Dodaj do ulubionych

Zachowanie Prezydenta

13.02.12, 00:17
/.../ Organy ścigania mają obowiązek sprawdzić fakty wskazujące na popełnienie przestępstwa i na tej podstawie mogą wszcząć postępowanie przygotowawcze.

Art. 296. § 1. Kto, będąc obowiązany na podstawie przepisu ustawy, decyzji właściwego organu lub umowy do zajmowania się sprawami majątkowymi lub działalnością gospodarczą osoby fizycznej, prawnej albo jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej, przez nadużycie udzielonych mu uprawnień lub niedopełnienie ciążącego na nim obowiązku, wyrządza jej znaczną szkodę majątkową, /../
Obserwuj wątek
    • sukiero zapomniałeś dodać 13.02.12, 01:14
      Art. 53. 1. Kierownik jednostki sektora finansów publicznych, zwany dalej „kierownikiem jednostki”, jest odpowiedzialny za całość gospodarki finansowej tej jednostki.

Więc gdyby tego nie zrobił oj by się działo....
      • zoro333 FAŁSZ 13.02.12, 07:23
        Panowie, nie ma problemu zgłoszenia wniosku do prokuratury, dzisiaj nie ma nawet problemu nieprawidowości, bo tą sprawę będzie badała prokuratura przez następne miesiące.
        Dzisiaj jest problem prezydenta który łamie podstawowe prawa człowieka. Prawo do godności, prawo do domniemania niewinności, prawo do obrony i niezależnych sądów.
        Prezydent Miasta przed jakimkolwiek śledztwem poinformowała opinię publiczną, że odkryto nieprawidłowości i że winę ponosi p. Lucyna Mróz. Paszportowcy w tzw „przecieku” w szmatławcu podali sumę miliona złotych wyprowadzonych z kasy, czyli dodatkowo oskarżyli o poważne przestępstwo. Mieszkaniec tego Miasta, długoletni pracownik został przez prezydent i jej świtę SKAZANY bez śledztwa, sądu.
        Żadna władza tego nie może robić. Niezależnie czy jest nasza czy wasza.
        Każdy powinien się takim praktykom sprzeciwić, i znowu niezależnie czy jest sympatykiem czy przeciwnikiem tej władzy.
        Jeżeli ktoś uważa, ze jego władza może zrobić wszystko to dla mnie jest niebezpiecznym fanatykiem.
        Zamilczcie panowe
        • jankolodziej Re: FAŁSZ 13.02.12, 09:01
          "Art. 53. 1. Kierownik jednostki sektora finansów publicznych, zwany dalej „kierownikiem jednostki”, jest odpowiedzialny za całość gospodarki finansowej tej jednostki. "

Szanowny bombonie, jeżeli takie jest rozumowanie wszystkich lizusów władzy - miej nas Panie w opiece. Przywołany przepis wyraźnie wskazuje na odpowiedzialność Prezydenta za wszystkie przekręty, co sam przyznajesz. Japończycy w takich sytuacjach zwykli popełniać harakiri, przepraszać publicznie za swoje błędy. U nas mówi się "to nie ja, to on" - czyli po chamsku puszcza w marionetkowe media głupawe oświadczenia. Sposób, w jaki to zrobiono nosi znamiona przestępstwa.
          • jol.usia Re: FAŁSZ 13.02.12, 09:39
            Im więcej dowiaduję się od ludzi,ktorzy pracowali pod dziedziczką w MOPS to włos sie na głowie jeży,że takie rzeczy różne z ludźmi tam wyprawiała.Ci ludzie podobno zeznawali o tym w sądzie pracy,ale nikt dziwnie tego nie uznał za ważne.Może by zainteresować organy sądowe albo ścigania czy ktoś nie mataczył,albo w inny sposób nie wpłynął na przebieg tamtej sprawy.Może wzięły by to pod lupę organy spoza Śląska.Mówi się,że coś tu może śmierdzieć od strony Kena Zarysa,bardzo mocno śmierdzieć! Poza tym jak widać prezydentka udoskonaliła swe perfidne metody niszczenia ludzi,dobrała sobie m.in.Cyborga dwojga nazwisk itp.i innych tego typu.To jest naprawde chore i czas to PRZERWAĆ! A swoją drogą,czy ktoś wie co to prawnik był lub jeszcze jest w UM taki rosły z b.dużą twarzą i groźnym nieprzyjemnym spojrzeniem,podobno z kręgów Kena Zarysa?

• robertdebruss Re: FAŁSZ 13.02.12, 16:11
              może należy sprawdzić w kręgach, mama, tata, ciocia, siostra,brat, szwagier. Sam już nie wiem co o tym SĄDzić i jeszcze dalej.
              • skalar2011 Re: FAŁSZ 13.02.12, 19:02
                robertdebruss napisał:

> może należy sprawdzić w kręgach, mama, tata, ciocia, siostra,brat, szwagier. Sa
                > m już nie wiem co o tym SĄDzić i jeszcze dalej.
                myślę że szczególnie siostry i braci,coś w tym jest
                • sukiero FAŁSZ ? 13.02.12, 19:12
                  Nie ciekawi was dlaczego jeszcze nie odbyło się posiedzenie zespołu orzekającego ws. byłego prezydenta? Już - chyba 10 posiedzenie zostało odroczone? To się nazywa mieć siostry i bracia.
                  Widać są równi i równiejsi.
                  • zoro333 Re: FAŁSZ ? 13.02.12, 19:39
                    Sukiero
                    Kiedy my pisaliśmy na tym forum o nieprawidłowościach byłej ekipy to Nick „suki ero” się nie pojawiał
                    Jakbyś zapomniał, to właśnie na tym forum pojawiły się wszystkie ważne tematy, które ty teraz odgrzewasz. Po co? A. Stania nie jest prezydentem a mieszkańcy nie dzielą się na sympatyków byłego czy obecnego prezydenta.
                    Tak sobie myślę, że mało kogo interesuje co robią poprzedni prezydenci. Mieszkańców interesuje co robi rządząca aktualnie ekipa.
                    Sukiero, wierz mi .Nie warto fanatycznie popierać władzę za wszelką cenę.
                    Młody inteligentny człowiek a jak nie masz nic do powiedzenia w temacie wątku to sypiesz Asem .
                    • sukiero FAŁSZ ? 13.02.12, 21:45
                      Dość stania w miejscu - dość długo to miałeś w stopce.

Wiele razy pisałeś na forum o rozliczaniu, aferach itd.
                      Gdy teraz ktoś się za to zabrał masz wyrzuty sumienia?!
                      Ta śmierć jest nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności.
                      Ubolewam nad tym a nagonka która się tu toczy, po okazaniu faktów, skończy się tym, że nicki pozmieniają i dale będą się czepiać. Choćby nawet tego że na dworze jest -20. Do tego będą twierdzić że mają prawo! Popadamy w fanatyzm i skończy sie to wojną domową. Gdzie sąsiad będzie strzelał do sąsiada - bo ma lepsze auto.
                      A ja takim działaniom mówię NIE.

• zoro333 Re: FAŁSZ ? 13.02.12, 22:00
                        afera to coś co można udowodnić, pisaliśmy ale także pokazywaliśmy dokumenty, nagrania, zdjęcia.
                        Tu nie ma nic. Przypadkowe odkrycie paszportowca, który nie ma pojęcia co odkrył.
                        Nie mów mi sukiero , że skarbnik miała wylecieć za aferę. Na jej miejsce już dawno zaplanowano kogoś innego. A może zaczniemy nazwiskami? A to ci chyba coś przypomina.
                        Fanatyzm to założone różowe okulary i pozwalanie "swojej" władzy na wszystko. czym takie pozwalanie sie kończy, historie znasz.
                        Stania nie jest już prezydentem, Jakbyś nie wiedział jest 2012 rok i mało mnie grzeje co dzisiaj robi. Jesteś za młody żeby żyć wspomnieniami.
                        Jak pamiętam jesteś mi winny halbę za stary zakład stawiam dwie przeciw tej jednej, że prokuratura umorzy postępowanie z braku winy lub małej szkodliwości.
                        Założysz się.
                        Przepraszam mam fory. Ja wiem jakie jest oskarżenie i znam procedury urzędu, a ty możesz jedynie Zefla czytać.

• sukiero Re: FAŁSZ ? 14.02.12, 08:08
                          zoro333 napisał:
                          > Jak pamiętam jesteś mi winny halbę za stary zakład stawiam dwie przeciw tej jed
                          > nej, że prokuratura umorzy postępowanie z braku winy lub małej szkodliwości.
                          > Założysz się.
                          Tak
                          Więc przegrałeś - ze względu na śmierć strony postępowanie zostanie umorzone (co do osoby). We wszystkich urzędach. Zostaje jedynie Komisja Rewizyjna, Audyt...
                          • zoro333 Re: FAŁSZ ? 14.02.12, 08:18
                            jakiej strony postępowania.? Nie znasz wniosku? Tam jest sprawa i będzie badana.
                            Sukiero mam prośbę, napisz 5 pełnych zdań o oświadczeniu prezydent. Co chcesz. Potem to sam przeczytaj i umieść na forum.
                          • marynik Re: FAŁSZ ? 14.02.12, 14:18
                            sukiero napisał:

> ze względu na śmierć strony postępowanie zostanie umorzone (c
                            > o do osoby).

A doniesienei było przeciwko OSOBIE czy w SPRAWIE?
                            Bo jak w sprawie to powinno sie nadal toczyc po uzupełnieniu wniosku, jak przeciwko osobie - nalezy umorzyc/

>We wszystkich urzędach. Zostaje jedynie Komisja Rewizyjna, Audyt..

Tak i tu juz tę zagadkę musi rozwikłać audyt - ale ZEWNETRZNY ( po prostu obiektywny) i Komisja Rewizyjna. I na to liczymy, bo jako mieszkąńcy chcemy poznać finał całej sprawy.

>
        • jozefosmenda Re: FAŁSZ 13.02.12, 10:51
          Jak już to: "zamilczcie Państwo" panie Zoro.
          • zoro333 Re: FAŁSZ 13.02.12, 11:36
            Panie Osmenda
            Może merytorycznie, odniesie się pan do wpisu. Konkrety.
            I nie na temat nieprawidłowości, które będą badane przez następne miesiące ale do bezprawnej nagonki zrobionej na pracownika UM.
          • kry-stian Re: FAŁSZ 13.02.12, 12:13
            jozefosmenda napisał:

> Jak już to: "zamilczcie Państwo" panie Zoro.

Szlag mnie trafia na takie wpisy Panie Józefie. Może właśnie takie Wasze (Rady) milczenie jest przyzwoleniem na takie działania. Nie zgadzam się z Panem w wielu wątkach ale czytam je i biorę pod uwagę we własnych osądach. Ale Pan chyba uwierzył już we własną nieomylność. Pozwalacie na takie działania a potem w TV gada Pan „Jeden rządzi jeden odpowiada” A jaka ma być Pana rola???… tylko mędrca bez odpowiedzialności??? To nie jest Pan wtedy mędrcem tylko mądralą. Nie ponosi Pan odpowiedzialności karnej… ale jest jeszcze odpowiedzialność przed wyborcami i mieszkańcami. Może czas na trochę skruchy a nie na tą zarozumiałość.
          • skalar2011 Re: FAŁSZ 13.02.12, 19:05
            jozefosmenda napisał:

> Jak już to: "zamilczcie Państwo" panie Zoro.

Pana żenujące wypociny wszystkich już zniesmaczają.
            • jozefosmenda Re: FAŁSZ 13.02.12, 23:38
              Do Krystian i Skalar:
              jeżeli tu na forum występują również kobiety (a są) to wtedy nie "panowie" jak napisał Zoro lecz "Państwo".
              I to by było na tyle.
              • rudzian2 Re: FAŁSZ 13.02.12, 23:46
                jozefosmenda napisał:

> Do Krystian i Skalar:
                > jeżeli tu na forum występują również kobiety (a są) to wtedy nie "panowi
                > e" jak napisał Zoro lecz "Państwo".
                > I to by było na tyle.

Józek masz zapłon żółwia , tu cały czas piszą i kobiety , i mężczyźni
                a ta dieta jeszcze w tym miesiącu dostaniesz , spoko ..........
              • skalar2011 Re: FAŁSZ i zaklamanie 13.02.12, 23:55
                Zoro kazał zamilknąć tym panom a może i paniom, którzy nawet po takiej tragedii mają czelność jeszcze ubliżać Śp.Pani Lucynie, lub też umywają łapska i udają że się nic nie stało a tylko ,,zaistniały jakieś sytuacje,, wie pan co niech się pan już tu bardziej nie kompromituje
      • woland.2 Re: zapomniałeś dodać 13.02.12, 10:20
        Sukiero, jesteś wyjątkowym szkodnikiem. Zabierasz głos w sprawach, o których nie masz pojęcia. Napisałeś: "A co powiecie na fakt braku kasy w kasie zapomogowo-pożyczkowej UM?" W uproszczeniu, kasa zapomogowo-pożyczkowa do dobrowolny fundusz pracowniczy, zasilany ze składek osób, które do niego przystąpiły. Potrącanych z wynagrodzenia pracownika. O jego podziale, na wniosek pracownika, decyduje komisja. Jako dobrowolna składka z wynagrodzenia fundusz jest wyłączony z rygorów ustawy o finansach publicznych. Roszczenia do funduszu mogą mieć ci, którzy do niego przystąpili.
        • skalar2011 Re: zapomniałeś dodać 13.02.12, 19:15
          bombon świadomość że niedługo wrócisz do rodzinnego fitulitengeszeftu wyzwoliła w tobie najniższe instynkty, nawet śmierci nie potrafiłeś uszanować i dalej ujadasz
          A o fundusze kas zapomogowo-pożyczkowych zapytaj największego ,,fachowca,, w mopsikowie Awalinę Krówkę, zaufaną mściwie panującej,ona zawsze dzieliła te fundusze następująco, najpierw swoi, a reszta jak kasy zostanie, byle składki płacą.
          A tak na marginesie ,czyżbyś nie załapał się na pożyczkę
          • robertdebruss Re: zapomniałeś dodać 13.02.12, 22:06
            ja a we fitulitengeszefcie ino 6000 zł. zysku na rok a wycieczki po górkach coroz droższe. Skończy się woda i guliki, doradztwo w teatrzyku z kukiełkami zwanym potocznie MOPSETSHOW to bydzie sie jeżdzić w górki ale Tarnowskie.
        • kseniania Re: zapomniałeś dodać 13.02.12, 22:23
          z tego co można było usłyszeć i to nie na forum, może niebawem zabraknąć funduszy w kasie zapomogowo-pożyczkowej, bo władza chce położyć na nią rękę. jak widać ich pęd do pełni władzy jest nienasycony.
          • skalar2011 Re: zapomniałeś dodać 13.02.12, 22:46
            dlatego pozbyli się skarbnika , żeby mogli grabić a szybko ,bo wiedzą że ich koniec blisko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka