29.04.11, 21:55
Przebiegłość i ciąg do koryta czy prawdziwe intencje pracy dla miasta i mieszkańców ??????? Zainspirowały mnie do tego pytania pewne spostrzeżenia dotyczące obsadzenia stanowiska głównego kurkowego i nowego radnego. Jak to osądzają inni ? czy to jest w porządku ? czy wszyscy to tolerują ? Prawnie może tak, ale moralnie nie za bardzo jestem przekonany.
Obserwuj wątek
    • bad_and_ugly Re: UKŁAD ? 29.04.11, 22:12
      robertdebruss napisał:
      > Przebiegłość i ciąg do koryta czy prawdziwe intencje pracy dla miasta i mieszk
      > ańców ??????? Zainspirowały mnie do tego pytania pewne spostrzeżenia dotyczące
      > obsadzenia stanowiska głównego kurkowego i nowego radnego. Jak to osądzają inni
      > ? czy to jest w porządku ? czy wszyscy to tolerują ? Prawnie może tak, ale mo
      > ralnie nie za bardzo jestem przekonany.

Moralnie nie za bardzo jesteś przekonany... Oni mają gdzieś moralność. Po prostu poprzedni Prezes zrobił porządek w wodociągach, kanalizacji i oczyszczalniach za dotacje, teraz jak wszystko jest wyporządzone, to fajnie się będzie prezesować. Nie ma inwestycji - nie trzeba aż tak podnosić ceny wody i będzie potem można powiedzieć - "za moich czasów woda nie drożała".
      Ogólnie to ta ekipa wszystko albo prawie wszystko może tłumaczyć oszczędnościami - bo Stania to i tamto, i chodzić do następnych wyborów z nożyczkami przecinać wstęgi na tym co Stania zaczął (trasa N-S, Oti - którego budowy nie przerwali, zrekultywowana hałda na Frynie...). Ja tam za poprzednim Prezydentem nie byłem, ale ciekawy jestem, czy obecnie nam panujący zdobędą się na to żeby przy otwieraniu N-S czy Oti dali Stani - jako radnemu, przeciąć kawałek wstęgi i coś powiedzieć do kamery?
    • fast-kajfasz Re: UKŁAD ? 29.04.11, 22:21
      Zapomniał wół... a poprzednicy co zrobili? Takie układy w polityce to normalne, gdy są takie firmy. Nie normalne natomiast jest to, że ci, którzy odeszli, wydzierają się w niebo głosy jak dzidziusie, którym zabrano zabawki! Mało tego, socjotechniką chcą wmówić ludziom, że to zło! Nie straszcie już, bo się nikt tego nie boi, narody mądrzeją!
      • robertdebruss Re: UKŁAD ? 29.04.11, 22:31
        Ot i demokracja w wydaniu Kajka, na dziesięciu mądrych inaczej 8 głosuje na tak a 2 inaczej głupich głosuje na nie. Ale wybory demokratyczne.
        • sukiero demokracja a dyktatura 29.04.11, 22:42
          robertdebruss napisał:

> Ot i demokracja w wydaniu Kajka, na dziesięciu mądrych inaczej 8 głosuje na tak
          > a 2 inaczej głupich głosuje na nie. Ale wybory demokratyczne.

Ty wiesz kiedy kończy się demokracja a zaczyna dyktatura?
          Wtedy, kiedy wnioskujący wie jak kto zagłosuje...
          Dobitnym przykładem były ostatnie 4 lata.
          • bad_and_ugly Re: demokracja a dyktatura 29.04.11, 23:00
            sukiero napisał:
            > robertdebruss napisał:
            >
            > > Ot i demokracja w wydaniu Kajka, na dziesięciu mądrych inaczej 8 głosuje
            > na tak
            > > a 2 inaczej głupich głosuje na nie. Ale wybory demokratyczne.
            >
            > Ty wiesz kiedy kończy się demokracja a zaczyna dyktatura?
            > Wtedy, kiedy wnioskujący wie jak kto zagłosuje...
            > Dobitnym przykładem były ostatnie 4 lata.

"Ostatnie 4 lata" tworzyli w znakomitej większości Ci sami, którzy będą tworzyć następne już nie całe 4 lata. Ty liczysz na to, że ludzie się aż tak zmieniają, albo na to, że to były aż taaaakie indywidualności i wybitne osoby, tylko ten AS ich tak tłamsił i nie mogli skrzydeł rozwinąć? "Ostatnie 4 lata" Ci sami w większości cichutko siedzieli i nawet dupska nie ruszyli, żeby referendum nad odwołaniem tego ciemiężyciela zorganizować. Im tak jest dobrze i wygodnie, a jeden z nich nawet twierdzi, że "jeden rządzi i jeden odpowiada", co chyba wg niego tłumaczy go z wszystkiego.
          • prote33 Co na to radni? 29.04.11, 23:01
            wcale nie chodzi o to czy w wodociągach fajnie się prezesuje czy nie, czy jest tam porządek czy coś innego, ale o to czy w porządku zwyczajne "branie stołka" (na dodatek opłacalnego) z pozycji radnego. Mnie również ciekawi opinia innych radnych - czy ktokolwiek się odezwał, na jakiej podstawie radny otrzymuje "propozycję" i ma wykiwać wyborców, jak i tych, którzy mogli być potencjalnymi kandydatami na stanowisko prezesa? To zwyczajne czerpanie korzyści z funkcji radnego. Czy to radny przysięgał kilka miesięcy temu? Tak miał służyć miastu?
            Wiem, że tu zagłada pan "Mish" , Pan Osmenda i jeszcze kilku innych - napiszcie, co o tym sądzicie. Zoro też mógłby wypowiedzieć się na temat właściwości takiego zachowania.
            • bad_and_ugly Re: Co na to radni? 29.04.11, 23:19
              prote33 napisał:
              > wcale nie chodzi o to czy w wodociągach fajnie się prezesuje czy nie, czy jest
              > tam porządek czy coś innego, ale o to czy w porządku zwyczajne "branie stołka"
              > (na dodatek opłacalnego) z pozycji radnego. Mnie również ciekawi opinia innych
              > radnych - czy ktokolwiek się odezwał, na jakiej podstawie radny otrzymuje "prop
              > ozycję" i ma wykiwać wyborców, jak i tych, którzy mogli być potencjalnymi kandy
              > datami na stanowisko prezesa? To zwyczajne czerpanie korzyści z funkcji radnego
              > . Czy to radny przysięgał kilka miesięcy temu? Tak miał służyć miastu?
              > Wiem, że tu zagłada pan "Mish" , Pan Osmenda i jeszcze kilku innych - napiszcie
              > , co o tym sądzicie. Zoro też mógłby wypowiedzieć się na temat właściwości tak
              > iego zachowania.

Tu masz moje pytanie zadane Radnemu. I to jednemu z ważniejszych naszych wybrańców. Może nie dokładnie takie jakie Ty byś zadał, ale zbliżone. Jak na razie odpowiedzi nie udało mi się znaleźć. Może jak Ty się zapytasz, to Ci się poszczęści.
              • jozefosmenda Co wy na na to ? 29.04.11, 23:55
                Wczoraj na sesji RM a dzisiaj przed kamerami TV"Sfera" powiedziałem wystarczająco dużo w tej materii!
                Więc poszukajcie sobie w necie i będziecie wiedzieli i to nie tylko to czy najpierw było jajko a potem kura czy odwrotnie ale o wiele więcej.
                • prote33 Re: Co wy na na to ? 30.04.11, 00:08
                  Panie Radny! Czy musi Pan tak kluczyć? Czy nie można wprost powiedzieć coś w rodzaju "popieram, rozumiem" albo coś przeciwnego? Czy musimy w poszukiwaniu takich informacji przeszukiwać cały internet czy przesłuchiwać materiały Sfery? Co do tej kury i jajka - to nie kapuję. Proszę więc: krótko i jasno!
                  PS. natomiast wobec wypowiedzi poniższej - dziękuję i za ten odzew!
                • rower444 Re: Co wy na na to ? 30.04.11, 09:02
                  szanowny panie
                  mnie nie interesuje co pan klepie do mikrofonu TV Sfera albo na sesji , mnie interesuje co pan i pańscy koledzy zamierzacie zrobić , bo jak na razie zbiorowo milczycie , wielu z was tu się popisuje ale na te obrzydliwe numery jakie się robi to nic nie robicie , kompletnie nic.....
                • rower444 Re: Co wy na na to ? 30.04.11, 09:12
                  jozefosmenda napisał:

> Wczoraj na sesji RM a dzisiaj przed kamerami TV"Sfera" powiedziałem wystarcza
                  > jąco dużo w tej materii!
                  > Więc poszukajcie sobie w necie i będziecie wiedzieli i to nie tylko to czy n
                  > ajpierw było jajko a potem kura czy odwrotnie
                  ale o wiele więcej.

szanowny panie
                  mnie nie interesuje co pan klepie do mikrofonu TV Sfera albo na sesji , mnie interesuje co pan i pańscy koledzy zamierzacie zrobić , bo jak na razie zbiorowo milczycie , wielu z was tu się popisuje ale na te obrzydliwe numery jakie się robi to nic nie robicie , kompletnie nic.....
    • robertdebruss Re: UKŁAD ? 29.04.11, 22:59
      Jakoś wtedy to miasto się rozwijało a teraz ? rozwija się kumoterstwo, może jak i za Stani ale Stania przynajmniej coś zrobił a ci tylko jęczą i jęczą nie odpuszczając ustawiania się w kolejce do kasy. Czy uważasz że jest lepiej ? Jeżeli uważasz, że tak, to albo jesteś z układu albo twoje oczy należy zbadać u okulisty.
      • prote33 Re: UKŁAD ? 29.04.11, 23:40
        Nie przesadzaj z tym rozwojem i dokonaniami poprzednich władz, bo analogia do historii się nasuwa. Możemy pytać: czy PRL to był czas rozwoju czy przeciwnie. Trudno odpowiedzieć, bo to zawsze "gdybanie". Natomiast faktem jest zadłużenie PRL, z którym do dziś sobie nie radzimy. Z dokonaniami AS jest podobnie: trudno powiedzieć jak byłoby gdyby na jego miejscu był ktoś inny. Logika podsuwa fajne wizje, bo przecież kasa była i możliwości też. Ale faktem jest jedynie zadłużenie i ten owoc jakim jest obecna władza. Nie wiem gdzie widzisz ten rzekomy rozwój miasta. W tym, że rodzina i koledzy prezydenta mieli fajne posady? I nie próbuj przedstawiać tego w taki prosty sposób "albo - albo" - bo ci też powiem, idź się zbadać do lekarza, który bada procesy myślowe.
        Natomiast podkreślę: czekam na jakikolwiek odzew radnych czy innych ludzi "przy władzy" - na pytanie o opinię na temat "numeru ZD". Czy to uczciwe?
        • robertdebruss Re: UKŁAD ? 29.04.11, 23:49
          jeżeli ty łudzisz się tym, że oni ci odpowiedzą to faktycznie zamów sobie już miejsce u specjalisty od badania mózgu a nie posyłaj tam innych.
          • 1802ef Re: UKŁAD ? 30.04.11, 00:03
            jak się coś dowiecie to dajcie znac, bo jak znam życie to oni wszyscy nabiorą wody w usta,no i po co krytykować kumpla,bo jak będę wyglądał jak mnie się taka gratka trafi.
          • prote33 Re: UKŁAD ? 30.04.11, 00:03
            drogi inteligencie! Czy napisałem, że łudzę się? A czy pozwolisz, że będę o to apelować? Widzisz różnicę?
            Naturalnie: możesz sam również się wypowiedzieć w tej sprawie...
            • waple Re: UKŁAD ? 30.04.11, 03:31
              Nie jestem partyjnym, ale coś nie tak.Miałem sympatię, partyjną, ale teraz jestem w rozkroku. P.Prezydent ciągnie za sobą, osoby z MOPS,2-ch radnych swoich synów, radna od alkoholu już w poprzedniej kadencji, zainstalowała swoją rodzinkę w UM. Coś mi się wydaje na układ towarzysko, rodzinny a to nie rokuje dobrze na przyszłość.Pamiętamy jak to fachowiec, nie fachowiec jezdził do Chin,za nasze pieniądze oglądać tam koleje.To też był syn prominenta.Czyli fachowcy rodzą się tylko w prominenckich rodzinach rządzących.A tak na marginesie, czy na prezesa wodociągów nie jest wymagany konkurs? Pozdrawiam.
              • volwer konkurs 30.04.11, 08:54
                na każdego prezesa w spółkach miejskich jest wymagany konkurs.tyle było zmian ostatnio ..a konkursów nie było,no moze z wyjatkiem konkursu na prezesa naszego szpitala,ale to było ponad rok temu,prezesa wybranego wtedy ,AS i Najjasniejsza za pomocą rady wywalili ,a nowy fachowiec został przyniesiony do szpitala w teczce,soorry najpierw była na jeden dzień fachowa siła z firmy kateringowej,a po Sylwestrze przyniesli w torebce Najjasniejszej Prezesa Sławoja Śmiecha.Jaki konkurs !! kto by się tym przejmował!!zresztą Sławoj to taki fachowiec,(podobnie jak Zbynio!!),że konkurs był nioepotrzebny.i tak by wygrał.
                A my w Szpitalu musimy przełknać tę pigułkę.
                Waple nie stój w rozkroku zbyt długo,bo w końcu zrobisz szpagat!!a to moze byc w pewnym wieku niebezpieczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka