Dodaj do ulubionych

Chciałbym serdecznie przypomnieć działkowiczom !!!

05.09.11, 20:17
Drodzy działkowicze !!!!! pragnę serdecznie przypomnieć, że zgodnie z obowiązującymi przepisami obowiązuje zakaz spalanie odpadów oraz palenie liści na terenie działek. Nie zależnie od tego czy ktoś ma w rodzinie dziadka, BABCIĘ czy innego krewnego na stołku. Prawo w tym kraju obowiązuje wszystkich jednakowo i bez wyjątku. Wszelki pokazywanie stania ponad prawem będzie piętnowane z całą stanowczością. Dzisiaj istnieją różnego rodzaju nośniki utrwalania i rejestrowania takich przypadków, więc problem nie jest łatwy do schowania pod dywan. Dobrze aby zrozumiały to również odpowiednie organizacje porządkowe.
Obserwuj wątek
    • majkelos1948 Re: Chciałbym serdecznie przypomnieć działkowiczo 05.09.11, 20:52
      a komu, czemu szkodzi palenie liści? robiono tak od lat i robić będą, nie tylko działkowicze ale i mieszkańcy posiadający domy;]
      • robertdebruss Re: Chciałbym serdecznie przypomnieć działkowiczo 05.09.11, 21:37
        Więc krótko. Jak czułbyś się gdyby Tobie na działce w Niedzieli jakiś pajac zaczął smrodzić bez opamiętania palonymi liśćmi. Pewnie podziękował byś mu niezmiernie serdecznie. Nie ma w paleniu liści późną jesienią nic złego, ale późną jesienią. Wiadomo, że jest to skuteczniejsze przy zwalczaniu różnego rodzaju szkodników tkwiących w listowiu. Ale niedziela początek pięknego września, rąbanie gałęzi i dymienie pod nosem innych działkowiczów, to już moim zdaniem wielka przesada. Niektórym to już całkiem odwaliło, bo myślą, że teraz to już wszystko mogą kiedy mają układy. Zwykły śmiertelnik zarobił by mandat i to całkiem surowy, inni są nietykalni. ŚWIĘTE KROWY CZY CO ? chyba nie mieszkamy w Indiach. To właśnie jest wątkiem, że wszyscy są równi wobec prawa.
        • sukiero robertdebruss 05.09.11, 21:52
          Masz racje liście palą TYLKO miłośnicy OdNowy.
    • 1802ef Re: Chciałbym serdecznie przypomnieć działkowiczo 05.09.11, 22:08
      co mosz ogródek po sąsiedzku z najwyższą władzą ?
      • robertdebruss Re: Chciałbym serdecznie przypomnieć działkowiczo 06.09.11, 18:36
        Na ogródkach nie ma władzy,za wyjątkiem zarządu, zresztą, co to za określenie władza ? Mój sąsiad gdyby coś takiego zrobił miałby przesr......... Więc może i dobrze, że ja TAKICH SĄSIADÓW nie mam, bo było by całkiem niemiło w takich okolicznościach. Dodam że kiedy mam rację jestem niesamowicie radykalny, szczególnie dla takich władzopochodnych.
    • rower444 Re: Chciałbym serdecznie przypomnieć działkowiczo 05.09.11, 22:35
      to był eksperyment medyczny, najpierw coś chciał zajarać
      jak sie dobrze nakopcił to miał dobry odlot
      a potem sznaps z cukiernicą
      razem śpiewali hymny oDNOwy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka