14.12.10, 12:18
Czy to prawda, że droga nr 925 na odcinku przy którym buduje się n-s (między Rudą a Czarnym Lasem) będzie całkowicie zamknięta od 1stycznia? Gdzie można szukać informacji na ten temat?
Obserwuj wątek
    • sabbr Re: droga n-s 14.12.10, 16:40
      Szukałem w necie - nie znalazłem. Myślę, że to raczej niemożliwe - co najwyżej zwężą drogę do dwóch pasów / zrobią tymczasówkę "na płytach", co przy zakorkowaniu w godzinach szczytu nie zrobi wielkiej różnicy. Gdyby jednak nastąpiło - korki z Nowego Bytomia na Chebzie będą się zaczynać w wirku, jeśli nie w Halembie... Właśnie wróciłem do domu, na skrzyżowaniu na Czarnoleśnej w kierunku Nowego Bytomia stałem 25 minut. Wjeżdżający z Objazdowej/Wojska Polskiego wjeżdżają, tamując skutecznie ruch od strony Czarnego Lasu. Zresztą - muszą, chodź wpychają się co niektórzy "na chamca". Myślę, że trochę rozładowałoby korki na Rozamundzie wydłużenie zmiany świateł w godzinach szczytu - przynajmniej o kilka sekund, żeby 2-3 auta więcej na zmianę świateł przejeżdżały.
      • g-48 Re: droga n-s 14.12.10, 17:15
        Gdyby jednak nastąpiło - ko
        > rki z Nowego Bytomia na Chebzie będą się zaczynać w wirku, jeśli nie w Halembie
        > ... Właśnie wróciłem do domu, na skrzyżowaniu na Czarnoleśnej w kierunku Nowego
        > Bytomia stałem 25 minut. Wjeżdżający z Objazdowej/Wojska Polskiego wjeżdżają,
        > tamując skutecznie ruch od strony Czarnego Lasu. Zresztą - muszą, chodź wpychaj
        > ą się co niektórzy "na chamca".
        Tewraz wiem dlaczego za komuny auta byly tylko na talony dla ludzi "poslusznych" po prostu aby uniknac korkow.
        Oj ludziska za dobrze wam sie powodzi !
    • qwerty_59 Re: droga n-s 14.12.10, 18:55
      może któryś z Panów radnych obecnych na forum ma jakieś informacje na ten temat, którymi mógłby się podzielić?
    • jankolodziej Re: droga n-s 14.12.10, 19:23
      "Czy to prawda, że droga nr 925 na odcinku przy którym buduje się n-s (między Rudą a Czarnym Lasem) będzie całkowicie zamknięta od 1stycznia? Gdzie można szukać informacji na ten temat? "

A gdzie taką "prawdę" podano? Na razie wiemy tyle:

"Wykonawca zapewnia, że utrudnień w ruchu drogowym nie będzie. Z czasem, kiedy rozpoczną się pracę związane z budową dwupoziomowego węzła, ulica 1 Maja zostanie zawężona do dwóch pasów na czas wykonywania konstrukcji nośnej wiaduktu. W tym celu zostanie wykonana droga objazdowa po stronie wschodniej budowanego obiektu, tzw. "by-pass". Według wykonawcy, nastąpi to w II kwartale 2011 roku i taka organizacja ruchu będzie obowiązywała do 6 miesięcy. W przypadku wystąpienia nieoczekiwanych trudności, np. nieodpowiednich warunków atmosferycznych, termin ten może ulec zmianie. O każdej zmianie organizacji ruchu drogowego w rejonie budowy trasy N-S mieszkańcy miasta będą informowani na bieżąco. "
      • jozefosmenda Re: droga n-s 14.12.10, 20:50
        Na ten moment uważam, że to przedstawił nam tutaj Janek Kołodziej w zupełności wystarcza. Sam więcej informacji nie posiadam ale jak będę wiedział coś więcej to poinformuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka