Gość: 666 Poz 2. Kody_online IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 19:36 Użytkownik nie jest zarejestrowany jako firma a ma przychód 7 mln zł, jest to niezgodne z polskim prawem bo musi być podana nazwa firmy i wszystkie niezbędne dane do identyfikacji czyli NIP i Regon. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Poz 2. Kody_online 02.08.11, 20:02 Zgodzę się z Tobą. allegro.pl/filesonic-30-dni-automat-firma-w-5-min-i1744173636.html "Konto Filesonic od firmy"... jakiej firmy? Nawet nazwy nie ma, NIP, Regonu - cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obviously Zobaczcie jak kasują (link). Mają po 50 ofert na IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 20:06 Mają po 50 ofert na kilka laptopów. allegro.pl/listing.php/user?us_id=7854942&order=bd&change_view=1 Profesjonalny biznes. Kupują po prostu "przyzwoitą ilość' którą zawsze sprzedadzą po danej cenie. Właściciel ma dobre rozeznanie rynku i ruchu technologicznego na półkach. Tu dużo szczęścia nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Zobaczcie jak kasują (link). Mają po 50 ofert IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 20:25 Tu nie trzeba rozeznania tylko spore zasoby gotówki na kupowanie dużych ilości towaru. Nie sztuką jest sprzedać markowy towar po niskiej cenie bo w takim przypadku klient zawsze się znajdzie, sztuką jest sprzedać mało znany towar po przystępnej cenie bo wtedy są większe zyski. Na takich markowych laptopach jak na tej aukcji zysk może wynosić kilkadziesiąt złotych i to jest kiepski interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Re: Zobaczcie jak kasują (link). Mają po 50 ofert IP: *.net.stream.pl 02.08.11, 22:25 Ale co to za różnica? Użytkownik X-KOM_PL to już spora firma, która podchodzi do sprawy mega profesjonalnie. Nie wierzę, że dokładają do interesu... Ale mają mega podejście do klienta (sam się dwa razy przekonałem), więc tylko im życzę żeby zarabiali jak najwięcej (dzięki temu wrzucą niższe ceny, heh) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Zobaczcie jak kasują (link). Mają po 50 ofert IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 22:40 Nie ma co się podniecać bo takich firm jest naprawdę niewiele, obecnie aby coś zdziałać w handlu i to jeszcze w sprzedaży komputerów i akcesoriów trzeba dużo zainwestować. Biorąc pod uwagę że X-Kom zatrudnia 100 pracowników a zysk ze sprzedaży komputerów to max 10 % to nie jest to taki super interes. Licząc bardzo optymistycznie że ci pracownicy zarabiają po 3 tyś brutto to 100 generuje koszt 300 tyś zł miesięcznie. Z samej sprzedaży na allegro to ta firma by się nie utrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Re: Zobaczcie jak kasują (link). Mają po 50 ofert IP: *.net.stream.pl 02.08.11, 23:37 Pewnie, że nie. Ale nawet ich szefo w artykule wspomniał, że Allegro to tylko mikry pikuś w ich działalności, w porównaniu np. do sklepu internetowego (x-kom.pl bodajże) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.252.23.146.internetia.net.pl 02.08.11, 20:10 "Pracując kilka godzin tygodniowo" co za bzdura!!!! Sam mam sklep internetowy i zapieprzam po 12 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swietnafirma.pl Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 20:21 nie allegro tylko qlx. z drugiej strony qlx dalo 300 milionow za allegro od ludzi, którzy to wymyślili, także budynek za 60 milionów, to niezbyt duża kwota dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
boniek_82 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 20:44 Gość portalu: swietnafirma.pl napisał(a): > nie allegro tylko qlx. z drugiej strony qlx dalo 300 milionow za allegro od lud > zi, którzy to wymyślili, także budynek za 60 milionów, to niezbyt duża kwota dl > a nich. Nie QLX tylko QXL poza tym poczytaj sobie chociażby w wiki "Od 26 stycznia 2011 roku spółki QXL Poland, OtoMoto, Ceneo, Bankier i Internet Service stanowią jedną spółkę o nazwie Grupa Allegro" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 20:24 "Pracując kilka godzin tygodniowo" Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Mam firmę,sprzedaję na Allegro i zapieprzam od 8 do 21 - 22 Ten cały artykuł to jedna wielka ściema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: 91.123.169.* 02.08.11, 21:22 I nie szkoda Ci życia na to zapieprzanie? Ludzie, ogarnijcie się, pieniądze nie powinny być celem życia na tej planecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.11, 20:35 Na allegro kupuje się odpady, sprzęt po reklamacjach przedsprzedażnych (niewielu wie co to jest) i największe gow..o. Dwa razy kupiłem coś przez allegro. Już nigdy więcej. Ps. zwolennicy allegro nie odpisujcie bo mam was w tym samym miejscu..tzn. w d. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 20:43 Bo prawda jest taka, że na tych "odpadach" najwięcej się zarabia, niestety na allegro wielu sprzedawców oszukuje nie podając podstawowych informacji o towarze np. czy jest używany, bo towar ze zwrotów powinien być uznany za używany a to automatycznie obniża cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel życia rozbawiłeś mnie IP: 88.220.76.* 03.08.11, 07:30 Bo kupując też trzeba myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 02.08.11, 20:39 Redaktorze, zanim coś napiszesz to wcześniej wypadałoby to sprawdzić. Polecam się przyglądnąć Allegrowiczom z poz 4 i 8. Jeden z nich ma już zawieszone konto, ale co najciekawsze to te super wartościowe transakcje "kupił" jeden i ten sam użytkownik (dworek z mleczarnią + ładne, stare autko) !!! A co najśmieszniejsze to komentarze do w/w transakcji unieważnione. Polecam więc z Allegro użytkownika P...1 który "dokonał tych zakupów". Ktoś się pobawił na Allegro, a Pan redaktor od razu "zrobił" ciekawy ranking. Bardzo to żenujące !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.pz3-cs1.espol.com.pl 02.08.11, 20:54 Allegro się reklamuje ! Artykuł wygląda na WIELCE sponsorowany. Popieram przed mówcę co do sformułowania artykułu. Sprzedaż na allegro spada. Produktów coraz mniej jak i sprzedawców. Allegro wykończy się własną polityką marż od sprzedaży. Oby tak dalej ..... idziecie po równi pochyłej skierowanej ku dołowi. Dla mnie osobiście bardzo dobrze !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: następny Nie udana reklama allegro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pz3-cs1.espol.com.pl 02.08.11, 20:56 Allegro się reklamuje ! Artykuł wygląda na WIELCE sponsorowany. Popieram przed mówcę co do sformułowania artykułu. Sprzedaż na allegro spada. Produktów coraz mniej jak i sprzedawców. Allegro wykończy się własną polityką marż od sprzedaży. Oby tak dalej ..... idziecie po równi pochyłej skierowanej ku dołowi. Dla mnie osobiście bardzo dobrze !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qibic Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 20:59 Akurat MegaSport nie jest pozytywnym przykładem W swoim regulaminie jawnie gwałcą "Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej" i kpią z klienta nie polecam tego sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Głąby dziennikarskie IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 21:30 Dlaczego prawie zawsze jak piszecie o przychodzie, to brzmi to jak zysk? Można mieć i pierdyliard dolarów przychodu, ale przy marży 0,00000000001% taka suma nie powala... Oczywiście, że na Allegro są prawdziwi hurtownicy zarabiający sporo, ale to są kwoty rzędu kilkudziesieciu, do kilkuset tysiecy,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:41 A pamiętam Piotra jeszcze z czasów licealnych...tylko ciekawe czy on mnie pamięta:D Ale naprawdę ma gościu głowę....a tak się wszyscy z niego śmiali że ten sklepik upadnie...a tutaj patrz X-kom tak prosperuje że nawet nie myślałem że takie zyski generuje....kurcze no Odpowiedz Link Zgłoś
kwis.abcdw.pl Link zostawiłem w blogu 02.08.11, 21:48 Ponieważ sam często wracam do tego rodzaju wiadomości, więc zostawiłem link "ku pamięci" w moim blogu (patrze nick). Może Wam też się przyda. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.itvmedia.pl 02.08.11, 21:54 ciekawe że ci dwaj co sprzedali jedna rzecz za pare milionów,mają w komentarzach tą samą osobę z tego samego dnia i taki sam anulowany komentarz.a Pan od motoryzacji ma zablokowane konto.nie wszystko wygląda tak pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.11, 22:11 Forum Biznes a tu sama hołota. Nie potraficie normalnie rozmawiać?! Korzystam allegro, ale nigdy nie kupuję bardzo drogich rzeczy. Za biedna jestem, by pozwolić sobie na ewentualne duże straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 22:19 Ten artykuł to bzdura, ewidentnie sponsorowany. Portal gazeta.pl przypomina coraz bardziej zbiorowisko sprzedajnych prostytutek, przepraszam, dziennikarzy..... Zajmowałem się 5 lat handlem na Allegro, rentowność przedsięwzięcia została zniszczona złodziejskimi prowizjami, opłatami za wystawianie towarów, nieuzasadnionym zawieszaniem konta itd. Po pięciu latach dałem sobie spokój, działam poza Allegro i bardzo dobrze na tym wychodzę. Ludzie - nie dajcie się oszukać na takie gó... jakim jest Allegro - nie wchodźcie w ten kanał sprzedaży. Jeszcze inną sprawą jest to, jak mylne wyobrażenie ludzie mają o e-handlu - dla większości to właśnie malutkie koszty i kilka godzin pracy w tygodniu. Bzdura i jeszcze raz bzdura!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.ssh.gliwice.pl 02.08.11, 22:25 nie wiem czy ktoś sprawdzał nicki podane w zestawieniu alledrogo ale ja sprawdziłem 3 osoby wyrywkowo i to jakaś totalna bzdura na której się oparł pan redaktor,konta maja po dwie transakcje lub są zablokowane.Gdzie ci milionerzy?Linki do strony wysyłam wszystkim allegrowiczom w zestawieniu a pan redaktor będzie miał wkrótce o czym napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
kiszkoteusz Najsprytniejsi zarabiają miliony. Jak? 02.08.11, 23:21 Najsprytniejsi!!!?????? Czy najbardziej zaradni, najlepsi, mistrzowie marketingu i biznesu. Jednostki wybitne i godne pochwały, ciągnące do przodu zas ną polska gospodarkę.... Do szału doprowadzają mnie teksty znajomych, spotkanych po latach od skończenia ogólniaka. A to miałeś farta A to szczęściarz z ciebie A to ci się udało....... Nic mi się k ...wa nie udało, nie miałem szczęścia w życiu. Po prostu przez ostatnie 32 lata zap ...łem świątek, piątek i niedzielę Główkowałem i CIĘŻKO PRACOWAŁEM!!!! I nie jestem najsprytniejszy!!! Może po prostu bardziej pracowity?? FOff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odściemniacz Artykuł to ściema-dowód IP: 94.75.112.* 02.08.11, 23:55 Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę allegro (po użytkownikach) użytkownika z pozycji nr 4 tego zestawienia czyli "Stefan167" - ten użytkownik ma 4 komentarze! I jak on niby zarobił te miliony. Wstyd Gazeto za taką reklamę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 00:00 "kilka godzin w tygodniu"... samo pakowanie wysyłek trwa kilka godzin dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszcz Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 00:35 jak to zrobi opisałem dokładnie leszcz-no-more.blogspot.com/p/jak-zarobic-na-allego_01.html Odpowiedz Link Zgłoś
pbru Ludzie, którzy rządzą na Allegro 03.08.11, 02:23 Zestawienie w Tabelce najlepszych sprzedawcow to chyba oszustwo. DOWODY : Zrobilam maly przeglad uzytkownikow z tabelki; bylam ciekawa na czym zarabia takie kokosy uzytkownik mojesydney1 - umieszczony jako megasprzedawca w tabelce. Zobaczcie sami : allegro.pl/show_user.php?search=mojesydney1 Koles/laska ma nie wiecej niz kilka komentarzy, czyli sprzedal / kupil 6 lub 7 przedmiotow... Przypominam, ze koles wedlug tabelki dziala w branzy.....spozywczej... No i co ? Popatrzcie : ( raptem KILKA przedmiotow ) allegro.pl/show_user.php?search=mojesydney1 Ten tekst jest z nosa. No chyba, ze sprzedal 20 kontenerow bialych trufli:)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 03.08.11, 08:31 Kolejny przyklad polskiego prostactwa. Ludzie dzieki allegro dorobili sie fortun, inni mogli wesprzec swoje obroty, inni maja zajecie za grosze ale przynajmniej maja - czemu zaraz na to szczekac, pluc i szukac dziur??????? Mam w nosie czy ta lista jest porzadnie przygotowana - znajac solidnosc GWno wartych dziennikarzy - to nie. ale plucie na allegro, na sprzedawcow, opisywanie jakichs glüpich historii o tym ze obroty wielkie, marze zerowe to naprawde prostactwo. Ja sam znam dwie dziewczyny ktore sprzedajac po tych "zerowych marzach" dorobily sie na malej wsi firmy, ktora teraz utrzymuje cala rodzine na poziomie o jakim wiekszosc forumowych pieniaczy moze pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
conan148 To niech GW napisze, że jest to tekst promocyjny! 03.08.11, 10:09 To niech GWno napisze, że jest to tekst promocyjny Allegro... a nie wrzuca takie wstawki. Chcę zapewnić, że nie jestem typowym "polaczkiem" myślącym, że: "jeśli mi nie wyszło, to drugiemu też nie może wyjść", ale nie lubię kiedy się ludziom wciska pod przykrywką artykuliku różne promocje, udając że się wykonało szczegółową analizę sprzedaży na Allegro... ta pseudo analiza jest typowym PR "preclem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Proszę pisać po polsku IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 10:37 Chociażby 'po polskiemu' pisz edytorzyno. „Łącznie pierwsza 10 topowych sprzedawców” Przetłumaczysz na język obowiązujący? Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Proszę pisać po polsku 03.08.11, 14:08 Gość portalu: c napisał(a): > Chociażby 'po polskiemu' pisz edytorzyno. > „Łącznie pierwsza 10 topowych sprzedawców” > Przetłumaczysz na język obowiązujący? GW z uporem maniaka, przerabia na polsko-brzmiace angielskie slowa.Tak mowia niewyksztalceni, ktorzy od kilku miesiecy mieszkaja w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry artykul pisany przez niedorozwinietego umyslowo 03.08.11, 11:25 "sprytem" nazywa uczciwosc i profesjonalizm, i taki idiota zarabia pisaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: artykul pisany przez niedorozwinietego umyslo 03.08.11, 12:39 Dokładnie - też mnie to wk...wia. Równie dobrze można napisać "najwięksi przekręciarze na Allegro, zarabiają miliony, a emeryci nie mają na lekarstwa". Tekst godny Gazety Polskiej i przemówienia prezesa pewnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś