anka_200 16.05.05, 09:09 Wypilam koktajl waniliowy nawet nie ejst taki zly ale powiedzcie dziewczyny jak zrobic zeby nie bylo grudek plywajacych???mieszalam chyba z 10 minut to i dalej byly:(Buziaki moze przez sitko:/? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa250 Re: first day:) 16.05.05, 10:07 witaj na pokladzie ;))), chociaz ju dietuje ponad dwa miesiace nie mam przepisu na rozdrabnianie koktajli niestety, tylko mikserem rozdrabniaczem mi wyszlo a w pracy uzycie takowego nie jest mozliwe Odpowiedz Link
oliwkaaaa Re: first day:) 16.05.05, 12:43 Witaj Aniu :) powiem Ci szczerze, ze ja sie w ogole nie przejmuję tymi grudami... ale jezeli one Ci przeszkadzają to moja Pani Dietka poradziła mi, ze swietnym sposobem na rozdrobnienie tego proszku i pozbycie sie grudek jest wsypanie tego proszku z wodą do słoika, nastepnie zakrecic i mocno potrząsać. nie wiem, czy ta mestoda jest skuteczna, poniewaz sama jej nie stosowałam, ale mozesz zawsze sprobowac. powodzenia i pozdrawiam. oliwka Odpowiedz Link
zm0rka Re: first day:) 19.05.05, 21:50 Ja wsypuje koktajl do shakera i dodaje wody, zamykam i energicznie wstrzasam i nie mam grudek:-) Taki sam efekt uzyskasz zapewne uzywajac do tego sloika wiec sprobuj. W moim przypadku grudki mi nie przechodza przez gardlo i od razu mi niedobrze jak taka polkne:-( wiec zaczelam uzywac wlasnie shakera:-)ale mam nadzieje ze wytrzymam!:-) Odpowiedz Link
fasolka30 Re: first day:) 20.05.05, 19:15 W sklepach jest taki mini mikser do kawy firmy Clatronic za 10 zł - pokazała mi moja Pani konsultantka, podobno świetnie rozdrabnia i jest nieduży... Odpowiedz Link