johnnie_rider 02.06.07, 20:56 Przepraszam, ale nie mogę nic znaleźć poprzez "szukaj". Czy ktoś może mi podać link ze szczegółową mapą Fogaraszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avroml Re: i znowu fogarasze... 03.06.07, 11:05 carpati.org/harti_harta.php?harta_harti=Fagaras To są skany dostępnej aktualnie w handlu mapy oraz szkiców grani. Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_rider Re: i znowu fogarasze... 03.06.07, 14:12 Dzięki, jesteś nieoceniony! Odpowiedz Link Zgłoś
jutan Re: i znowu fogarasze... 04.06.07, 09:08 I jeszcze jeden link do bardzo ciekawej mapy Fogaraszy. www.freewebtown.com/janu/rumunia/fagaras/fagarasC.jpg Pod tym adresem można również obejrzeć interesujące zdjęcia trasy transfogaraskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fc3 Mapy 04.06.07, 20:04 O, moja strona ;-) Teraz (po powrocie) wygląda ona tak: www.freewebtown.com/janu/rumunia/index.html Ale przed wyjazdem wyglądała tak: www.freewebtown.com/janu/rumunia/index_old.html A tam, na samym dole, jest sekcja z niektórymi mapami, które udało mi się na necie wyszperać. Ja robiłem tak, że pisałem maila z prośbą o mapy do kogoś kto już tam był i niektórzy się dzielili. A na emule znalazłem całą Rumunię 1:200k w topograficznych sztabówkach sowieckich - i to było najcenniejsze znalezisko. Niestety są stare, nie ma na nich jeszcze szosy transfogarskiej. Ale naniosłem na niej tracka gps'owego szosy i wygląda to tak: www.freewebtown.com/janu/rumunia/soviet/nl-35-19.jpg Obym jeszcze kiedyś miał okazję tam pojechać ;-) Pozdrawiam, Janek Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_rider Re: Mapy 05.06.07, 09:42 Dzięki za wyczerpujące informacje. Który kierunek, jeżeli chodzi o transfogaraską, jest lżejszy i przyjemniejszy do przebycia samochodem, północ-południe, czy odwrotnie? Chodzi mi o długość i stromość podjazdów i zjazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
fc3 Re: Mapy 05.06.07, 17:26 Heh, teraz to wszyscy chcieliby wszystko wiedzieć przed wyjazdem ;-) Samochodem to wszystko jedno, przecież on ma silnik ;) Tu masz profil wysokościowy: freewebtown.com/janu/rumunia/transfogarska_profil.jpg Przedstawia jazdę od północy na południe. Pozdr, Janek Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_rider Re: Mapy 06.06.07, 10:19 Do fc3: nie mogę znaleźć tego profilu, możesz jakoś przybliżyć dla mniej pojętnych? A swoją drogą, czy jesteś z B-stoku? Odpowiedz Link Zgłoś
fc3 Re: Mapy 06.06.07, 13:20 No, kliknij na link: www.freewebtown.com/janu/rumunia/transfogarska_profil.jpg Powinno się otworzyć. Mi się z kilku różnych kompów otwiera. Dodatkowo wysyłam na priva. Pozdrawiam, Janek z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
saaroo Re: Mapy 05.06.07, 20:37 Taką samą drogę jak Wy przez Urdele, miałem na drodze Transfogaraskiej w 1975 roku /od Cirtisoary do Bilea Lac/. Po południowej stronie na szczęście było słońce. Asfalt zaczął się dopiero od zapory jeziora Vidraru. Rowery też mieliśmy gorsze, zwykłe ZZR-y z bydgoskiego Rometu. Koła duże, "28", opony cienkie, no i te przełożenia: najlżejsze 46-20!!! Ale mimo tego na Bilea Lac wjechałem, co prawda bez bagażu /ten pojechał rumuńskim gazikiem/. Odpowiedz Link Zgłoś
fc3 Re: Mapy 05.06.07, 22:04 Łoooł. 1975! Romety! Szacuneczek ;-) Masz gdzieś jakiś opis (a może i foty zeskanowane) z tego wyjazdu? Z chęcią poczytałbym! Transfogarskiej nie wspominam źle, ale na transalpinie na odcinku Novaci-Ranca mnie po prostu zatykało ;-) Pozdrawiam, Janek Odpowiedz Link Zgłoś
saaroo Re: Mapy 07.06.07, 23:33 Mam zdjęcia czarno-białe i dużo przeźroczy. Leżą gdzieś w zakamarkach nie oglądane już od bardzo dawna. Wtedy kolorowe zdjęcia to był luksus u nas prawie niedostępny. Parę słów o tym wyjeździe pisałem jakieś 3-4 miesiące /?/ temu. Nie pamiętam - chyba wątek "wspomnienia z Rumunii", lub coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś