Dodaj do ulubionych

10 lat Asa

03.03.12, 03:02
www.sferatv.pl/index.php/aktualno%C5%9Bci/aktualno%C5%9Bci-ruda-%C5%9Bl%C4%85ska/item/747-objazdowa-komisja.html tak wyglądają inwestycje za ponad 200milionów kredytów Pana Stani ; kto go z tego "dzieła " rozliczy ? może waple? teraz my spłacamy
Obserwuj wątek
    • skalar2011 Re: 10 lat Asa 03.03.12, 13:41
      wiesz Zjawo ty powinnaś spłacać podwójnie , kasę za ten stołeczek jaki wtedy mialaś( byłaś beznadziejna uwierz mi) i teraz masz ,teraz ci go dała przyjaciółka . Ale twoja ruchliwość na forum wyrażnie nam pokazuje jak ci się poli pod tymi krótkimi szłapkami, jasne niedługo będziesz tylko na emeryturce ale za to twoi podopieczni odetchną z ulgą.
    • bad_and_ugly Re: 10 lat Asa 03.03.12, 15:32
      "tak wyglądają inwestycje za ponad 200milionów kredytów Pana Stani ; kto go z tego "dzieła " rozliczy ? może waple? teraz my spłacamy"

Pod podanym, przez założyciela wątku, linkiem można przeczytać, że:
      "Tematem, wyjazdowego posiedzenia była "aktualna sytuacja z poziomem ogrzewania w przedszkolach oraz szkołach, gdzie prace termomodernizacyjne nie zostały przeprowadzone".
      Jeżeli w zatem tych placówkach "prace termomodernizacyjne nie zostały przeprowadzone" - to jak możesz je podawać za przykład "inwestycji za ponad 200milionów kredytów Pana Stani" i chcieć kogokolwiek "z tego "dzieła" rozliczać".

Artykuł Rudzkie przedszkola atrakcyjne dla dzieci i rodziców na ruda-sl.pl opatrzony zdjęciem przedszkola w Nowym Bytomiu, poddanego termomodernizacji przez poprzednią ekipę.
      • krak4 Re: 10 lat Asa 08.07.12, 00:03
        Jedna rzecz , to termomodernizacja, czyli ograniczenie zużycia ciepła a druga to zaopatrzenie w ciepło.
        Założenia do planu zaopatrzenia w ciepło uchwalono w Rudzie Śląskiej w 2001 r.
        Zgodnie z obecnie obowiązującym prawem, nowelizacja tych założeń powinna nastąpić do 11 marca 2012 r.
        W czasie od 2001 do 2012 r. w Rudzie śląskiej zaszły istotne zmiany jeżeli chodzi o rynek ciepła:
        - sprzedano PEC,
        - odstawiono El. Halemba,
        - nie rozbudowano sieci CO – były na to środki z UE,
        - nie zbudowano nowego źródła ciepła sieciowego na miarę XXI w. – były na to środki z UE.
        Co zawiera nowelizacja założeń do planu zaopatrzenia w ciepło? Czy ktoś wie? Może o tym warto tu podyskutować?
    • g-48 Re: 10 lat Asa 03.03.12, 16:33
      nwestycje za ponad 200milionów kredytów Pana Stani ; kto go z tego "dzieła " rozliczy ? może waple? teraz my spłacamy
      No nie wiedzialem ze Stania mial firme budowlana i mzakladajaca okna ale jak tak babo twierdzisz to tak musialo byc.
    • najlepszy.boleklolek Re: 10 lat Asa 03.03.12, 19:22
      Nie widzieliście w Wafla w ASie ? przecież on obejmie władzę i spłaci ale jeszcze nie wie co dokładnie . . .
    • ga-gaj Re: 10 lat Asa 03.03.12, 22:53
      No co Ty, przez 10 lat inwestował w zasoby ludzkie!!! Wyhodował wspaniałą armię następców. Jego szkółka, nosząca dumną nazwę Urzędu Miasta w Rudzie Śląskiej rozrosła się do niewiarygodnych rozmiarów!!! Specjaliści i fachowcy, ci najbardziej cenieni każdego dnia plują jadem na tym forum ... Cóż, im na głowy nie cieknie ... Oni mają własne domy i o dachy tych domów dbają!!! Szkoda, że nikt nie dbał do tej pory o dachy w przedszkolach ...
      • skalar2011 Re: 10 lat Asa 03.03.12, 22:59
        gaj -gaj boroku zgłoś sie do mopsikowa tam ci Ken Zarys zaoferuje lokum i bydziesz mioł sucho nad główkom, może jak ci dobrze wyschnie nie bydziesz takich pierdoł tu pisoł
    • waple Re: 10 lat Asa 04.03.12, 08:01
      Do rudzianie2010: Waple nie robił zobowiązań, na 200 000 000 mln. i z nich nie będzie nikogo rozliczał.Brak kompetencji, są w mieście służby, Rada Miejska, RIO, NIK, Prokuratura itd. Gdzie wtedy byliście?Ja powiedziałem tylko,że dość nauki demokracji i nie zrobimy , wykonamy, ale wprowadzamy tu i teraz.Dałem sygnał,że nie tędy droga, dość takich rządów, dość niszczenia naszego miasta.Nie chciałem się powtarzać, ale " Zdebel", Szkoła Górnicza, przy Kłodnickiej, Młodzieżowy Dom Kultury, nazywanym pałacykiem.Niby są środki zabespieczone, na remont poddasza, ale jak się jeszcze nic nie zmieni, to po wyremontowaniu, będą się tam mogły rozwijać kulturalnie, ale kiedy? Były tam już dwa otwarcia, instytut Karskiego, panoszy się tam teraz biurko prawie na całym parterze, 2.Biblioteka, gdzieś była a dzieci i młodzież czeka, jak długo, brak odpowiedzi.Było spotkanie z p. Prezydent z mieszkańcami, podawano alternatywę dla tego biurka.Jest szkoła w Bielszowicach, im. Karskiego, niż demograficzny, nawet dwie klasy, biurko podzielić i niech stoją połowy nawet osobno.Biurko człowieka,co w wojnę wyjechał i spędził w USA całe życie.W Łodzi się urodził, tam ma ławkę w parku, Kielcach tak samo, w Warszawie go nie chciano.A u nas p. Prezydent daje miejsce w niby pałacyku a MDK, zamaist , młodzieży i dzieciom.Hala MOSiR, już ją miało nie być, ale sportowcy zebrali ponad 1000 podpisów sprzeciwu, w 3 dni i w ostatniej chwili czyli na sesji, przed głosowaniem się wycofała. To bez konsultacji? Ruda Śląska to nie prywatny folwark.Ja nikogo nie powoływałem, nikogo nie odwołuję, nikogo nie będę rozliczał.Jest demokracja i mieszkańcy się wypowiedzą w referendum, takie mają prawo.Jestem bezpartyjny, przez nikogo nie sterowany, zrezygnowałem z bycia w komitecie referendalnym.Mnie nie interesują stanowiska, rozgłos, mnie interesuje przyszłość naszego miasta.A te bolączki, co opisuję to tylko jedna dzielnica, czyli Halemba a w reszcie Rudy Śląskiej jest wspaniale, może jestem po prostu niedoinformowany? Pozdrawiam.
      • skalar2011 Re: 10 lat Asa 04.03.12, 10:54
        waple brawo zapomniałeś jeszcze dodać niszczenie wartościowych ludzi , zatrudnianie rodzinki na etacikach, zastraszanie pracowników w mopsikowie i przy paradenplatz.To nasze miasto nie będziemy na to patrzeć obojętnie bo tu my utrzymujemy tą zgraję
    • g-48 Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 09:58
      .....zaliczyc na plus Stani Otti.
      www.tatralandia.sk/ceny.html
      Jazda 250 km od domu Zefla .Czy sa chetni prosze zapytac prezesa rencistow.
      To co teraz stawia sie na Halembie to tylko Zdebel II
      • 22burza Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 15:47
        a kto rozliczy p.Prezydent za krematorium ,a kto będzie płacił to odszkodowanie,tobie dobrze gadać;emerytura urzędnika panstwowego z dość wysokiego szczebla,dyrektorska pensja a co z twoimi podopiecznymi stać ich na pokrywanie cudzych błędów ?
        • g-48 Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 17:11
          ,tobie dobrze gadać;emerytura urzędnika panstwowego z dość wysokiego szczebla
          > ,dyrektorska pensja
          Mam tylko emeryture gornicza to raz a po drugie ta wycieczke organizowal zwiazek emerytow
          a wiec autobus byl zapelniony normalnymi "zjadaczami chleba".
          Ale nie to chcialem powiedziec tylko to ze jezeli atrakcja jest dobra to i 250 km i cena za karte wstepu nie jest odstraszajaca. Jezeli przelecialas po menu to taki obiekt moglby zastapic takze budowe hotelu w Rudzie Slaskiej bo z tym jest tez nie najlepiej
          Porownanie cen z dwoma noclegowniami w Rudzie Slaskiej?:
          www.inter-stop.pl/cennik.html
          www.tatralandiavillage.sk/pl/home/apartamenty-i-bungalowy/cennik/
          Tu cena zalezy od nastroju wlasciciela:
          www.eholiday.pl/noclegi-gx5799.html
          • 22burza Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 18:46
            g8 to nie do ciebie ta mowa tylko do Asi,która swą wysoką emeryturę zawdzięcza Stani,a teraz na niego pluje,za pare lat to samo zrobi obecnej p.Prezydent.Asia ma talent do zrażania sobie przyjaciół,chociaż wielu z nich obiecuje w testamencie zapisać swój dom,ale to tylko wabik na ktory już niewielu daje się nabrać
            • meg114 Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 20:29
              "Specjaliści i fachowcy, ci najbardziej cenieni każdego dnia plują jadem na tym forum" - masz rację Gaj gaj czy jakoś tam: autorka wątku niezmiennie pluje jadem. To faktycznie poprzedni prezydent ją zatrudnił i próbował długo ten jad uśmierzyć kolejnymi dodatkami do pensji. na próżno. w końcu spasował. Za to pani prezydent od razu uznała jej "kompetencje". To czyim fachowcem jest ta pani?
              A nawet nie wie, kto ma rozliczać poprzedniego prezydenta? Przecież to takie proste: ten,który przejął po nim władzę i całą dokumentację. Nie potrafi znaleźć "haka"? Wcale się nie dziwię: tacy fachowcy. Jak widać, wolą podjudzać na forum, zamiast wziąć się do roboty.
            • g-48 Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 20:54
              g8 to nie do ciebie ta mowa tylko do Asi
              A juz sie ucieszylem ze bede mial podstawy do renty dyrektorskiej.
              A co do nauczycieli to ja i moje syny maja jakis uraz bo twierdza ze sa pepkiem swiata i musza wszystkich pouczac.
              • 22burza Re: Pozwole sobie... 04.07.12, 22:11
                g-8 przydała by się no nie,ale nie używam wazeliny,ty zapewne też nie,to musimy się zadowolić tym co mamy.
                • volwer temat zastepczy 04.07.12, 22:33
                  AS nie moze byc cały czas tematem zastępczym.A budżet Miasta i jego zmiany to zawsze uchwala Rada Miasta na sesji.trzeba sprawdzic jak głosowali.Jak sie dali arturkowi ogłupiac tyle czasu - to teraz niech tez samych siebie rozlicza -za absolutoria budżetowe coroczne ,na przykład.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka