              wyliczyli jej wielkosc 10 cm guza.Inne badania byly rewelacyjne.Po operacji
              okazalo sie,ze jednak byl nieco wiekszy i osiagnal 18 cm.Wszedl pod
              lopatke.Operacja sie udala,nie ma przerzutow.Po badaniu histopatologicznym
              okazalo sie,ze byl to nowotwor lagodny.Siostra czuje sie swietnie,rana sie
              zagoila.
              halo? Jest jakis ekspert,ktory moze rozwiac watpliwosci Kozborna?Snajper? Ty
              byles taki czajacy w tych sparawach! Gdzie jestes?
              ....
              Pati

Trufla i jej kuchnia
              • megani Re: Trufla! 08.02.07, 14:55
                U mojedo taty w lipcu zeszłego roku wykryto guz na nerce, w paździerkiku miał
                ją usuniętą wraz z częscią układu pokarmowego (nie pamiętam dokładnie),
                niestety badania histopatologiczne wykazały że jest to rak złośliwy nerki,
                lekarz który zajmuje się moim tatą mówił nam że niestety większosć guzów na
                nerce okazuje się rakiem złośliwym...
                • marynia37 Re: Trufla! 17.02.07, 16:00
                  Doświadczenie pokazało,że skutyeczne staje sie skorzystanie z rad podanych na
                  www.pozytywnewibracje.com.pl Jest to nowy portal medycyny naturalnej.
                  • unhappy Re: Trufla! 27.02.07, 11:03
                    marynia37 napisała:

> Doświadczenie pokazało,że skutyeczne staje sie skorzystanie z rad podanych na
                    > www.pozytywnewibracje.com.pl Jest to nowy portal medycyny naturalnej.

Znowu reklamujesz tą stronę. Wstydu nie masz... zapper ci się zepsuł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka