Dodaj do ulubionych

Dluga letnia sukienka ....

05.07.18, 14:54
W tym sezonie modne sa dlugie letnie sukienki, z rożnymi "górami" - od takich bez ramiączek, poprzez te na węższych i szerszych ramączkach, po te z rękawami - głównie krótkimi. Wiadomo ze te pierwsze nie wszedzie wypada załozyć - oczywistość. Ale spotkałam się z opinią, wg mnie dziwną, że taka sukienka z rekawami nie pasuje np. radnej na sesję (zwyklą), bo wygląda jak wieczorowa. No jeśli jest jakoś błyszcząco zdobiona - to wygląda jak wieczorowo, ale jesli nie jest to przecież letnia sukienka. gdyby była do powiedzmy pół łydki już pasowałaby, a jak długa w sensie do kostek nie pasuje? Mnie sie to nie wydaje prawdą, a Wam ?
Obserwuj wątek
    • mim_maior Re: Dluga letnia sukienka .... 05.07.18, 17:06
      Zasadą jest, że długiej spódnicy/sukienki nie nosimy jako stroju formalnego dziennego. Tak samo jak adidasow czy kapelusza typu trilby. Po prostu nie.
      • kora3 Re: Dluga letnia sukienka .... 05.07.18, 17:19
        Ale radna na sesji nie musi być ubrana formalnie, mowa była o zwykłej sesji, takiej na która np. panowie i panie przychodzą w jeansach.
        • mim_maior Re: Dluga letnia sukienka .... 05.07.18, 17:26
          Nie wiem, jakie u Was panują zwyczaje w kwestii ubioru, ale zasadniczo na sesji rady miasta obowiązuje strój formalny i dżinsy też są nie na miejscu. Być może jednak nie wzbudzają sensacji, bo już się opatrzyły, a długie spodnice/sukienki jeszcze nie. Ale, jak do wszystkiego, i do tego ludzie przywykną, jeśli będą to dostatecznie długo oglądać.
          • kora3 Re: Dluga letnia sukienka .... 05.07.18, 17:56
            Myslę, ze takie jak wszędzie - wnosze z obserwacji i doświadczenia ...Zwyczajna sesja nie wymaga formalnego stroju, ani od prezydium rady, ani od pozostałych radnych, ani od gosci typu prezydent, zastępcy, sekretarz. Od kiedy pamiętam zawse tak było w różnych radach miast - mniejszych, większych ...Tak wiec nie widzę nawet niepisanego wymogu, by na zwyczajnej sesji oczekiwano stroju formalnego. Podobnie poniekąd jest w Sejmie RP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka