karmelg 20.07.10, 15:07 Ostatni na spotkaniu, słyszałem, że na rynku nie będzie kanjp i nie będzie można napić się browara, ponieważ mieszka tam wpływowa Radana, Barbara . Podobno nie pasuje jej aby pod jej oknami lać piwo! To po .... nam rynek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barretta Re: Rynek bez browara! 20.07.10, 17:27 a tam Barbara - to przez fara nie będzie tam browara - choć w Bytomiu leją i to dosłownie przed kościołem Odpowiedz Link Zgłoś
plk7 Re: Rynek bez browara! 20.07.10, 18:21 Może jakby od każdego sprzedanego piwa odprowadzali 10 gr. na fara, to by sie zgodziyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
markpunk Re: Rynek bez browara! 20.07.10, 18:22 w Krakowie pod Mariackim też leją i nikomu to nie przeszkadza :P Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Rynek bez browara! 21.07.10, 12:08 E, tam Barbara...Na tej kamiennej płycie będziesz mógł się napić grzańca w lecie i usmażyć jajko sadzone bez użycia patelni. Smacznego, bue he he.. Odpowiedz Link Zgłoś
pancio.net Re: Rynek bez browara! 21.07.10, 13:13 zawsze można zapakować browarka do torebki papierowej i popijać jak w Stanach - Straż Miejska, czy Policja nie ma chyba prawa rewidować obywateli bez powodu... (?) Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Rynek bez browara! 21.07.10, 13:21 karmelg napisała: > Ostatni na spotkaniu, słyszałem, że na rynku nie będzie kanjp i nie > będzie można napić się browara, ponieważ mieszka tam wpływowa > Radana, Barbara . Podobno nie pasuje jej aby pod jej oknami lać > piwo! To po .... nam rynek? A na co liczyłeś, że rynak tenbędzie przypominał Rynek Krakowaski? Przecież od początku było wiadomo, że to ma byc "Paraden plac" a nie miejsce wypoczynku dla mieszkańców. Ponadto pod oknami urzędników ma być cisza i spokój, bo inaczej nie potrafią logicznie myśleć. Gołębie wypłoszono, drzew dla ochłody nie ma i nie będzie, parasoli i krzesełek równiez - tylko "patelnia" (jak pisze kapioh), wiec na ewno nit tam nie będzie siadzał i się opalał. No chyba, że dzieciaki sie wykapia w fontannach, bo wstę na basen MOSIR-u zbyt drogi, żeby dzieci codziennie tam chodziły. No chyba, że ktos "przy korycie" zwęszy interes piwny czy jakis inny a wtedy sa szanse, że cos postawią dla swojego zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Rynek bez browara! 21.07.10, 20:07 Remont placu Jana Pawła II był niezbędny od 1994 roku, ze względu na brak odpływu wody i zawilgocenie ścian okolicznych budynków. Od 1995 przygotowano kilka projektów, niektóre śmieszne ( jak likwidacja wieżowca) inne bardzo kosztowne. Prezydent Stania upierał się przy podziemnym parkingu. Parking był niewielki, rynek mocno ograniczony ze względu na drogi dojazdowe a sama inwestycja niezwykle kosztowna. Wybrano według mnie najgorszy projekt. Typowy plac defilad, które z balkonu będzie przyjmował prezydent. Na pewno nie będzie to miejsce spotkań mieszkańców, choć wystrój jest w miarę ładny ( dwie fontanny). Najgorzej z usługami wokół rynku. W 2001 jako pełnomocnik zgłosiłem wnioski kupców o możliwość przekształcenie rynku w strefę kawiarni i barów. Wymagało to zmian w dwóch uchwałach Rady Miasta – dot. opłat za lokale użytkowe i uchwały nr 325 z 20.02.1997 roku ( do dzisiaj obowiązuje) dot. lokalizacji lokali z sprzedażą alkoholi i ogródków. Próbowaliśmy to także przeforsować na radzie w 2004 roku. W obu przypadkach prezydent był przeciwny. A lokali pustych z lewej strony rynku było wtedy dużo i kilku chętnych na zainwestowanie w kawiarenki. Brak logiki w postępowaniu prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
1_tytus Re: Rynek bez browara! 21.07.10, 22:11 "wiec na > ewno nit tam nie będzie siadzał i się opalał. No chyba, że dzieciaki > sie wykapia w fontannach," No wizja bajer!zrobić plażę, rozłozyc leżaki i parasole! i księdzów przekonać co by udostępni poświęcone napoje, za drobną opłatą! I po co tyle krzyku? Odpowiedz Link Zgłoś
fast-kajfasz Re: Rynek bez browara! 21.07.10, 20:42 I bardzo dobrze! Dość rozpijania narodu! Zaczyna być tak jak za komuny. Wspomnę tylko ks. Franciszka Blachnickiego i Krucjatę Wyzwolenia Człowieka, i problem pijaństwa, który dotknął Śląsk. Od 2 lat coraz bardziej niepokojące doniesienia dochodzą do ludzi. Ostatnie dane mówią, że przez ostatnie dwa lata wzrosło upijanie się ludzi dwukrotnie. Co prawda łatwiej rządzić pijanym narodem. Tylko dla czego to się dzieje teraz. A mówią, że rządy PIS były najgorsze, a tu komunistyczne zachowania PO! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrudzki Re: Rynek bez browara! 22.07.10, 07:26 Nie wiem czy pamiętacie, ale były takie "debaty rudzkie" i tam Pan Jarosław Kania obiecał co jest nagrane, że będzie taka możliwość. Więc spokojnie piwo na rynku będzie ;-) a Panią Barbarę zaprosimy na jedno duże za 8 zeta. Nie wiem, dlaczego ludzie nie rozumią iż na rynku spożywa się alkohol kulturalnie. pozdrawiam już nie umie się doczekać dużego złocistego napoju na Naszym rynku ( a nie tylko Pani Barbary) Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Rynek bez browara! 22.07.10, 09:22 Piwo będzie jak prezydent zostanie po listopadzie kelnerem Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Jak Jarek obiecał... 24.07.10, 11:43 To na pewno się napijemy, ale czego? .Jak Jarek obiecuje słońce to zabieraj parasol. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca2010rs Re: Jak Jarek obiecał... 25.07.10, 15:05 Czy mowa o Kani? Jesli tak to masz rację ostatecznie to wielki specjalista nawet zawodowiec od lania wody. Odpowiedz Link Zgłoś