Dodaj do ulubionych

zdrowie w tarocie

01.07.16, 08:19
Hej dziewczatka. Pochwalcie sie jakie macie doswiadczenia z kartami w temacie zdrowia? Jakis czas temu na dawnym forumku kolezanka w podkowie widziala u mnie asa mieczy na zdrowie. Bardzo sie przestraszylam tej karty. Mija juz jakis czas o nic sie nie dzieje ale wciaz mam z tylu glowy tego asa.
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: zdrowie w tarocie 01.07.16, 20:08
      Widzisz i to jest to wrozenie na zdrowie - jakas karta, a Ty sie podswiadomie caly czas tym przejmujesz.
    • guslurn Re: zdrowie w tarocie 01.07.16, 20:58
      Każdy As to potencjał, więc w ogólnym znaczeniu zdrowotnym informuje o skłonnościach do jakichś schorzeń, które jednak nie muszą się zamanifestować.
      As mieczy informuje o skłonności do:
      chorób wirusowych;
      schorzeń układu oddechowego;
      skaleczeń, rozcięć itp.;
      dolegliwości psychosomatycznych na tle nerwowym;
      migren, bólu głowy.
      Może prognozować operacje, zabiegi, zastrzyki, ale żeby to uściślić stawia się karty na konkretne schorzenie, dolegliwość, chorobę.
      • rrozsypana80 Re: zdrowie w tarocie 01.07.16, 23:33
        Bardzo mnie Guslurn pocieszasz smile dzieki. A w ogole to milo ze zagladasz w nasze skromne progi i tadaaam jak przed wszystkimi pokolei czerwony dywan rozkladam smile
    • free.hugs Re: zdrowie w tarocie 02.07.16, 13:53
      Na zdrowie nigdy nie stawiam, raz postawiłam to i tak nic nie zrozumiałam. Ale mi asik się kojarzy z jakimś małym zabiegiem, nawet szczepionką po prostu smile
    • lilijova Re: zdrowie w tarocie 02.07.16, 14:23
      Wiem, że nie końca o to pytałaś i jeśli ktoś się poczuje urażony to przepraszam z góry aczkolwiek trzęsie mnie przy rozkładach na zdrowie. Oczywiście co innego jak ktoś sobie, z rozsądkiem i z ciekawości (chociaż wg mnie to dalej bez sensu) ale ... nie bez powodu medycyna jest jednym z najcięższych studiów, nie bez powodu po jej ukończeniu nikt nie zostaje od razu dr Housem, nie bez powodu są specjalizacje, żeby potem domorośli eksperci z talią kart mącili ludziom w głowach.

Podważanie zaufania do lekarzy, wzbudzanie lęków (gdzie żadna tajemnicą jest wpływ nastawienia pacjenta na przebieg leczenia) a w najgorszym przypadku wpływ na pacjenta np. w postaci niestosowania się do zaleceń, bo wróżka Gaja widziała w kartach co innego...Z mojej strony nie, nie i jeszcze raz nie. Żeby była jasność, nic nikomu tu teraz personalnie nie zarzucam, ale mam nadzieję, że to forum nie będzie miejscem gdzie niewiadomokto po drugiej stronie łącza będzie otrzymywał darmowe diagnozy.
      • rrozsypana80 Re: zdrowie w tarocie 02.07.16, 14:59
        Nie tylko ze zdrowiem tak jest Lilijova. Tarot nie wyrocznia. Diagnoz tu raczej nie bedzie no.chyba, ze diagnozy na temat uszczerbkow na mozgu, ktorych u mnie nie brakuje hahaha
        • free.hugs Re: zdrowie w tarocie 02.07.16, 15:04
          I moich problemów sercowych, kardiologia znaczy się wink
          • rrozsypana80 Re: zdrowie w tarocie 02.07.16, 15:06
            Free mi tez kardiolog potrzebny wink
        • lilijova Re: zdrowie w tarocie 02.07.16, 21:53
          Nie tylko, jasne smile Jednak zdrowie to dla mnie stąpanie po bardzo cienkim lodzie. Nie mówimy już o tym czy komuś zrobi się trochę smutno, czy ktoś się pokłóci z partnerem ale o ludzkim zdrowiu i życiu.
          Oczywiście rozumiem, że każdy ma prawo robić co chce, zarówno wróżka jak i osoba pytająca (w ogóle selekcja naturalna wymiata), ale gdyby to ode mnie zależało wróżby dot. zdrowia powinny być jednak prawnie zakazane. Tak jest chyba nawet u naszych sąsiadów po lewo. O ile np. z bywalcami takich for jest pół biedy, bo większość ma zdrowy dystans to problem dla mnie jest z wpadającymi z prośbami. Jak trwoga to do tarota. A nie tędy droga moim zdaniem w tej kwestii, bardzo nie tędy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka