Dodaj do ulubionych

nieścislości w oświadczeniach majątkowych

24.05.10, 17:53
Wszyscy narzekają na nasze miasto jak tu źle i niedobrze a tu proszę ,
mieszkanie w Krakowie 64 m o wartości 128 000 zł , a mieszkanie w Rudzie
Śląskiej 56 m o wartości 270 000 zł oba mieszkania spółdzielcze własnościowe i
co nam Kraków.To są dane z oświadczenia majątkowego jednego z naszych radnych.
Obserwuj wątek
    • barretta Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 24.05.10, 22:15
      w tym całym podnieceniu przy szukaniu afer coś ci się pogmerało!
      -Może za mało wapna?

• stefan_st Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 25.05.10, 07:20
      zawsze_eda napisał:

> Wszyscy narzekają na nasze miasto jak tu źle i niedobrze a tu
      proszę ,
      > mieszkanie w Krakowie 64 m o wartości 128 000 zł , a mieszkanie w
      Rudzie
      > Śląskiej 56 m o wartości 270 000 zł oba mieszkania spółdzielcze
      własnościowe i
      > co nam Kraków.To są dane z oświadczenia majątkowego jednego z
      naszych radnych

Napisz proszę kto złożył takie oświadczenie bo nie chce mi się
      wszyskich przeglądać...
      Stefan St.
      • zawsze_eda Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 25.05.10, 13:21
        jest to z oświadczenia radnego Józefa Osmendy
        • jozefosmenda nieścislości w ścisłościach! 25.05.10, 23:53

>>>zawsze_eda napisał:
          >Wsyscy narzekają na nasze miasto jak tu źle i niedobrze a tu proszę >,mieszkanie w Krakowie 64 m o wartości 128 000 zł , a mieszkanie w >Rudzie Śląskiej 56 m o wartości 270 000 zł oba mieszkania >spółdzielcze własnościowe i co nam Kraków.To są dane z oświadczenia >majątkowego jednego z naszych radnych.
          > jest to z oświadczenia radnego Józefa Osmendy<<<

No to wyjaśnijmy sobie Eda parę spraw!
          W niedalekiej przeszłości jedna z dyrektorek oczywiście tylko i wyłącznie z tej słusznej,właściwej,polskiej,narodowej i nieskazitelnej opcji przedstawiła mi pewne dokumenty w których jak w pysk strzelił co innego figurowało niż nam na jednej z Komisji przedstawiano! Powiedziała potem, ze to błąd pisarski! Ot tak, po prostu BŁĄD PISARSKI!
          Ty widocznie masz taki błąd zakodowany w twojej elokwentnej głowie bo co innego nam napisałeś a co innego pisze w moim oświadczeniu majątkowym.Proszę bardzo oto Moje oświadczenie majątkowe z 2009r.

www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=19342&idmp=1231&r=r
          Przeczytaj sobie zatem Ty i inni dział II pkt2 i pkt.4b!
          Oczywiście zaraz nam tu napiszesz o błędzie pisarskim, potem pójdziesz do spowiedzi a w niedzielę do komunii(świętej na dodatek) jako dobry i wzorcowy Polak katolik!
          Poza tym dokształć się z uosm bo mylą ci się pojęcia własności z odrębną własnością! Czyli prosto mówiąc NIEUK jesteś albo zwyczajny TUK a na dodatek KŁAMCA,OSZUST i KRĘTACZ!

Ale spokojnej nocy i miłego dnia jutro życzę.Kłam tak dalej to ci nochal urośnie jak u Pinokia!

• zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach! 26.05.10, 09:57
            Szanowny Józefie O. spieszę cię niezwłocznie poinformować że do kościoła nie
            uczęszczam (gdyż rewie mody i obłudy mnie nie interesują) a jeżeli chodzi o
            spowiedź to nieuctwo nie jest grzechem. Może nie skończyłem tyle fakultetów co
            ty gdyż w czasach twojej edukacji nie miałem czerwonej książeczki ale moje
            wykształcenie pozwala mi na rozpoznanie hochsztaplera jakim ty jesteś. Dla
            twojej satysfakcji postaram się ustalić kto mieszka obecnie w lokalu przy ul:
            Białoprądnickiej 32 w Krakowie-Krowodrzach , możliwe że okaże się że tam
            przebywa jakaś przytulona daleka krewna a za media jeszcze trzeba z diety
            radnego dopłacać , ale możliwe że jest inaczej, gdyż na dzień dzisiejszy za
            wynajem byle klitki w Krakowie trzeba 2000zł miesięcznie wybulić. A tak gwoli
            ścisłości za mieszkanie na w/w ulicy na Krowodrzach trzeba wybulić co najmniej
            350 000 zł i to do remontu.
            • jozefosmenda Re: nieścislości w ścisłościach! 26.05.10, 12:05
              Na temat Eda, na temat proszę tu pisać a nie macać jak jajo o kury!
              Robić zadymę widocznie tylko potrafisz ale do szkalowania osób i do oszustwa nie chcesz się przyznać.Więc obecne próby wyjścia z tego co napisałeś poprzednio tylko cię jeszcze pogrążają.
              Taki biedny i pokrzywdzony człowieczek jesteś bo nie miałeś czerwonej książeczki?
              No daruj sobie chłopie! Jak ktoś nie grzeszy(ł) inteligencją i rozumem to mu nawet ani zielona książeczka ani do nabożeństwa nie pomoże!

Na tym się Eda skup!
              Na tym:
              >>>zawsze_eda napisał:
              >Wsyscy narzekają na nasze miasto jak tu źle i niedobrze a tu proszę >,mieszkanie w Krakowie 64 m o wartości 128 000 zł , a mieszkanie w >Rudzie Śląskiej 56 m o wartości 270 000 zł oba mieszkania >spółdzielcze własnościowe i co nam Kraków.To są dane z oświadczenia >majątkowego jednego z naszych radnych.
              > jest to z oświadczenia radnego Józefa Osmendy<<<

Napisałeś nieprawdę i wszystko! Jesteś zatem kłamcą(nie mylić z kłamcą lustracyjnym bo tego nie wiem)
              Zwróć ponadto uwagę, że mój udział w odrębnej własności tego mieszkania wynosi 1% (słownie jeden procent) i to też tam pisze.
              Zgodnie z instrukcją wypisywania oświadczeń majątkowych mam prawo od siebie podać kwotę na jaką mniej więcej lokal wyceniam. Każda wyższa jaka zostanie uzyskana przy sprzedaży będzie cieszyć!
              Poszperaj zatem na internecie bo z tego co wiem mieszkanie jest wystawione do sprzedaży.
              Może kupisz? Jak dla ciebie to możemy zacząć od 500 tyś.zł.!
              • insectia Re: nieścislości w ścisłościach! 26.05.10, 12:16
                Ale jaja
                to w końcu ile?
                120.000
                270.000
                350.000
                czy 500.000

a czy do tego będzie jakiś gratis typu studentka psychologii,
                romanistyki a może relaksacyjna terapeutka?
                • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach! 26.05.10, 16:55
                  insectia też chyba liceum na Jankowskiego kończyłeś lub kończyłaś ?
              • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach! 26.05.10, 13:26
                no dobrze Józefie ,liczyłem na to że twój iloraz inteligencji jest wyższy
                aniżeli przeciętny ale widocznie się myliłem. Mówiąc po chłopsku dziwi mnie fakt
                że ktoś podając że jego majątek składa się z mieszkania w Rudzie Śląskiej o
                powierzchni 56 m. i podaje wartość 270000 zł , i w tym samym oświadczeniu pisze
                że ma także mieszkanie w Krakowie o powierzchni 64 m o wartości 128000 zł to
                nazwałem to grzecznie nieścisłością i nie ważne że w Rudzie ma pan 1% udziału (
                widocznie w rodzinie też cię nie lubią lub cię lubią tylko na 1%)gdyż słodki
                Józefie O. nawet takiemu durniowi jak ja nie podoba się że tacy ludzie jak ty
                nam plują prosto w twarz i uważają się za kogoś lepszego . I nie mydlij nam
                wszystkim oczu jakimś jedno procentowym udziałem w własnym mieszkaniu tylko
                jasno powiedz że ten udział wynika z zrobienia uniku przed skarbowym. Ciekawe
                jak będziesz wyborców nazywał jak będziesz kwilił o poparcie do miastowego żłobu
                ,każda krowa co dużo ryczy słabo mleka daje.
              • zawsze_eda [...] 26.05.10, 16:59
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • lswaczyna Re: nieścislości w ścisłościach! 26.05.10, 15:13
            jozefosmenda napisał:

>
            > Ale spokojnej nocy i miłego dnia jutro życzę.Kłam tak dalej to ci nochal urośni
            > e jak u Pinokia!
            >
            Zefel niy jak u "Pinokia" tera je nowe hasło jak u S....
        • stefan_st Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 26.05.10, 07:37
          zawsze_eda napisał:

> jest to z oświadczenia radnego Józefa Osmendy

Oj Eda... skopałeś sprawę...
          Stefan St.
    • barretta Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 26.05.10, 21:36
      Edziu to coś jak to:
      Jarosław Kaczyński zgromadził 110 tys. zł.
      Jest właścicielem 1/6 domu o powierzchni 165 m kw., który wycenia na 1,8 mln zł.
      • zawsze_eda Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 27.05.10, 08:35
        beret a ty też widzę trzymasz język w zakończeniu przewodu pokarmowego pana
        Prezia że się Kaczyńskiego czepiasz , może ty jesteś debilem i wierzysz w to że
        mieszkanie w Krakowie kosztuje 128 000 zł ale według mnie to za tę kwotę trudno
        piwnicę kupić no ale trudno jak ktoś w meandrach prawa potrafi ukryć swoje
        szwindle to chwała mu za to tego wszak uczy nasz prezio tylko jak to się
        wszystko zesra to chcę widzieć wasze miny , szanowni radni
        • jozefosmenda nieścislości w ścisłościach i fakty! 27.05.10, 11:29
          O, widzę Eda, że masz wtyki nawet tutaj? Kto cię broni ty KŁAMCO?
          Mój poprzedni post został usunięty i uważam, że jest to już powód do skargi! Ale to jest moja sprawa a tutaj wróćmy do faktów!
          Napisałeś Eda, że:
          >>> zawsze_eda 26.05.10, 13:26
          >... Mówiąc po chłopsku dziwi mnie fakt że ktoś podając że jego >majątek składa się z mieszkania w Rudzie Śląskiej o
          >powierzchni 56 m. i podaje wartość 270000 zł , i w tym samym >oświadczeniu pisze że ma także mieszkanie w Krakowie o powierzchni >64 m o wartości 128000 zł to nazwałem to grzecznie nieścisłością...<<<
          Gratuluję poczucia humoru!
          Twoe manipulacje nazywasz pokrętnie "grzeczną nieścisłością"?
          Otóż po raz kolejny informuję wszystkich i TOBIE oświadczam, że kłamiesz! Powtarzasz w kółko jak papuga(wczoraj napisałem, ze jak przedstawiciel pewnej źle odbieranej przez Polaków formacji) nieprawdę, która nie ma pokrycia w moim oświadczeniu majątkowym!

Oto one po raz kolejny:
          www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=19342&idmp=1231&r=r
          Moją sprawą jest na ile ja sobie wyceniam mój i rodziny majątek a inną sprawą jest ile ono jest wart a jeszcze inną ile za niego mogę dostać!

Do zobaczenia na Walnym mój drogi "przyjacielu" krętaczu!
          A nos ci zaś urósł bezwzględnie!
          • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 27.05.10, 14:08
            Szanowny łgarzu Józefie OsMENDO dane cyfrowe przepisałem jota w jotę z twojego
            oświadczenia więc na czym polega moje kłamstwo , bo twoje polega na tym że
            zaniżyłeś wartość mieszkania w Krakowie ode mnie chciałeś 500 000 zł a w
            oświadczeniu majątkowym piszesz że warte jest 128 000 zł więc kto tu jest kłamcą
            i hochsztaplerem?
            • jozefosmenda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 27.05.10, 14:46
              Eda ale ty masz charakter!
              Idziesz po trupach i w zaparte ale non stop "cyganisz"!
              W moim oświadczeniu, które przecież w części A jest jawne na stronie 2, w dziale II, pkt r, p.pkt b czytamy o mieszkaniu o metrażu 56 metrów kwadratowych i wartości około 270.000 zł.
              I nic nie pisze o Krakowie!
              A ty swoje odwracasz ogonem do góry!
              No to teraz zapytajmy a skąd wziąłeś owe wiadomości o adresach skoro część B oświadczenia jest niejawna?
              Oj będzie się działo, oj będzie działo!
              • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 27.05.10, 18:38
                Bystry jesteś niesłychanie, najpiękniejsze masz ubranie, twoja buźka
                tryska zdrowiem i dlatego tobie powiem.
                Jesteś baran i idiota, głupszy od mojego kota.
                Ładne?
                Tylko muszę się przyznać że to nie ja napisałem po prostu jako nieuk to
                odpisałem ale ze mnie kanalia no nie/
              • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 27.05.10, 18:45
                Jozefie a znosz wic o dwóch bocianach jak pod wieczor se siedli przy fontannie
                na frynie i se opowiadali o spędzonym dniu, tyn jedyn godo że dzisioj mioł
                ciężki dzień bo, musioł trojaczki na Bykowina zanieść a tyn drugi godo że sobie
                lotoł nad kościołym , i tyn pierwszy mu godo że na fara przeca sie dzieci nie
                nosi , a on na to że wie ,ale bardzo mu sie ta panika na farze podobo.
              • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 28.05.10, 21:37
                panie Józefie ja czytałem wszystkie dostępne pana oświadczenia i nie miałem
                wglądu do pana niejawnych części B , ale jeżeli pan się tak oburzył o to,to może
                jest tam bardzo ciekawy materiał do oceny pańskiej pozytywnej postawy radnego
                ,ciekawe pomysły pan w swej złości podsuwa.
                • jozefosmenda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 28.05.10, 22:33
                  Co i tak nie zmienia faktu ,że piszesz nieprawdę!
                  No ale widocznie ty niedowidzący jakiś jesteś i ci się cyfry mieszają w
                  rubrykach a oświadczenie leżało gdzieś na biurku to ci adresy wpadły przypadkiem
                  w oko?
                  • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 29.05.10, 11:36
                    no Józefie widzę że ty też masz przydupasów takich jak lernest czy buzi do buzi
                    a trzech to już mafia. Jeżeli masz problemy z koncentracją to twoje dane
                    przepisałem z dostępnych oświadczen w internecie, pa malutki.
                  • zawsze_eda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 29.05.10, 12:32
                    www.rudaslaska.bip.info.pl/plik.php?id=275http://www.rudaslaska.bip.info.pl/plik.php?id=22474
                    czy to są pana oświadczenia panie Józefie Osmenda?
                    • jozefosmenda nieścislości w ścisłościach i fakty! 30.05.10, 20:36
                      Eda, jak opublikują moje oświadczenie za 2009 rok to zawału dostaniesz!
                      Teraz to jest nic czyli mały pikuś!
                      I wiesz co ty mi możesz?
                      Teraz ,potem i zawsze?
                      • zawsze_eda [...] 30.05.10, 20:46
                        • jozefosmenda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 31.05.10, 10:55
                          Poza tym dalej Eda nie odpowiedziałeś na pytanie skąd wziąłeś owe wiadomości o adresach skoro część B oświadczenia jest niejawna?
                          Wydaje mi się, że to do ciebie jeden z byłych radnych mówił słowami "Cyryl jak Cyryl tylko te metody" ?
                          • zawsze_eda [...] 31.05.10, 15:12
                            • jozefosmenda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 31.05.10, 22:52
                              >>>zawsze_eda napisał:
                              > gdyby taki debil oprócz czytania jeszcze potrafił myśleć to by się >głupio nie pytał ani by nie snuł opowieści jako stary esbecki okapnik >o Cyrylach i Metodych , wijesz się pan jak tasiemiec w dupie.<<<

Ależ gratuluję poczucia humoru!
                              Mogę cię jednak zapewnić, że ten były radny nie jest debilem!
                              I na pewno umie czytać w przeciwieństwie do ciebie bo ty nie umiesz czterech cyfr prawidłowo odczytać!
                              OSZUST i KŁAMCA jesteś i telo!
                              • jozefosmenda Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 03.06.10, 21:59
                                Co się stało?
                                Gdzie się podział tak ciekawy wątek o moim oświadczeni majątkowym?
                                Czyżby ktoś się zestrachał?
                                A ja i tak mam 95% skopiowane u siebie wiec powiadomienie jest możliwe!
                                A powód jest jak najbardziej właściwy bo związany z niejawną częścią B.
                                • hepik1 Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 04.06.10, 06:20
                                  Temat forum-Ruda Śląska.
                                  Zakładanie kolejnych wątków na temat -oświadczenie majątkowe Józefa
                                  Osmendy-grubą przesadą.
                                  Chirurgiczne cięcie postów ,w których narusza się regulamin i
                                  netykietę-zbyt pracochłonne.
                                  • marynik Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 04.06.10, 08:24
                                    No HEPIK nareszcie zareagowałeś, szkoda, że tak późno, ale jak to
                                    mówią "lepiej późno, niż wcale". Zawsze-EDA łamał regulamin w każdym
                                    swoim wpisie, a jego rozgorycznie potęgowałao się z dnia na dzień i
                                    chyba mu się wydawało, że jest na forum "nietyklany".

Jak piszesz:
                                    Chirurgiczne cięcie postów ,w których narusza się regulamin i
                                    > netykietę-zbyt pracochłonne.

No ale taka Twoja rola, więc dobrze by było, gdybyś jednak na
                                    przyszłośc szybciej reagował.
                                    • hepik1 Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 04.06.10, 11:43
                                      Każdy z forumowiczów ma dospozycji obok postu,kosz do
                                      klikniecia,który alarmuje zawodową administrację.
                                      Każdemu forumowiczowi,który podpisywał sie pod regulaminem podczas
                                      rejestracji,powinien byc znany adres mejla do zawodowej administracji
                                      i tam również nalezy słać swoje uwagi dotyczące łamania
                                      prawa,regulaminu czy netykiety.
                                      Czytanie każdego wątku i każdego postu,reagowanie na bieżąco
                                      przekracza możliwości opiekuna społecznego,który jak sama nazwa
                                      wskazuje ma oprócz forum ,swoje normalne życie i obowiazki ;)
                                      • barretta Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 04.06.10, 11:57
                                        wcale to nie oznacza ze musisz być tu SAM
                                  • g-48 Re: Hepik 1 04.06.10, 08:58

Nie tylko ten temat powtarza sie w kolko macieju ale widocznie ty
                                    stoisz zawsze po prawidlowej stronie.
                                    A jeszcze jedno do dobrego wychowania nalezy odpowiadac na
                                    korenspondencje ale moze twoi rodzice byli zapracowani i cie tego
                                    nie nauczyli.
                                    • jozefosmenda Re: Hepik 1- Gregor 04.06.10, 10:02
                                      Gregor można odnieść wrażenie ,że czujesz się pokrzywdzony?
                                      A przecież admin zrobił to co powinien był zrobić - późno bo późno - no ale każdy ma prawo do urlopu czy innego wolnego.
                                      A jeżeli ktoś może żałować to przede wszystkim ja a nie ty.
                                      • jozefosmenda Prawda i fakty! 04.06.10, 10:24
                                        Ponieważ jednak ten wątek mnie dotyczy to muszę przytoczyć część odpowiedzi jakiej udzieliłem wielce szanownemu panu Edzie w innym miejscu(już niestety usuniętym):
                                        >>>Oświadczam (ale wiem, że nie po raz ostatni!) tobie i innym, że z mojej strony jest wszystko wypełnione prawidłowo i zgodnie z prawem! Możesz sobie zatem snuć różnego rodzaju teorie spiskowe ale zawsze sobie połamiesz zęby jako KŁAMCA, OSZUST i HOCHSZTAPLER!
                                        Ponadto informuję, że nie mam obowiązku podawania wysokości dochodów z ZUS!
                                        Zgodnie z zapisami instrukcji wydanej w broszurze w 2004 roku „AKADEMII WSPÓLNOTY” w tytule: ”Oświadczenia majątkowe – jak prawidłowo wypełnić” na stronie 21 czytamy:
                                        ...Biorąc pod uwagę liberalne brzmienie tego przepisu, nie ma konieczności deklarowania tu rent, emerytur, zasiłku dla bezrobotnych.....
                                        Zatem nie ma konieczności jak czytamy a jeżeli to obecnie czynię to jest tylko moja dobra wola po to by tacy jak ty mogli doznawać orgazmu jak czytają moje oświadczenie lub trafiał ich szlag!
                                        I nic mnie nie interesuje, że akurat ty jesteś frustratem bo z mieszkaniem ci nie wyszło! Zresztą nie tylko nim.
                                        Ale w dalszym ciągu mnie interesuje skąd miałeś dostęp do niejawnej części B mojego oświadczenia?
                                        Mówiąc krótko jest to przestępstwo jeżeli ty dysponujesz takimi danymi i je upubliczniasz!<<<
                                        • marynik Re: Prawda i fakty! 04.06.10, 11:06
                                          I tu Pan ma rację. Oswiadczenei majątkowe pnk VIII brzmi tak:

VIII Inne dochody osiągane z tytułu zatrudnienia lub innej
                                          działalnosci zarobkowej lub zajec z podaniem kwot uzyskiwanych z
                                          kazdego tytułu.

Tak więc emerytura czy renta NIE JEST PRACĄ ZAROBKOWĄ, ANI ŻADNYM
                                          ZATRUDNIENIEM.

Jak by nie spojrzec na oświadczenia majątkowe - nie wszyscy emeryci
                                          ujawniaja swój dochód z emerytury. To , że Pan to zrobił, to dobra
                                          wola i Eda się jeszcze do tego doczepił.
                                          • jozefosmenda Re: Prawda i fakty! 04.06.10, 21:07
                                            Dziękuję ci Marynik za obiektywność i właściwe podejście do tego tematu(postu).
                                            Ten z którym polemizowałem to facet niereformowalny mimo tego, ze jest młodszy ode mnie.Poza tym na własne życzenie zagmatwał sobie DUŻO SPRAW we mnie również upatrując tego który mu to spowodował.
                                      • g-48 Re: Hepik 1- Gregor 04.06.10, 12:46

Gregor można odnieść wrażenie ,że czujesz się pokrzywdzony?
                                        > A przecież admin zrobił to co powinien był zrobić - późno bo
                                        późno - no ale każ
                                        > dy ma prawo do urlopu czy innego wolnego.
                                        > A jeżeli ktoś może żałować to przede wszystkim ja a nie ty.

Nie o to Jozek chodzi.Napisalem juz kilka postow na priva Hepika i
                                        on nie raczyl sie ustosunkowac.Myslalem ze facet wstydliwy i nie
                                        chce tu na forum pisac kto? lub dlaczego wywala sie watki jak moje
                                        tak i twoje a ten "dobrze wychowany" nie raczyl odpowiedziec nawet
                                        po za forum.
                                        A z drugiej strony to fakt ze jestem uczulony na cenzure jako relikt
                                        PRL.Chyba mam prawo byc uczulony w 21 wieku.
                • lernest Re: nieścislości w ścisłościach i fakty! 29.05.10, 11:07
                  Skąd my znamy te metody?
                  Przy takim uporze EDEK od ciebie śmierdzi na odległość niczym z "Providenta"!
                  • zawsze_eda [...] 02.06.10, 22:56
    • marynik Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 27.05.10, 14:40
      zawsze_eda napisał:

> Wszyscy narzekają na nasze miasto jak tu źle i niedobrze a tu
      proszę ,
      > mieszkanie w Krakowie 64 m o wartości 128 000 zł , a mieszkanie w
      Rudzie
      > Śląskiej 56 m o wartości 270 000 zł oba mieszkania spółdzielcze
      własnościowe i
      > co nam Kraków.To są dane z oświadczenia majątkowego jednego z
      naszych radnych.

A skąd Eda wiesz, które mieszkanie jest w kraowie a ktore w Rudzie?
      Z oświadczenie to nie wynika.Jak nie wiesz jak odczytać
      oswiadczenie - to nie siej tu propagandy. Chyba na odwrót odczytaleś.
      ( jestem nawet pewna)- to po pierwsze.
      Po drugie - to zrób sobie lekturę i przeczytaj wszystkie
      oświadczenie i to z róznych lat. Nawet jak nie było "bumu"
      mieszkaniowego to nie da sie uwerzyć w te kwoty pokazanae przez inne
      osoby, a już na pewno nie da się uwierzyć, że dom jednorodzinny
      ponad 100 m kosztuje 49 tysiecy zł, albo połowe domu 125 m za 25
      tysiecy zł. Ja bym wówczas bardzo chęteni obydwa odkupiła (?) nawet
      bym dołożyła więcej. Więc nie strzęp juz tu języka, bo nikt nie ma
      obowiązku angażowac rzeczoznawcy do wyceny, każdy podaje wedug
      sowjej wiedzy i co najwyzej sumienia. Zinteresowani oświdczeniami i
      tak nie musza w to wierzyć, ani tez nie wierzą. A sa i tacy, co na
      wszelki wypadek juz "pozbyli się" domu a więc nie mają NIC!!! Nie
      mają domu, mieszkania, oszczędności itd. Przynajmniej P. Józef nie
      ukrywa, że potrafi oszczędzać, bo ma oszczędności i to wzrastające,
      w porównaniu z tymi, co zarabiają kwoty, o których,nam zwykłym
      mieszkańcom sie nawet nie śni, ale oni wszystko "przejadają" i
      zamieniają w g.... Tak też na dzień dzisiejszy mamy "przesrany" nasz
      miejski budżet. Ni jka się to nie ma do środowego komentarza
      prezydenta w W.R. (cyt.) "Każda ślaśka , mądra gospodyni ma
      zaskórniaki. Potrafi tez gospodarować nawet skromnym budżetem.Mam
      sie od kogo uczyc, tylko trzeba się rozejrzeć".
      I tu całkowita racja - nam w mieście jest potrzebna taka "sląska
      gospodyni" lub gospodarz, który umie oszczędzać. ( a to widac w
      oświadczeneich majątkowych). Panie jÓzefie jeśłi Pan będzie
      kandydował na prezydenta - ja na pewno na Pana zagosuję a i wielu
      ludzi, z kórymi rozmawiam.
      • zawsze_eda Re: nieścislości w oświadczeniach majątkowych 27.05.10, 17:36
        jakiś tam maryniku i Józefie OP. czy wy rzeczywiście nas forumowiczów uważacie
        za skończonych debili marynik pisze tak:Przynajmniej P. Józef nie
        > ukrywa, że potrafi oszczędzać, bo ma oszczędności i to wzrastające,
        > w porównaniu z tymi, co zarabiają kwoty, o których,nam zwykłym
        > mieszkańcom sie nawet nie śni, ale oni wszystko "przejadają" i
        > zamieniają w g...
        to jeżeli on jako etatowy pracownik urzędu miejskiego od nastu lat jest taki
        dobry w oszczędzaniu to kto narobił tego długu może pan Satala bo jego majątek
        też zaczął dziwny wzrost po zatrudnieniu w naszym Urzędzie
        marynik pisze też:> A skąd Eda wiesz, które mieszkanie jest w kraowie a ktore w
        Rudzie?
        > Z oświadczenie to nie wynika.Jak nie wiesz jak odczytać
        > oswiadczenie - to nie siej tu propagandy. Chyba na odwrót odczytaleś.
        > ( jestem nawet pewna)- to po pierwsze.
        Właśnie maryno z czytania wszystkich oświadczeń, wiem które mieszkanie pana
        Józefa gdzie jest ,jeżeli jeszcze potrafisz myśleć i czytać jednocześnie.
        A pan panie Józefie niech nie straszy że się będzie działo bo niby jak nie jawne
        to może pan oszukiwać?
        A ja wyczytałem te dane z pańskiego oświadczenia z dnia29.04.2009 r.w części A
        punkt II podpunkt 2. i II podpunkt 4. a kredyt na zakup mieszkania wziął pan z
        Banku Austria obecnie BPH w 1999r w kwocie 36000 franków szwajcarskich czy znowu
        coś skłamałem oszczerco , Tak chłopie kłamiesz że pinokio to przy ciebie pikuś a
        kogoś nazywasz oszustem?
        • barretta [...] 27.05.10, 19:47
          • zawsze_eda [...] 27.05.10, 20:36
          • zawsze_eda Re: kurwa HEPIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.10, 21:11
            barretta takim jak ty trzeba się urodzić albo jakąś specjalną szkołę
            ukończyć.Jesteś zwykłą kupą więc nawet nie będę z tobą polemizował.
    • buzibuzi1 Re: do zawsze-edy 29.05.10, 11:21
      a może byś się zajął np. p.Dryją, Grosmanim, Kucharskim ,Jarockim czy
      Muchą lub paniami Kansy lub Koładą -co ci radni robią ? nawet nie udają
      , ze im na czymkolwiek zależy ;a głosują jak im Stania karze; jest
      jeszcze pare gwiazdeczek,ale o tych potem
      • g-48 Re: Po buzi. 30.05.10, 21:19
        a może byś się zajął np. p.Dryją, Grosmanim, Kucharskim ,Jarockim
        czy
        > Muchą lub paniami Kansy lub Koładą -co ci radni robią ? nawet nie
        udają
        > , ze im na czymkolwiek zależy ;a głosują jak im Stania karze; jest
        > jeszcze pare gwiazdeczek,ale o tych potem
        A po co rozmydlac sprawe?Linki z dokumentami Eda podal i teraz

A ta wypowiedz samochwaly zobowiazuje?!
        Nie toleruje chamstwa,cwaniactwa, głupoty, prywaty oraz wszystkich
        innych działań, które jego zdaniem można określić mianem śmiesznych,
        kompromitujących i nie przystających do Europy i XXI wieku..
        W wolnych chwilach zajmuje się edukacją w zakresie samorządu
        terytorialnego i spółdzielczego,dyskusją w internecie oraz
        majsterkowaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka