renatar8 12.03.07, 17:51 chce spróbować na 7 dni. Prosze o opinie, czy ktoś próbował i czy warto Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanto1 Re: dieta cambridge 12.03.07, 19:27 Zacznijmy od tego, co chcesz w tym czasie osiągnąc. Przez tydzień zdążysz ledwo wejśc w ketozę, zgubisz trochę wody... Żeby wyjśc z diety i nie zaliczyc jojo, musisz poświęcic minimum2-3 tyg. Jeśli masz niewielką nadwagę, to chyba nie warto inwestowac w dc, są inne - czyt. tańsze, mniej restrykcyjne - diety. Napisz coś więcej. Odpowiedz Link
renatar8 Re: dieta cambridge 13.03.07, 08:40 chciałabym schudnąć 5-6 kg, pozbyć się tłuszczu z ud, bioder i brzucha. Myślałam, że 7 dni może wystarczy. Może ktoś próbował? Odpowiedz Link
cupidella Re: dieta cambridge 13.03.07, 08:46 Witaj Renata!!! Ja kiedys zaczelam DC i bylam na niej 6 dni, fakt ubylo mi 3,5 kg ale z tego co teraz wiem byla to przede wszystkim woda. Jesli chcesz schudnac 5-6 kg to dwa tygodnie murowane musisz poswiecic DC a pozniej chociaz z tydzien na mieszanej zebys utrzymala ta wage, bo jak sama pewnie wiesz schudnac moze nie jest tak trudno tylko pozniej utrzymac swoje kg - to jest dopiero wyczyn!!! Tak wiec dolacz do nas, bedzie Ci razniej :) pozdrawiam Odpowiedz Link
voluptas Re: dieta cambridge 13.03.07, 09:13 Renatar, najpierw poczytaj trochę o DC, bo widzę, że nie masz o niej większego pojęcia. DC to nie jest czarodziejska różdżka, która cudownie sprawi, że dziennie pójdzie sobie precz 1 kg, najlepiej jeszcze stąd, skąd chcesz. Nic podobnego. 7-dniówka ma sens, ale nie jako dieta - jeśli ją stosować, to raczej w formie czegoś quasi oczyszczającej głodówki, owszem, przeczyszczą się wtedy jelita, zejdzie trochę wody, a Ty dostaniesz zastrzyk witamin i... to wszystko. W ketoze wchodzisz po ok. 72h, więc właściwie przy tygodniowej ścisłej masz dobre 4 dni efektywnego chudnięcia. Czyli na trwałe możesz wtedy schudnąć jak dobrze pójdzie 2 kg. Zakładając oczywiście, że zaraz po takiej pseudo-ścisłej nie wrócisz do "normalnego" jedzenia. Poza tym nie bierzesz pod uwagę i innych czynników: ważny jest moment cyklu, w którym robisz ścisłą, ważne jest Twoje BMI - im niższe, im bliżej normy, tym niższy spadek wagi. Przy prawidłowym BMI 5-6 kg chudnie się w CAŁYM cyklu ścisłej, czyli przez 21 a nie przez 7 dni. Dlatego odnosząc się do powyższego posta: nie masz najmniejszych szans efektywnie schudnąć w ciągu 7 dni 5 czy 6 kg. Odpowiedz Link