Dodaj do ulubionych

WYWIAD Z WROZKA? ULA

08.07.16, 17:58
Kilka ciekawych zdan na temat blaskow i cieni, marzen i rozczarowan wspolczesnej Wrozki?

Proponuje 3 pytania, ale bedzie interesujaco, jesli opowiesz tez cos wiecej o tym, co uwazasz za istotne?

1. Czy Twoim zdaniem wrozba internetowa moze byc rownie wartosciowa, co spotkanie z Wrozka twarza w twarz?

2. Wspomnialas w ktoryms z postow, ze choc wrozysz tak wielu osobom, to na pytania o sfere uczuciowa pewne karty pojawiaja sie wyjatkowo czesto - ktore to karty, jesli to nie tajemnica?

3. Jakie miejsce w Twoim zyciu prywatnym ma Tarot - wyciagasz np. dla siebie karty dnia?

Aprepope
Obserwuj wątek
    • 88ula Re: WYWIAD Z WROZKA? ULA 10.07.16, 16:53
      Dziękuję za zaproszenie mnie do wywiadu. smile .

1/ moim zdaniem każda wróżba ma znaczenie i jest wartościowa. Jednak nie może być robiona "ad hoc", bo karty zrobią to samo w kwestii odpowiedzi. Zawsze skupiam się i myślowo angażuję w pytanie/problem, mówię do kart oraz wróżę tylko w określonych warunkach i czasie. Dlatego prawie nigdy nie odpowiadam natychmiast, tylko czekam na odpowiednią chwilę. Wróżę tylko obcym, nieznanym/niewidzianym mi ludziom, czyli przez Internet. Jakakolwiek dodatkowa wiedza, więź, widok, powiązanie, kontakt osobisty itp. zakłóca obiektywizm i czy tego chcemy czy nie, pobudza to zmysły i bezwiednie wpływa na nasze odczucia i dajemy nietrafne odpowiedzi.

2/to prawda, podobne pytania, podobne problemy czy zachowania i karty pokazują się podobne dla każdej z tych osób. Nie ma w tym nic dziwnego, bo jeśli np. ktoś odszedł i się nie odzywa od m-cy, a pytania są identyczne od różnych pytających np. "czy on/ona mnie jeszcze kocha" - bo tego przecież oczekujemy - karty pokazują to samo każdemu. Najczęściej "nie kocha", bo gdyby kochał na pewno nawiązał by kontakt. (Wykluczam przypadki losowe, co też może się zdarzyć). Takie karty to m.in. - 5 monet, Rydwan, Koło, 8 kielichów, czasem Księżyc. Sama karta to czasem za mało, coś jeszcze trzeba poczuć.

3/nie wyciągam karty dnia, nie wróżę znajomym/rodzinie (patrz. pkt 1) , wszelkie działania z tym związane musiałam zakończyć, bo nie dawały rezultatu. Dobre wyniki mam, jeśli postępuję jak napisałam w pkt. 1. Stwierdziłam, że karty tylko w ten sposób chcą być pomocne.

Pozdrawiam. smile
    • rrozsypana80 Re: WYWIAD Z WROZKA? ULA 10.07.16, 17:34
      Czesc Ula. Bardzo milo, ze zajrzalas do nas i uczestniczysz w wywiadzie Apre smile Przeczytalam Twoje odpowiedzi i mam jedno zapytanie uzupelniajace. Mowi sie, ze wrozba ma sens tylko wtedy jesli tarocista nawiaze kontakt z osoba ktorej wrozy. Ty mowisz, ze najlepsze efekty osiagasz wrozac nieznajomym przez internet. W zwiazku z tym jestem ciekawa z czego to wynika? Czy to jest kwestia nie bycia do konca obiektywnym w trakcie wrozenia, w sensie ze z osoba bliska jestes zwiazana emocjonalnie?
      • 88ula Re: WYWIAD Z WROZKA? ULA 10.07.16, 21:34
        Nie wiem z czego to wynika. Dostaję pytanie i odpowiadam na nie. Moje myśli skupiają się tylko na problemie.
        Gdy rozkładałam karty dla kogoś kogo znam/widzę, dla siebie itp. to wiedziałam naprzód wiele elementów, które bardzo mi zakłócały obiektywizm. Prawie nigdy się nic nie spełniło.
        To jest moje doświadczenie, ale przecież inne wróżki mogą wspaniale osiągać odmienne efekty.
        Pozdrawiam. smile
        • rrozsypana80 Re: WYWIAD Z WROZKA? ULA 10.07.16, 23:03
          dzieki Ula. Ciekawa bylam po prostu smile
    • tabularasa22 Re: WYWIAD Z WROZKA? ULA 11.07.16, 09:09
      Hej. Dzięki Ula za podzielenie się.
      W zasadzie to zrozumiałe - lekarze też nie leczą rodziny ani znajomych smile
      Ja na razie wróżyłam tylko znajomym - ale już widzę jak mi jest trudno. Nawet nie to , że karty nie mówią, ale jak powiedzieć coś, czego osoba nie chce usłyszeć? jak powiedzieć przyjaciółce że kolejna szansa jej relacji nie pomoże ? jak powiedzieć że na czekającym ją spotkaniu z szefem dowie się że wylatuje z pracy ?
      Powiem jak w kartach - to idą smutne i przybite. Jak się postaram wyciągnąć coś pozytywnego, pocieszyć - to potem dostają kubeł zimnej wody i tracą zaufanie, że karty mogą coś pokazać.
      To wymaga wielu umiejętności , żeby wróżyć osobom z otoczenia.
    • aprepope Podziekowania dla Uli 12.07.16, 17:16
      Dziekuje Ci bardzo, ze znalazlas chec i czas, by podzielic sie z nami wszystkimi z Tarotowych Pogaduch oraz pewnie ze spora rzesza ludzi z innych Forumkow na Gazeta.pl, rowniez nas tu czytajacych, swoimi cennymi spostrzezeniami! smile Mysle, ze te wypowiedzi daja kazdemu z nas cos do myslenia, bo to zdanie osoby, ktora nie obserwuje tego z boku, a zna temat z praktyki smile

Bedzie rowniez bardzo ciekawe i rozwijajace, jesli kolejne Wrozki poszerza moze nasze horyzonty w temacie "Wrozbiarstwo".

Jeszcze raz wielkie dzieki! :)
    • aprepope Re: WYWIAD Z WROZKA? ULA 31.07.16, 01:10
      Zawiedzionym moze postawa Algarii i Rozmaryna, na "pocieszenie" przypominam wywiad z Wrozka Ula -
      mozna? mozna! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka