su6 31.10.07, 13:52 Hey Mam pytanie czy ktoś był na...jak to nazwać? terapii wahadłem? chodzi o odblokowanie 1go organu. Na ile to jest skuteczne???? Warto? Będę wdzięczna za sugestję choć pewnie pojadę, żeby przekonać się na własnej skórze........ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7zahir Re: wahadła 01.11.07, 09:33 su6 napisała: > Hey > Mam pytanie czy ktoś był na...jak to nazwać? terapii wahadłem? > chodzi o odblokowanie 1go organu. Na ile to jest skuteczne???? > Warto? > Będę wdzięczna za sugestję choć pewnie pojadę, żeby przekonać się na własnej skórze........> Wahadło nie leczy. Jest narządziem diagnostycznym, po którym mozna zalecic dalsze postepowanie dietetyczne, lub terapeutyczne. Odpowiedz Link
halev Re: wahadła 01.11.07, 11:25 7zahir napisała: > Wahadło nie leczy. Samo wahadło nic nie robi. Działa ten, który go używa. Zastosowania są różne. > Jest narządziem diagnostycznym. Owszem, ale też świetnie nadaje się do oczyszczania (trzeba wiedzieć jak) lub "podawania" określonych wibracji (np. świetne wahadła z wkładami mineralnymi i witaminowymi produkowane przez firmę "BAJ") Odpowiedz Link
su6 Re: wahadła 01.11.07, 13:46 widziałam takie wahadło (podające witaminy). Zastanawiam się czy można nim wyleczyć kogoś z anemii? Odpowiedz Link
halev Re: wahadła 01.11.07, 16:57 Można "namówić" organizm, żeby zaczął przyswajać żelazo, ale oczywiście odpowiednia dieta jest niezbędna. Ludziom z anemią polecam jedzenie mięsa, żelazo z warzyw przyswaja się dużo trudniej. Bardzo dobre rzeczy przy anemii: 1. kogel-mogel + jabłko (to ważne, żeby jeść to razem, nie musi być zmieszane rzecz jasna; nie wiem czemu taki zestaw, ale wiem, że działa) 2. mięsko 3. natka pietruszki Odpowiedz Link
7zahir Re: wahadła 03.11.07, 08:30 halev napisał: > Bardzo dobre rzeczy przy anemii: > 1. kogel-mogel + jabłko (to ważne, żeby jeść to razem, nie musi być zmieszane > rzecz jasna; nie wiem czemu taki zestaw, ale wiem, że działa) > 2. mięsko > 3. natka pietruszki> Terapię anemii trzeba rozpocząc od ustalenia i usuniecia przyczyny !!!!! Zdarzaja się przypadki uposledzonego wchłaniania żelaza z jelit i wtedy najwspanialsza dieta nie uzupełni jego braków. Odpowiedz Link
i33 Re: wahadła 03.11.07, 20:36 może być tak że jelita są zamulone i trzeba je oczyscić---kosmki są zlepione i nie ma wchłaniania---to cywilizacyjna najczęstsza przyczyna tracimy też witaminy dzieki alkoholowi papierosom i KAWIE dla oczyszczenia wszystko co ma błonnik----plus woda dużo i najlepiej przegotowana niegazowana gazowane napoje za dużo mięsa i słodyczy-----oczyszcone produkty to najczęstsza przyczyna upośledzonego działania jelit----a mentalnie -- -jelita to też emocje jeśli idzie o żelazo top polecam ryby ,sałate iwszelkie zielone, wątroba,własne soki warzywne-świeże Odpowiedz Link
bobrow2 Re: wahadła 03.11.07, 11:28 Napisz czy poskutkowało (oczywiście po jakimś czasie). Odpowiedz Link
su6 Re: wahadła 03.11.07, 14:04 Nie wiem czy napiszę. To, że ja trafie na db fachowca jeszcze nie oznacza, że u innych też tak będzie. U mnie na razie perfecto. Wiem, że powinnam zmienić coś w życiu ale nie wiem jak. Żeby to tylko zależało ode mnie! On miał zdolność jasnowidzenia albo większy wgłąb w moje życie P.S. Moja mama miała anemię i zastanawiałam się wtedy nad kupnem wahadła. Leczyłam ja ziołami itd. Była pod nadzorem lekarzy bo to było powiązane z czymś poważniejszym. Ale to już takie post scriptum. Wahadła nie kupiłam. Odpowiedz Link
su6 Jarty 06.11.07, 15:47 Dziękuję, znalazłam u Ciebie na forum bardzo konkretną modlitwę którą chciałam tu przekopiować Boże, użycz mi pogody ducha, abym godziła się z tym, czego nie mogę zmienić. Odwagi, abym zmieniała to, co mogę zmienić. I mądrości, abym odróżniała jedno od drugiego. Pozwól mi co dzień Żyć tylko jednym dniem i czerpać radość z chwili, która trwa; i w trudnych doświadczeniach losu ujrzeć drogę wiodącą do spokoju; i przyjąć – jak Ty to uczyniłeś - ten grzeszny świat takim, Jakim on naprawdę jest, a nie takim jak ja chciałbym go widzieć; i ufać, że jeśli posłusznie poddam się Twojej woli, to wszystko będzie jak należy. Tak bym w tym życiu osiągnęła umiarkowane szczęście, a w życiu przyszłym, u twego boku, na wieki posiadła szczęśliwość nieskończoną. Marek Aureliusz Odpowiedz Link