Dodaj do ulubionych

List otwarty do p. Prezydent!

27.03.12, 10:46
Uprzejmie proszę Panią Prezydent Grażynę Dziedzic o podanie się do dymisji z zajmowanego urzędu.Piszę to w imieniu kilku tysięcy mieszkańców naszego miasta. Listy poparcia.Narobiła Pani sobie wrogów, nie tylko w osobach, zgrupowaniach, ale całych dzielnicach.Straciliśmy do Pani zaufanie jako Prezydenta, Rudy Śląskiej i nie widzimy dalszego ciągu, piastowania tego urzędu. Wyjdzie to wszystkim na zdrowie i Pani i nam mieszkańcom, nie będzie się Pani z nami męczyć a my z Panią.Została Pani z nieliczną grupą klakierów, sowicie opłacanych przez Panią, ale z naszych kieszeni.Czy nie ma Pani ani jednego porządnego doradcy, dawno to Pani powinien zaproponować a Pani raz w życiu podjąć, męską decyzję
Z wyrazami szacunku: Paweł Kłys.
Obserwuj wątek
    • greenrs2 Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 11:50
      Czyżby to były pierwsze oznaki, że z referendum nici?

Poza tym od kiedy to władza ma coś robić "w imieniu kilku tysięcy mieszkańców naszego miasta"- jak sam piszesz, a przeciw kilkudziesięciu tysiącom pozostałych? Czy według Ciebie to jest demokracja?
      • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 14:35
        Panie Kłys, skoro tak dobrze idzie zbieranie podpisów to co Pan tak nagli władzę? Przecież cierpliwość to cecha prawdziwie męska. Poczekacie, to osiągniecie to co zamierzacie prawda? Proszę w mym imieniu się nie wypowiadać. Ja jestem na tyle mądry, że szukam informacji z drugiej strony i tę też biorę pod uwagę. A może coś z tymi podpisami nie tak, że trzeba pisać otwarty list? To mnie Pan rozczarowuje. Gdzie ta początkowa pewność?
        polecam fragment wiersza Asnyka:)
        "...Miejcie odwagę!... Nie tę jednodniową,
        Co w rozpaczliwym przedsięwzięciu pryska,
        Lecz tę, co wiecznie z podniesioną głową
        Nie da się zepchnąć ze swego stanowiska.

Miejcie odwagę... Nie tę tchnącą szałem,
        która na oślep leci bez oręża,
        Lecz tę, co sama niezdobytym wałem
        Przeciwne losy stałością zwycięża.

Przestańmy własną pieścić się boleścią,
        Przestańmy ciągłym lamentem się poić:
        Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią,
        Mężom przystało w milczeniu się zbroić... "
        • 22burza Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 15:04
          jak ktoś o sobie mówi ,że jest mądry , to wiadomo co należy o nimsądzić
        • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 15:32
          Lepiej być zakłamanym:)
          • skalar2011 Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 20:31
            blumkul wiesz w całej oDNOwie sami mędrcy czego na co dzień mamy efekty i dodtkowo zakłamani bo usiłują mieszkańcom wciskać kit i po raz kolejny zrobić ich w konia
            1.stracili okulistykę bo jakiś mędrek nie potrafił sklecić ofert na na 100 punktów dostał 37.
            2.Sprzedali dochodowa spółkę PEC za śmieszną kwotę
            3.podnieśli horrendalnie ceny wody bo koleś został prezesem
            4 likwidują szkoły bez konsultacji społecznych
            5.w centrum Wirku postawili krematorium bez konsultacji społecznych(ponoć rodzina wicka)
            6.środków zewnętrznych na rozwój minimuśko
            7.Nie zapewniają mieszkańcom minimum bezpieczenstwa -ciemne ulice
            8.Takiego brudnego miasta nie pamiętam na wiosnę od lat
            9.wszyscy utrzymujemy rozrośnięty do granic mops a czas załatwiania najprostszej sprawy się wydłuża
            10.utrzymujemy kolesiów na nowo powstałych stanowiskach
            11.raport PIP w sprawie mobbingu w mops jest starannie ukrywany
            12. umiera kobieta na serce bo w mediach oskarżono ją bezpodstawnie o kradzież miliona złotych
            13. W szkolach prowadzi się zamiast lekcji,,pranie mózgu,,młodzieży że obecna władza cacy
            ale twoim zdaniem wszystko gra? dziwne
            • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 20:57
              skalar2011 wiesz Ty się powtarzasz:) Monotematyczność - tak się to zwie. Mam nadzieję, że to kopiujesz i wklejasz, bo szkoda by było czasu na pisanie wciąż tego samego. Pozdrawiam serdecznie.
              • skalar2011 Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 21:08
                blumkul napisał:

> skalar2011 wiesz Ty się powtarzasz:) Monotematyczność - tak się to zwie. Mam na
                > dzieję, że to kopiujesz i wklejasz, bo szkoda by było czasu na pisanie wciąż te
                > go samego. Pozdrawiam serdecznie.
                oczywiście że to się powtarza PRAWDA jest niezmienna
                • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 21:16
                  Jedyna prawda i Twoja, najtwojsza, a moja jest moja, najmojsza;)
                  • skalar2011 Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 21:19
                    nie to jest nasza prawdziwa miejska rzeczywistość , może choć zaprzeczysz jednemu punktowi które wyżej podałem czekam.
                    • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 21:25
                      Ty masz zawsze rację, nie zaprzeczam niczemu, chyba mi się nie chce. Choćby nie wiem co się działo i jakich argumentów by nie użyć to na nic. Są tacy, którzy są głusi na słowa inne niż ich własne, więc ja uciekam spać:)
                      • skalar2011 Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 21:39
                        Nie zaprzeczysz bo fakty są faktami i zmienić się ich nie da
      • jankolodziej Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 20:05
        Naucz się czytać ze zrozumieniem. To waple apeluje w imieniu kilku tysięcy mieszkańców, którzy złożyli podpisy na listach poparcia dla referendum.
        I nie manipuluj - Pani Dziedzic nie ma za sobą kilkudziesięciu tysięcy mieszkańców pozostałych. Na razie znamy tylko wyniki wyborów - spośród
        115249 wyborców, głos na nią oddało 16920. Ledwie 14% ...
        • amarian2 Re: List otwarty do p. Prezydent! 27.03.12, 22:51
          Ponieważ kalendarz jest w każdym mieszkaniu proszę tych co liczą na niezebranie podpisów aby na niego spojrzeli. Liczyć potrafią.
    • jozefosmenda List otwarty 27.03.12, 23:25
      Paweł, kto ci to pisał?
      • jol.usia Re: List otwarty 27.03.12, 23:33
        A może pan panie Józefie O.? i teraz pan ściemnia, a gra na dwa fronty?No dobrze,proszę nie odpowiadać...
      • waple Re: List otwarty 28.03.12, 08:20
        Jozek, jo to pisoł i tylko jo! Tyle mnie znosz i wiesz,że manipulacja moją osobą, nie wchodzi w gra.Co jo robia, nie wie nawet żona.A za to jakie są moje decyzje i to co robię, to tak jak pisałeś, jeden rządzi i ja jeden odpowiadam.Zresztą wyjdzie , kto miał rację, myślę już niedługo, bo wyjść musi.A wiem z kim jesteś sercem a to co robisz, to z rozsądku, ale nie wnikam dalej. To Twoje osobiste sprawy. Pozdrawiam.
      • bad_and_ugly Re: List otwarty 29.03.12, 22:24
        jozefosmenda napisał:

> Paweł, kto ci to pisał?

Czy Pan zawsze musi mierzyć wszystkich swoją miarą?
    • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 28.03.12, 07:11
      Panie Osmenda, niech Pan zwróci uwagę jak pięknie to napisane... Ze szkoły coś sobie przypomniałem - "Dziady - Wielka Improwizacja" -"...Nazywam się Milijon – bo za miliony kocham i cierpię katusze”. Misja:)
      • sukiero Re: List otwarty do p. Prezydent! 28.03.12, 08:05

raczej Wallenrod- jak nic...
      • g-48 Re: Jak gotuje sie blumkul! 28.03.12, 09:41
        Do wody dodaje sie masla (aby byl miekki) i cukru (moze byc i kanold) i potem czeka sie az ta woda sie zagotuje aby blumkul byl miekki i wtedy latwo przechodzi przez uklad trawienny.
        Tyle syncy o waszych starych i nowych nickach z przytupem.
        Sa jeszcze dwa problemy z tym warzeniem ! Blumkul przy warzenie smierdzi ale latwo wychodzi po przejsciu przez przewod pokarmowy.
    • durch-wall Re: List otwarty do p. Prezydent! 28.03.12, 07:20
      No to mamy w Rudzie Reytana.
      • 22burza Re: List otwarty do p. Prezydent! 28.03.12, 10:28
        ja chłopcy coś dzwoni ino żebyście jeszcze wiedzieli kaj,ale klasyków momy dużo więc jedźcie dalej
        • blumkul Re: List otwarty do p. Prezydent! 28.03.12, 11:26
          Co to blumkul, to większość wie, teraz wyjaśnię co znaczy g-48:) Uwaga: g-48 to elokwencja, wiedza i takt. Gotowane czy surowe zawsze, bez zmian - po prostu klasa. Pozdrowienia.
          • g-48 Re: List otwarty do p. Prezydent! 28.03.12, 13:22
            Co to blumkul, to większość wie, teraz wyjaśnię co znaczy g-48:) Uwaga: g-48 to
            > elokwencja, wiedza i takt. Gotowane czy surowe zawsze, bez zmian - po prostu k
            > lasa. Pozdrowienia.
            Jak zmiekniesz to daj znac bo na razie po forum rozchodzi sie z tego gotowania tylko nie przyjemny zapach.
            Jak zmiekniesz to Maryna wyprawi stype w:
            staradrukarnia.pl/oferta/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka