mari06 25.01.07, 14:49 Już po wszystkim. Wczoraj wróciłam ze szpitala. Było całkiem znośnie. Może ktoś z Was wie, dlaczego jedni mają dwie, a inni (tak jak w moim przypadku) aż cztery dziury w brzuchu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: dziury w brzuchu 25.01.07, 16:33 Ja ma trzy dziurki, maksymalnie może być ich aż pięć. Myślę, że zależy to od zwinności chirurga, ale trzy to chyba minimum (kamera i dwa narzędzia do laparoskopi). Odpowiedz Link
calineczka79 Re: dziury w brzuchu 25.01.07, 19:41 nie panikuj ja miałam laparoskopię z 4 dziurami które niestety trzeba było powiększyć do cięcia tradycyjnego i mam niby też 4 dziury ale jedna z nich ma ponad 20 cm - chcesz się zamienić? Twoich za kilka miesięcy wogóle nie będzie widać :-) dokładnie min. to 3 "dziury" (fajnie to brzmi)ale zależy to bardziej od umiejscowienia winowajcy i innych organów i w dużej mierze od praktyki stosowanej w danej klinice, natomiast nie ma to większego znaczenia bo i tak później tego wogóle nie widać :-) Odpowiedz Link
mari06 Re: dziury w brzuchu 26.01.07, 13:35 Dzięki. Dziurami się nie przejmuję, nawet ładnie zaszyli. Najważniejsze, że mogę chodzić. A trzy małe kamyki, które tak boleśnie dały mi się we znaki, dostałam na pamiątkę. Cieszę się, że już po wszystkim. Okropnie się bałam. Odpowiedz Link