Dodaj do ulubionych

chce zaczac

31.05.05, 11:40
Witam,
proszę o pomoc. Chce zacząć dietę. Ale nic na ten temat nie wiem poza tym ile
torebek mogę spożywac.
Prosze o informacje czy mam po prostu kupic diete (np na allegro) i zaczać
stosować, czy poszukac konsultanta diety.
Jak długo można stosowac diete, a co potem? Jak długo stosować diete mieszana?
Jak często można powtarzać diete?
Wiem ze dla was te pytania sa głupie, ale nie chce popełnic błedu.
Obserwuj wątek
    • erika26 Re: chce zaczac 31.05.05, 14:48
      Witaj !
      Jesli chodzi o zakup diety to chyba rzeczywiscie najlepiej na allegro, jest
      najtaniej. a z konsultantka masz kontakt na gadu gadu.
      po 3 tygodniach diety scislej stopniowo zwiekszasz liczbe kalorii i w koncu
      przechodzisz na sposob zywienia montigniaca (czyli nie laczysz pewnych rzeczy)
      lub diete 100 kcal
      Ja schudlam na dc 17 kg, i przytylam 2-3 kg tylko, pomimo grzeszkow. Nieststy w
      ciazy to nadrobilam bo zajadalam czekolady i mase slodyczy...(4 lata temu)
      i teraz musze znow...
      To dobra dieta moge ci ja polecic z czystym sumieniem, najpier moze sporbuj
      sobie jakies smaki zupek i koktajli zebys wiedziala co ci najbardziej smakuje
      Pozdrawaim
    • jestek Re: chce zaczac 31.05.05, 16:16
      Nawet jeśli kupisz dietę na allegro to i tak od konsultanta, ja tak zrobiłam i
      pomimo odległości miałam błyskawiczne odpowiedzi na wszystkie wątpliwości.
      Jeśli jednak masz możliwość znalezienia konsultanta w miejscu swojego
      zamieszkania, to chyba będzie Ci wygodniej gdybys np. chciała wymienić smaki
      zupek czy koktajli (jeśli czytałaś nasze posty, to jasno widać, że co jedne
      osoby odrzuca, inni bardzo dobrze tolerują, trzeba spróbować wszystkiego, a
      potem już brać to co się lubi).
      Dieta ścisła trwa maksymalnie 3 tygodnie, potem powinno się przejść na
      mieszaną - najpier dwa posiłki DC i jeden normalny, potem dwa normalne i jeden
      DC. Każdy etap mieszanej bezpiecznie dwa tygodnie. A potem przechodzisz na 1000
      kalorii, tak aby stopniowo zwiększać ilość kalorii i nie prowokować jojo. Po
      okresie 4-5 tygodni przjeściowej diety możesz też wrócić na ścisłą, jeśli jest
      to jeszcze konieczne.
      Pamiętaj, że większe ilości kg będziesz tracić, jeśli Twoja nadwaga jest duża.
      Osoby z małą ilością zbędnych kg najczęściej tracą mniej.
      Potraktuj też ten czas jak okres na zmianę nawyków żywieniowych. Większość z
      nas (nie mam tu na myśli kobiet po ciąży, wtedy trzeba jeść więcej) ma kłopoty
      z wagą po prostu dlatego, że za dużo je. Jeśli po okresie DC wrócisz do starych
      nawyków i zaczniesz się obrżerać, to efekt jojo murowany, nie ma cudów.
      Jeśli zdecydujesz się na dietę, zapraszamy na forum i trzymam kciuki :-)
    • ewa250 Re: chce zaczac 01.06.05, 10:46
      dziewczyny juz CI wiele naipsaly, ja dopisze ze moja konsultantka powiedziala
      ze mieszana mozna stosowac ile sie chce (oczywiscie najpierw 2x posilki DC,
      potem 1 posilek DC) ja osobiscie jestem na mieszanej juz jakies 12 tygodni, bo
      na scislej dalam rade wytrzymac 1 tydzien, i schudlam w tym czasie 13,5 kg.
      Pozdraiwam
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka