Dodaj do ulubionych

XV sesja RM.

29.09.11, 18:23
Na początku tej sesji myślałem,że to urodzinowo, narodzinowo,towarzyskie spotkanie.Życzenia urodzinowe dla radnej, gratulacjez powodu urodzin dziecka i przerwa w obradach na poczęstunek.25 radnych, Prezydent, v-ce Prezydenci, wychodzi ponad dwie uroczystości na sesję.Proponuję aby radni w wieku nie produkcyjnym, zapraszali swoje w nuki, aby było sprawiedliwie.Ale jaja w tej Rudzie Śląskiej. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: XV sesja RM. 29.09.11, 18:37
      poczekam!
    • volwer Re: XV sesja RM. 29.09.11, 20:08
      cóz.PEC ponoc sprzedany..to jest kaska na balangi.
    • rudzian2 Re: XV sesja RM. 29.09.11, 20:22
      ano balanga się szykuje na najbliższy weekend, bo Król Kokotek organizuje szumny festyn na Frynie, skoro wszyscy płacimy za wodę to chodźmy się tam wszyscy bawić, ponoć impreza przewidziana jest na 2 dni, to się nazywa klasa i gest, pewnie wody tam nie zabraknie to jest zagwarantowane, można pić za darmo ...............
    • bad_and_ugly Re: XV sesja RM. 29.09.11, 20:41
      waple napisał:
      "Życzenia urodzinowe dla radnej, gratulacjez powodu urodzin dziecka i przerwa w obradach na poczęstunek."
      Żenada! Niby Rada Miejska, niby Radni na sesji w pracy są, a poziom przedszkola lub co najwyżej podstawówki. Pamiętam za moich czasów jak solenizant w przedszkolu/podstawówce częstował bombonami. Teraz czekać tylko na chrzciny i uroczystość z okazji wyrżnięcia się pierwszego ząbka. Oni tam są w stanie obchodzić, na oczach mieszkańców: pierwsze komunie, śluby, uzyskane dyplomy, zdane matury, zdane egzaminy na studia, zdane prawa jazdy, imieniny... Przerwa na poczęstunek?! Jak się chce świętować w gronie radnych swoje prywatne uroczystości - to zaprosić towarzystwo np. do Florianki, a nie robić wiochę na sali sesyjnej!
      • skalar2011 Re: XV sesja RM. 29.09.11, 22:02
        Jaka heca zwyczaje skopiowane z czasów jej mopsowskiej przeszłości,tam też świętowała wszystko, urodziny kota,psa i sąsiada,żenada a skąd na to środki teraz jak rzekomo taka bieda?
        • sukiero Re: XV sesja RM. 30.09.11, 10:25
          Ostatnia kadencja koalicji PO i Stani pokazała teatrzyk którego nie mieliście odwagi komentować ? Podejmowano buble prawne mimo jawnego wskazywania w nich błędów. Jeden radny nawet chciał krzyże farbą za urzędowe pieniądze malować - też tego nie pamiętacie (tu masz średniowiecze jak nic). Firmom zaś (a propos krzyży) zlecano ich "remonty"... Remontowano ławki kościelne ... Jeden to nie może się nadziękować za ławkę na Wirku by starsza pani mogła sobie przysiąść w drodze z kościoła, zakupów. (potem taki delikwent trafia na reumatologię albo chirurgię, kardiologię bo wydolność organizmu pada "przez seriale"?!)
          To był swoisty muppet show ich decyzje były drogie - jednej postawiono sale gimnastyczną zaś innemu boisko- które nota bene jest w złej lokalizacji - ale jest boisko! Inne boiska są w opłakanym stanie a oni ( bo PO) wybudowali za 1,5mln orlik w nowym miejscu- po co? nikt nie pyta... Zaakceptowano projekt ze skrzyżowaniem gdzie buduje się zjazd z DTŚ na 1maja ? znowu będziemy stać, paliwo spalać, koszty niewymierne a można to było bezkolizyjnie rozwiązać - ale nieeee .... wtedy było zajebiście...
          miłego dnia etatowi malkontenci ....
          • zoro333 Re: XV sesja RM. 30.09.11, 10:51

Sukiero, miałem odwagę krytykować i to ostro to co robiła na sesji Platforma, ale jak patrzę to co zrobiona na ostatniej sesji wycinając wartościowych ludzi ze składów Rad Społecznych /np. na Halembie/ To mnie szlag trafia. Tam idioci zamiast się bawić i udawać radnych powinni się wziąć do szybkiej roboty.
          • g-48 Re: Bombonek 30.09.11, 15:07
            Firmom zaś (a propos krzyży) zlecano ich "remonty"... Remontowano ławki kościelne ... Jeden to nie może się nadziękować za ławkę na Wirku by starsza pani mogła sobie przysiąść w drodze z kościoła, zakupów. (potem taki delikwent trafia na reumatologię albo chirurgię, kardiologię bo wydolność organizmu pada "przez seriale"?!)
            Przynajmnie taki lobcyckany kanold niy przyklei sie do galot.
    • hynio59 Re: XV sesja RM. 30.09.11, 10:55
      Czy to źle, że są mili dla siebie? Co w tym złego? Czy może uzurpujesz sobie prawa, że tylko ty na imprezkach masz prawo do moczenia mordy?
    • rudzian2 Re: XV sesja RM. 30.09.11, 16:11
      następna sesja zacznie się od kapeli regionalnej, serpentynki, wspólne śpiewanie
      sama jasna anielska zajmie się dyrygenturą
      a na środku Król Kokotek występ solowy w stepowaniu
      w rogu lodówka z piwem
      ogólnie wesoło , towarzysko i poważnie
      • skalar2011 Re: XV sesja RM. 30.09.11, 20:14
        henio pomyliły ci się chyba realia to była sesja a nie impreza więc zamilcz ,,bo mie morzi,, notabene jeszcze nie przeczytałem oni jednego mądrego postu od ciebie.
        bombon mnie nie obchodzi to co było ,obchodzi mnie to co jest ,że za nasze pieniądze -nas podatników urządza się cyrk zamiast poważne obrady ,czyżby znikły problemy że można świętować ,niech sobie świętują za swoje i po godzinach pracy.
        To przecież ty w czasie kampanii wyborczej jazgotałeś jaka ta władza zła, a co teraz dobra ?
        Dość tego twojego malcu-jak wiesz co to malc ,,bo mie morzi,,
        • sukiero Re: XV sesja RM. 30.09.11, 21:01
          skalar2011 napisał:
          > ,,bo mie morzi,,

Jak Cie morzi to nie siedź przy komputerze yno do kibla idź - jak wiesz co to kibel...
          • volwer Re: XV sesja RM. 30.09.11, 21:11
            www.youtube.com/watch?v=zC1QCyyjIIg&NR=1
            niejeden cukierek ..ma na imie marian..
            posłuchaj sobie cukierku...
            a niejeden marian ma na imie zbynio..
            • volwer Re: XV sesja RM. 30.09.11, 21:21
              a to jest skrócony porzadek obrad nastepnej sesji.www.youtube.com/watch?v=Al_sPQ699C4&feature=related
              • 1802ef Re: XV sesja RM. 30.09.11, 21:49
                Sukiero jak by nie czytać te twoje wypowiedzi to,nic z nich nie wynika.Jeden wniosek jaki można postawić :" to kompletny brak obiektywizmu", nie widzisz dalej niż sięga twój nos.Szkoda,że nie czujesz tego smrodu jaki się roznosi po mieście od roku. To co dawniej było czarne dziś dla ciebie lśni, a to co dziś jest czarne to dla ciebie niewidoczne.Chyba trzeba się trochę zastanowić nad sobą samym bo ci wszystko poplącze
                • sukiero Re: XV sesja RM. 01.10.11, 07:38
                  1802ef napisała:
                  >Szkoda,że nie czujesz tego smrodu jaki się roznosi po mieśc
                  > ie . To co dawniej było czarne dziś dla ciebie lśni, a to co dziś jest c
                  > zarne to dla ciebie niewidoczne.

Wiesz, smród jest jak kręgi na wodzie. Tak długo niesie jak silne jest źródło. Skunksa odwołali ale smród z dziesięciu lat jeszcze w powietrzu wisi. Jak myślisz że w 9 miesięcy jesteś wstanie naprawić finanse pubiczne i decyzje poprzedniej "ekipy" to najwyższy czas odwiedzić - jak to piszecie - Podludka.
                  • volwer Re: XV sesja RM. 01.10.11, 12:13
                    cukierku..wejdz na strone sfery,znajdz te nadzwyczajną sesję rady miasta dotyczacą szpitala i byłego prezesa..tam własnie występował Podludek i w pierwszych słowach powiedział,żezaden nawet najwiekszy menager z japoni nie da rady sobie z uporzadkowaniem szpitala..wiec co dopiero taki prezes jak L.
                    potem jeszcze wszyscy walili w prezesa jak w beben,tylko jedna Maria miała jakis rozsądny głos..no i może pielęgniarki..
                    a teraz sie okazuje,ze to to wtedy w szpitalu zrobilismy,bo przeciez to nie prezes to zrobił tylko my-ta czesc zwiazkowców którym Podludek nie przwrócił w głowie,to co zrobilismy przynosi efekty..
                    tylko jak sie ma do tego prezesowanie Smieszkowicza,kiedy wg zwiazku zawodowego lekarzy ..nikt nie da sobie rady ze szpitalem.
                    chodzenie do Podludka w sprawach naprawy finansów lub psychiki..mija sie z celem..ale spożycie z nim zupki szpitalnej ..może miec swój urao..zwłaszcza ze to darmocha..
                    piszesz bzdury cukierku..klakierku.
                  • hynio59 Re: XV sesja RM. 01.10.11, 16:20
                    Całe sedno, całe sedno sprawy!!
        • hynio59 Re: XV sesja RM. 01.10.11, 16:18
          Skalarku kochanieńki, jest na to wyjście. Nie czytaj. Ale zastanów się, czy cię to nie wkur.., bo jeśli tak, to znaczy że masz problem ze sobą. A to już nie forum jest od tego, ale psychiatra. Ale nie zrzucaj winy na mnie, za swój stan. To choroba umysłu.
    • rudzian2 Re: XV sesja RM. 01.10.11, 09:45
      bombonku chodzi o całkiem świeży smród , wystaw dzióbek za okno
      albo idź dzisiaj na festyn Królika Kokotka
      tylko załóż porządna maska bo się zagazujesz
      z uwagi na wysokie stężenie oparów
      żadne stare skarpety tego nie przebiją
      • 1802ef Re: XV sesja RM. 01.10.11, 12:17
        Sukiero czy jesteś w stanie sobie przypomnieć gdzie ty i reszta dziś rządzących ,byliście wtedy gdy ten dług się rodził i rósł ? i dlaczego to my mieszkańcy tego Miasta mamy płacić za wasze błędy,za wasze niekompetencje i lenistwo umysłowe.Czy robienie prywatki z sesji za którą bierzecie pieniądze z naszych kieszeni to jest w porządku ? a może teraz urodziny każdego z mieszkańców odprawicie w UM,bo przecież żyjecie z naszych podatków. Moim zdaniem jeżeli jesteście ludźmi honoru to powinniście za tą sesję nie brać wynagrodzenia, bo to była prywatka nie sesja, na którą zaprosiła was p.radna (specjalnie przez małe"p") i jej ten czas poświęciliście niech więc ona wam zapłaci.Byle na koniec kadencji nie było jak poprzednio "to nie my to On my nie mieliśmy nic do powiedzenia,to dyktator" bo obecnie rządząca też nie jest spolegliwa,a więc będziecie mieli na kogo zwalić. Zefek Osmenda już na wszelki wypadek udaje ,że cofnął się w rozwoju do wieku przedszkolnego i tu pytanie "komu najprędzej ten twój Podludek będzie potrzebny ?" .
        • nefron Re: XV sesja RM. 01.10.11, 12:39
          typowa slaska dupowatosc.

przeciez ile by sobie przerw i poczestunkow radni robili, porzadek obrad musi sie odbyc zgodnie z planem. chocby musili siedziec do polnocy (zreszta bywalo juz tak)

wiec o co chodzi? nie czaje.
          • 1802ef Re: XV sesja RM. 01.10.11, 12:47
            to ta pauza mogli sobie zrobić po północy jak by były załatwione sprawy publiczne,a nie lekceważyć Mieszkańców na forum publicum, a może ty jesteś typowa" przemądrzałośc i cwaniatość gorolska" na Śląsku obowiązuje zasada "jak robić to robić,robota zrobiono możesz się bawić ".a ty wyznajesz zasadę "jak jeść to jeść a jak dzielą robotą to się skryć"
            • waple Re: XV sesja RM. 01.10.11, 15:45
              Ta sesja, to pogarda dla mieszkańców miasta.Myślę,że nie wszystcy przez nas wybranych w tym uczestniczyli a ze względu na osobistą ogładę i takt, nie zabierają głosu. Takie prywatne sprawy, to po sesji a nie w czasie jej trwania. Pytam czy to było w porzątku tej sesji? A o ile nie to było bezprawie i ktoś powinien ponieśc za to konsekwencje.Pozdrawiam.
    • rudzian2 Re: XV sesja RM. 01.10.11, 17:22
      ta sesja to jest klasyka pokazówki na prostej zasadzie :
      "ja mogę bo jestem władza a wy mi możecie skoczyć "
      tak jest od początku tej oDNOwy
      trudno od prostactwa oczekiwać poszanowania prawa
      nie mówiąc już o kulturze
    • 1student2 Re: XV sesja RM. 01.10.11, 22:02
      waple napisał:

> Na początku tej sesji myślałem,że to urodzinowo, narodzinowo,towarzyskie spotka
      > nie.Życzenia urodzinowe dla radnej..............
      Ja podzielę się innym spostrzeżeniem, w trakcie sesji idę sobie korytarzem, a przede mną szli dwaj koledzy Zbigniew D. i Genek J. ( przepraszam że nie podaję nazwisk nie rozmawiałam z Panami) z windy wyszedł były prezydent AS, jak na kulturalnych i młodszych przystało Pan Zbigniew D. wyciągnął rękę w celu przywitania byłego, który zignorował obydwu Panów, odwrócił głowę, nie podając ręki poszedł, mrucząc coś pod nosem. Na dole spotkałam pana Norberta R. w koszulce z podobizną Pani Prezydent Grażyny Dziedzic, czyżby był w spowiedzi???
      • skalar2011 Re: XV sesja RM. 02.10.11, 09:07
        studenciku a gdyby ciebie ktoś tak gnoił jak ci panowie gnoili Asa w kampanii wyborczej po to tylko by się dorwać do władzy, podałbyś im rękę? mało tego jeden z tych panów załatwił sobie intratną posadkę prezesa i wykiwał swoich wyborców - uważasz że trzeba mu podać rękę a może jeszcze podziękować? a może jesteś z tych co dla kariery zrobią wszystko.
        Zbynio sobie już poczynał w poprzednich kadencjach ,próbował wskoczyć na stołeczek ale mu się nie udawało,pomimo rozdawania na targu róż przy dzwiękach orkiestry. Buta ,zakłamanie i lekceważenie wyborców .
    • rango Kuchnia AS-a 02.10.11, 00:28
      Tej imprezy nie powinno się zapomnieć! W 2008 albo 2007 ogłoszono konkurs na nazwę kuchni, tak- tej kuchni z UM, którą teraz pieści szpital. No i co? ktoś zeżarł nagrodę(był to obiad dla kilkunastu osób "catering") - a był to ktoś z UM - pracownik Urzędu miasta. Minęły lata a nazwy nie zmieniono... przypadek?!
      a nazwa Frykas Rudzki
    • rudzian2 Re: XV sesja RM. 02.10.11, 10:06
      Skalar przecież studentka wyraźnie napisała "przede mną szli dwaj koledzy Zbigniew D. i Genek J." -----
      • skalar2011 Re: XV sesja RM. 02.10.11, 10:10
        aż mnie zatkało od nadmiaru tych zalet, ale masz rację taki może być tylko koleś z oDNOwy szczególnie jak załatwi etacik lub posadkę.
      • 1student2 Re: XV sesja RM. 04.10.11, 21:37
        rudzian2 napisał:

> Skalar przecież studentka wyraźnie napisała "przede mną szli dwaj koledzy Zbign
        > iew D. i Genek J." -----
        • volwer Re: XV sesja RM. 04.10.11, 22:14
          przesadzasz studenciku,przyjdz do nas na nocny dyzur..nauczysz sie ..pracowac i mówic zr zrozumieniem..na razie nie skumałes.
    • rudzian2 Re: XV sesja RM. 02.10.11, 13:11
      mnie też zatkało jak odkryłem ile zalet ma Zbynio
      jak pomyśle ile zalet ma najlepsza przyjaciółka Zbynia
      to aż zatyka dech
      • waple Re: XV sesja RM. 02.10.11, 15:28
        Czego się spodziewać po tej ekipie?Prosiłem przed sesją dwa razy o to aby zabrał głos w zapytaniach o to, ilu było zatrudnionych pod koniec kadencji A.S. a ilu jest obecnie.I pomimo obietnic i obejrzenia całej sesji, cisza! i spokój.PEC. sprzedany, czyli miasto bez długu a P. Prezydent zapowiada,że przyszły rok będzie chudszy od obecnego.O zgrozo,tylko nogi za pas i uciekać.Dodatkowo szefowie OTI stwierdzili,że mają na ratę za to przedsięwzięcie, czyli odblokowane zostanie kolejne 15 mln. w tym roku w budżecie a więc?Widzę tu same plusy a tu tak czarny scenariusz i to z ust osób zarządzających tym miastem.Pozdro.
        PS : Chodzi mi. o zatrudnienie w UM a zwracałem się do radnego o zabranie głosu w tej sprawie.
        • volwer do rango 02.10.11, 16:22
          no to teraz ta kuchnia powinna nazywac się frykas szpitalny.
          tylko co to za frykasy,których nikt poza Podludkiem,nie chce jeśc.
          ciekawe ile przetargów ta szpitalnauchnia wygrała..na dosrarczanie jedzenia.
          za kare,za to co zrobiono w UM pownni codziennie ,w jednym gabinecie na 1 piętrze,pod rygorem utraty miesięcznej pensji,codziennie zjeść tali szpitalny obiadek ..ze smakiem oczywiscie.
        • w36 Re: XV sesja RM. 05.10.11, 02:47
          waple napisał:

> Dodatkowo szefowie
          > OTI stwierdzili,że mają na ratę za to przedsięwzięcie

Jeśli dobrze Ciebie rozumiem to jest to niezmiernie ważny fakt w aferze Oti.
          Przedsięwzięcie nie generuje żadnych zysków, bo i jak. Kasę ma tylko z kredytu za który my poręczamy. To skąd mają te 15mln?
          Jeśli to resztka z wziętego kredytu, to mamy do czynienia z gigantyczną niegospodarnością. Przy praktycznie stuprocentowych odsetkach zapłata raty 15mln z kredytu oznacza że przez czyjąś nieudolność prowadzenia inwestycji spółka traci drugie 15mln zupełnie za nic. Normalna spirala zadłużenia.
          Czekam niecierpliwie na protokół z tej sesji, bo muszę to na własne oczy zobaczyć.
          • volwer Re: XV sesja RM. 05.10.11, 08:15
            protokól jak zawsze bedzie tak napisany zeby z niego nic nie wynikało-jak zabrali szpitalowi tzn uchwalili ze mozna nie zapłacic brakujacych 700 000 zl(uchwalono 3500 000 -zapłacono 2800 000) to z protokołu mozna było wyczytac,ze trzeba obnizyc w uchwale pieniadze dla szpitala,zeby to zarejestrowac w KRS!!!
            takie to sa protokoły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka