Dodaj do ulubionych

przejazd przez miasta

13.06.07, 12:17
Czy ktoś może doradzić czy przejeżdzająć przez Rumunię jechać przez centra
miast czy obwodnicami. Będę jechał trasa Cluj - Sibiu - Buchareszt -
Konstancja. Wiem napewno aby jechac obwodnicą Bukaresztu a inne?

Dzieki
Obserwuj wątek
    • avroml Re: przejazd przez miasta 13.06.07, 15:02

No, nie wiem, czy obwodnica Bukaresztu to najlepszy pomysł. Jest wąska, dziurawa, zatloczona jak szlag, a pierwszenstwo maja wjezdzajacy na obwodnice. Najlepiej omin Bukareszt szerokim lukiem.

Nie ma sensu, moim zdaniem, omijac Sybina: warto sie tam nawet zatrzymac na chwile i przespacerowac, miasto jest przesliczne.

Kluż - zależy, o jakiej porze będziesz jechac. Jesli wieczorem (17-21) to raczej po obwodnicy, bo miast jest zakorkowane. Natomiast za dnia spokojnie mozesz sie przebic przez centrum.
      • piotrekxx Re: przejazd przez miasta 13.06.07, 17:20
        Obwodnica Bukaresztu to zly pomysl chyba ze noca tzn po 21 to jest OK,co do
        innych miast przez ktore bedziesz przejezdzal to zawsze kieruj sie na centrum
        bo obwodnicami jezdza TIRY ale co to sa za miasta ;). CLUJ - NAPOCA to jedno z
        wiekszych miast na twojej drodze ja osobiscie zawsze jezdze przez Centrum i
        przejazd mi nigdy dluzej nie zajal niz 30 - 40 minut wiec bez paniki a miasto
        jest bardzo ladne

Pozdrawiam
        • viking2579 Re: przejazd przez miasta 13.06.07, 19:59
          Lepiej znam tylko przyklad Oradei, gdzie raz przejezdzalem przez miasto a raz
          obwodnica. Przez miasto bylo o wiele ladniej, mialem tez wrazenie, ze szybciej
          przejechalem ale bylo to o roznych porach wiec trudno porownac.
          W jakims mniejszym miescie trafilem na obwodnice, po ktorej jechalo sie bardzo
          wolno z powodu dziur i masy TIRow, ktore slalomem omijaly te dziury... :)
          • piotrekxx Re: przejazd przez miasta 14.06.07, 09:26
            obwodnica Targu Mures jest rewelacyjna;).Wydawalo mi sie ze skroce sobie
            droge,a tam przejazd droga niczym przez poligon ... no chyba ze cos sie
            zmienilo, to bylo w zeszłym roku
    • ugie Re: przejazd przez miasta 19.06.07, 09:35
      Faktycznie, przez Bukareszt lepiej nie jechać obwodnicą. Aczkolwiek wylot w
      kierunku Konstancji z miasta również woła o pomstę do nieba. Lepiej jednak
      przejechać przez miasto, szybciej niż obwodnicą. Co do Cluj i Sibiu to z
      przejazdem nigdy nie było problemów. No może poza torowiskami. Jeśli bedziesz
      jechał w okolicach weekendu to współczuję ruchu na trasie ze zjazdu z
      autostrady do Konstancji.
      pozdrawiam
      tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka