tokaa26 20.01.14, 22:01 Kto sie wybiera w sierpniu 2014 do mamai? kto tam był jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k2 Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: *.luksus.net.pl 09.02.14, 12:34 Byliśmy w zeszłym roku. Jest wątek na forum, więc można znaleźć potrzebne info. Było nas kilkanaście osób i wszyscy zadowoleni. Wiadomo znajdą się jakieś minusy, ale raczej mało istotne i nie wpływające na ogólne samopoczucie na miejscu. Na pewno mogę polecić jak i udzielić dodatkowych informacji w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tokaa26 Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: 87.116.244.* 09.02.14, 20:36 Tak tak znalazłam wątek z tamtego roku i trochę sie przeraziłam, brud kradzieże i okropne jedzenie czy tak jest rzeczywiście? jakie sa te minusy?czego sie wystrzegać i co warto zwiedzić w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: *.luksus.net.pl 10.02.14, 18:45 Zacznę od minusów :) 1. Akurat na te kilkanaście osób tylko w moim pokoju był problem z odpływem w łazience, co za tym idzie podczas kąpieli wybijało wodę i nieprzyjemnie pachniało. Da się znieść 2. Ograniczona liczba miejsc parkingowych, ale tragedii nie ma. Nie parkować na pasach zieleni. 50LEI blokada i mandat 15E (sprawdzone ;) ) 3. Jednorodne śniadania, ale myślę, ze każdy zawsze znajdzie coś dla siebie. Podobnie z resztą posiłków. Na obiad 2-3 zupy do wyboru, kilka rodzajów mięs. Rzadko trafiło się coś niesmacznego. 4. Alkohole w opcji all: wódka i koniaki słabizna ale piwo (Silva) bardzo dobre. 5. Co do kradzieży. Owszem były przypadki. Ale po to w pokoju jest sejf, zeby w nim trzymać wartościowe rzeczy. Wiadomo, ze aparatu czy laptopa się tam nie schowa, ale mniejsze drobiazgi owszem. 6. Czasami w nocy mogą dochodzić odgłosy muzyki z knajp na plazy. 7. Sprawdzać sobie dziennie "mini barek" a jak się coś zje lub wypije to szybko uzupełnić, bo kasują jak za zboże :) I to w zasadzie wszystkie, tak odstraszające czynniki w tym hotelu. Pokoje sprzątane dziennie, obsługa na recepcji bardzo dobrze mówi po angielsku, zreszta jak masa ludzi w Rumunii. Czego się wystrzegać? Na pewno nie wymieniać kasy w hotelu, bo przelicznik dużo niższy. Ceny w okolicznych sklepach też wywindowane,ale znośne. Lepiej podjechać sobie do Constanty na zakupy. Z taxiarzami zawsze sie targować. Nie było szans zebyśmy przystawali na ich ceny a i tak z uśmiechem na twarzy dowozili nas na miejsce nawet zabierając 1 osobę więcej. W sumie w okolicy zwiedziliśmy tylko Constante a i tak nie do końca, bo centrum było remontowane i nie chciało nam się skakać po wykopach :) Jechaliśmy własnym transportem i po drodze zahaczyliśmy o Sibiu i Zamek Vlada w Poienari, więc te dwie miejscówki mogę polecić. Na plus przemawia bardzo dobra lokalizacja hotelu. Na plaży boiska do siaty i nożnej. Warto przespacerować sie promenada do centrum. Po drodze liczne knajpki i stragany. Jeśli imprezujecie to w sobotę udać się do Bellagio, super lokal z genialnym show. Nie można zapomnieć o kolejce linowej, która leci przez całą Mamaie. No i mój bohater - piwo Ursus :) To z grubsza tyle. Ofertę łapaliśmy z Neckermanna - all i dojazd własny. Z miłą chęcią wybrał bym się tam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tokaa26 Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: 87.116.244.* 10.02.14, 20:27 Dzięki serdeczne za wyczerpującą odpowiedz, my tez z neckermanem miejmy nadzieje ze wszystko będzie dobrze, troszkę mnie droga przeraża bo moi współtowarzysze nalegają na trase transfogarska, jechaliście nia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: *.luksus.net.pl 10.02.14, 21:02 Przejechaliśmy kawałek. Jak Was czas nie będzie gonił to warto, ale dołożycie kilka godzin podróży. Droga nie jest wcale taka straszna. Zależy w sumie od trasy. Najgorszy odcinek jaki my pokonaliśmy to Arad - Sibiu - Pitesti. Na tym pierwszym odcinku chyba 8 patroli policyjnych. I jak Wam nadbędzie czasu koniecznie zatrzymajcie sie choćby na chwile w Bukareszcie. Przejazd przez centrum to jakies 20 minut, ale miasto ma swój klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tokaa26 Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: *.brzesko.mm.pl 12.02.14, 21:45 Dziękuje za info, jak by ktoś chciał coś jeszcze dorzucić do wątku to zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreea Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 18:49 Witam ! Gorąco polecam www.hotelmercurminerva.ro/inscrieri-timpurii-2014/, Hotel Minerva mozna rezerwować na ich strona, sama wczasami współpracuję z nimi jako przewodnik. Na dodatek rezydentów i animatorów z jez. polski , nasze studentki , więc konfort. I plus że mozna prosto w hotelu rezerwować lub na stronach rumuńskie z ofert firs-minut, itd. Pozdrawiam i życzę udane wakacji. Chętnie udzielam informacji .... 0048 730 582 326 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Mamaia -Amiral Hotel 2014 IP: *.ronus.pl 01.03.14, 15:10 Polecam Transalpinę i Trasfogarską. Jadąc w obie strony można na nie wjechać, widoki przepiękne. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś