Dodaj do ulubionych

SALON SAMOCHODOWY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 11:00
CZY KTOŚ MOŻE MNIE POINFORMOWAĆ W JAKI SPOSÓB MOŻNA OTWORZYĆ W PRZECIĄGU
KILKU LAT TRZY SALONY LUKSUSOWYCH SAMOCHODÓW.ZOSTAŁO JESZCZE KILKA MAREK I
CHĘTNIE BYM "UDERZYŁ" W TĘ BRANŻĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: lexus Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.visp.energis.pl 20.03.04, 20:06
      Dziwne, ze o to pytasz na tym forum, bo taka inwestycja wymaga ogromnej kasy, .
      Jeżeli chcesz zostać dilerem konkretnej marki to skontaktuj się z
      przedstawicielstwem takiej firmy w Polsce (Toyotą , Daimlerem itp.) Z tego co
      wiem to teraz można będzie też zakładać salony wielomarkowe, jeden taki buduje
      podobno IKEA, ale na pewno nie chodzi tu o segment luksusowy.
      • Gość: xxcc Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.wroc.zigzag.pl 23.03.04, 16:16
        A czy wiadomo Ci dokładnie jaki to będzie salon i gdzie zostanie zbudowany?
        Interesuje mnie zasada prowadzenia takiego punktu- czy możliwe jest że kilku
        producentów dojdzie do porozumienia.
        • Gość: lexus Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.visp.energis.pl 23.03.04, 23:38
          Na pewno jest to możliwe. Ikea buduje ten salon w Warszawie na Tarchominie w
          okolicach swojego sklepu. Niestety wiecej nie wiem.
    • Gość: maciej.w Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 23:29
      Z otwarciem salonu z tego co sie orientuję - nie ma problemu, raczej z
      wyłożeniem kasy i utrzymaniem się potem z tego biznesu może być gorzej,
      średniej klasy nowy salon w wwie to ok. 8 mln. Marże teraz nie najlepsze, żeby
      nie powiedziec głodowe.
      pozdrawiam
      maciek
      • Gość: adam Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:59
        No, ale można też tańszy kupić, tylko zależy jakiej marki i wyposażenia np. za
        1.200.000
        www.szukam-inwestora.com/index.php?m=view&cat=1&aid=48
        • Gość: tweety_pl@go2.pl Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 23:33
          Miałem z tym styczność przez jakiś czas i powiem Wam tak: inwestycja orgomna,
          wymagania centrali jeszcze większe, marże niewielkie - wiem to bo sam
          siedziałem w finansach, robiłem plany, załatwiałem kredyty. Za to satysfakcja
          duża, przechadząc się po swoim salonie, który wygląda jak hotel, a wokoło
          lśniące samochody. To jednak biznes dla pasjonatów i na szybkie zyski nie ma co
          liczyć.
          Co do salonów wielomarkowych to po pierwsze trzeb z góry się na to nastawić
          ponieważ centrala wymaga odpowiedniego metrażu. Poza tym krzywo patrzą na
          takich co chcą mieć więcej marek.
          Poza tym tu trzeba mieć majątek, odrzucają tych którzy posiłkują się kreytami.

mógłbym o tym pisać i pisać :) pozdrawiam
        • Gość: wojtek Re: SALON SAMOCHODOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:58
          Nie wiem czy oferta jest jeszcze aktualna,jezeli tak mam propozycje
          konkretna,prosze o podanie adresu meila wtedy przesle.
          moj meil wojciech_czarnecki@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka