Dodaj do ulubionych

Dieta a dodatkowe witaminy

14.05.13, 09:17
Cześć Laseczki :) moje kochane :* Powiedzcie cioci czy bierzecie jakieś witaminy dodatkowo ?? może macie coś sprawdzonego na włoski ?? podzielcie się jakimiś dobrymi radami:) Powiem wam że moja dietka jest troszkę urozmaicona , niby jestem na 2 stopniu ale nie zawsze wywiązuję się z 2 produktów dc i jednego własnego posiłku.

Dzisiaj było a jeszcze będzie :

śniadanie : wiejski light do tego pokrojony szczypiorek , kawa :) niam

woda,woda,woda

obiad: kurczak na parze , brokuły , fasolka szparagowa , łyżka buraków własnej roboty :)

na kolację : torebka dc

Wiem , że na śniadanie też miała być torebka ale nie zawsze mogę się do niej zmusić , czy dostanę od was rozgrzeszenie ? hehe :)
Obserwuj wątek
    • kuleczka121 Re: Dieta a dodatkowe witaminy 15.05.13, 12:06
      rozgrzeszam zdecydowanie bo śniadanie było bardzo dobre. witamin na razie nie biorę, zwróć uwagę ile jest w torebkach za dużo też niedobrze.
      • dietacambridge2013 Re: Dieta a dodatkowe witaminy 15.05.13, 12:15
        Może masz rację :) ja dzisiaj kupiłam vita miner i sobie biorę ale ja te torebki ograniczam do minimum . Właśnie zjadłam kurczaka po śródziemnomorsku , zastanawiam się czy jednak nie zrobić 2 tyg chociaż ścisłej , bo w sumie sobie myślę ze dość dużo jem i jak mam schudnąć tyle kg ile założyłam z takim jedzenie.

Kuleczko rano wiejski ze szczypiorkiem - tylko oczy otworzę to juz o nim myśle hehe , plaster szynki

teraz ten makaron po śródziemnomorksu - gotowy produkt Dc

na kolację : napój kakaowy z jogurtem albo zupa

W sumie to ani 2 ani 3 stopień , sama nie wiem co to jest :D. A czas tak mnie goni żeby zrzucić ten wstętny tłuszcz , co robić ? ścisła czy dalej tak ciągnać jak ciagne ??
        • kuleczka121 Re: Dieta a dodatkowe witaminy 15.05.13, 13:34
          No jak wytrzymasz na ścisłej, dla mnie za dużo efektów ubocznych jak np. zaburzenia perystaltyki. Tylko żeby się nie rzucić na jedzenie np po 5 dniach. Dlatego wybrałam łączenie. Efekty mniej spektakularne ale są. nie sztuka przez 5 dni zgubić 4kilo jak po kolejnych 5 dniach 3,5 wraca. No niby fajnie bo -0,5 ale ile z tego to wahania wody. Po kilku takich akcjach czlowiek się zniechęca bo niby na diecie a tu coś słabo widać. Jestem zadowolona z efektów i zamierzam ciągnąć to jeszcze jakiś Czas. Pewnie z jakimiś modyfikacjami do ślubu, może trochę dłużej. Nie wiem jak ci idzie bo się nie chwalisz wcale ale z tego co pamiętam to chciałaś zrzucić 30 kg. trochę dużo, do końca roku to pewnie dasz radę ale Ty chciałaś na wakacje, tak? znam dziewczynę która jest na czwartym cyklu ścisłej przerywanej stopniem2 schudła już ok 22kg tylko że to już była otyłość drugiego stopnia i wtedy szybciej leci ta waga w dół.
          Wczoraj narzeczony mój miał urodziny i zgrzeszyłam lodami. Sorbet truskawkowy ma tylko 80 kcal w 100ml.
          • dietacambridge2013 Re: Dieta a dodatkowe witaminy 15.05.13, 14:32
            Kuleczko masz rację bez sensu to wszystko jest , no z 20 kg bym jeszcze chciała po pierwsza dycha poszła już :). Masz racje kochana zostaję na tym co jestem , będę się głodzić i tak będzie jojo i tak na 1 stopniu nie ma opcji. Lepiej dłużej , wolniej ale skuteczniej i trwalej. Wiesz co ostatnio wyczytałam w jakimś artykulę że głodówka i Dc niby uszkadza układ nerwowy , ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja już teraz mam lekki zawroty głowy a na 1 bym się pewnie wykończyła na amen. Odpuszczam ci tak mały grzeszek jak lodzik :) kiedy masz ślub kochana ?? :)
    • moni88tg Re: Dieta a dodatkowe witaminy 29.09.13, 15:23
      Ja przy mojej diecie stosuję zestaw witamin i minerałów vitabox. Ten preparat fajnie uzupełnia niedobory przy diecie a również wpływa korzystanie na włosy i skórę. Ja już stosuję go od paru m-cy i świetnie się po tym czuję.
      • mkrz1 dobre i tanie suplementy - witaminy, minerały itp. 05.10.13, 14:45

Jako że w Polsce suplementy są dość drogie, postanowiłem poszukać ich za granicą.

Trafiłem na stronę: www.iherb.com/?rcode=FDM511

Mają bardzo duży wybór dobrej jakości towarów w naprawdę niskich cenach.

Przy pierwszym zamówieniu dostaje się 5-10 dolarów zniżki (w zależności od wielkości zamówienia)
        - przy użyciu kodu promocyjnego FDM511.

Przy wyszukiwaniu danego produktu warto kliknąć na "visit our [nazwa produktu] page" (np. po wpisaniu w wyszukiwarce "vitamin c" warto kliknąć na "Visit our Vitamin C page"). Mamy wtedy możliwość rozsądnego posegregowania np. od najniższej ceny (lowest price).

Po lewej stronie pojawia się też menu zawężające opcje wyboru: wyżej mamy typ produktu, niżej producentów. Sami znajdziemy to, czego szukamy.

Witaminy:
        - ogólnie
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care/Vitamins/?rcode=FDM511
        - konkretnie
        www.iherb.com/Source-Naturals-Vitamin-A-10-000-IU-100-Tablets/1017/?rcode=FDM511 (wit.A)
        www.iherb.com/Source-Naturals-Active-A-25-000-IU-120-Tablets/1024/?rcode=FDM511 (wit.A)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-B-50-Complex-60-Tablets/13420/?rcode=FDM511 (trzeba dzielić - gdzie w Polsce znajdziesz takie dawki wit.B?)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-C-1000-with-Rose-Hips-1000-mg-110-Caplets/43743/?rcode=FDM511 (wit.C)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-D-1000-D3-Extra-Strength-110-Tablets/15030/?rcode=FDM511 (wit.D)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Vitamin-E-Oil-30-000-IU-2-5-fl-oz-74-ml/10772/?rcode=FDM511 (wit.E)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-E-400-250-Softgels/43749/?rcode=FDM511 (wit.E)

Minerały:
        - ogólnie
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care/Minerals/?rcode=FDM511
        - konkretnie
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Zinc-50-mg-110-Tablets/43824/?rcode=FDM511 (cynk)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Potassium-Gluconate-595-mg-110-Tablets/41315/?rcode=FDM511 (potas)
        www.iherb.com/Now-Foods-Potassium-Chloride-Powder-8-oz-227-g/777/?rcode=FDM511 (potas)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Magnesium-250-mg-110-Tablets/43822/?rcode=FDM511 (magnez)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Calcium-600-D-D3-75-Caplets/43804/?rcode=FDM511 (wapń)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Calcium-1000-D-D3-90-Coated-Caplets/11574/?rcode=FDM511 (wapń)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Cal-Mag-Zinc-D-90-Tablets/10695/?rcode=FDM511 (wapń+magnez+cynk)
        www.iherb.com/Heritage-Products-Atomidine-2-fl-oz-60-ml/6500/?rcode=FDM511 (jod)
        www.iherb.com/Carlson-Labs-Moly-B-Molybdenum-300-Tablets/12693/?rcode=FDM511 (molibden)
        www.iherb.com/Source-Naturals-Selenium-From-L-Selenomethionine-200-mcg-120-Tablets/1408/?rcode=FDM511 (selen)

Inne:
        www.iherb.com/Natural-Factors-Coenzyme-Q10-100-mg-120-Softgels/12955/?rcode=FDM511 (Q10)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Triple-Omega-Complex-3-6-9-180-Enteric-Coated-Softgels/13319/?rcode=FDM511 (omega 3-6-9)
        www.iherb.com/search?kw=muscle&x=0&y=0#p=1/?rcode=FDM511 (POLECAM)
        www.iherb.com/search?kw=whey&x=0&y=0#p=1/?rcode=FDM511 (POLECAM)
        www.iherb.com/21st-Century-Health-Care/?rcode=FDM511 (21st Century Health Care)
        www.iherb.com/Now-Foods/?rcode=FDM511 (Now Foods)

Kosmetyki:
        www.iherb.com/Bath-Beauty/?rcode=FDM511

Dodatkowo - na samej górze strony mamy Specials, czyli aktualne promocje.
        Przy zamówieniu warto też kliknąć na znajdujące się obok Freebies, czyli produkty darmowe (1 szt. na zamówienie).

Pod opisem każdego produktu dostępne są opinie klientów, którzy dany produkt zakupili (Customer Reviews).

Najtańsza dostawa do Polski kosztuje 4 dolary i zajmuje około 14 dni.
        Są też szybsze (ok. 3 dni), ale droższe opcje.

Co do ewentualnego cła - o ile się nie mylę, zwolnione są z niego przesyłki o wartości do 150 euro, czyli ok. 200 dolarów.

Mam nadzieję, że coś z tego Wam się przyda! :)

Jeśli znajdziecie tam inne dobre przykłady, podzielcie się - baza jest wielka, mogłem coś przegapić. Dzięki!

• kiciorek78 Re: Dieta a dodatkowe witaminy 20.10.13, 21:49
      ja dużo schudłam głównie w wyniku ogromnego stresu odbiło się to negatywnie na moim organizmie, dlatego włączyłam do jadłospisu witaminki (w moim przypadku vitabox) Uważam że suplementacja diety cambridge jest konieczna. przecież oprócz efektu estetycznego (schudnięcia) mamy czuć się dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka