Dodaj do ulubionych

A oto cała prawda

04.06.12, 17:03
www.youtube.com/watch?v=nd64B_AUjps&feature=youtu.be
tak słyszałam to na własne uszy podczas debaty kandydatów na prezydenta , które odbyło sie w MCK.
KTOS PISAŁ, ZE POLITYCE ZAWSZE KŁAMIA. To nie jest prawda. Moga "rozminac" z prawda w drobiazgach. I nie byłoby nic dziwnego w tym, gdyby p. prezydent np obiecała nowe chodniki, scieżki rowerowe, place zabaw - i teraz tego nie wykanała ze względu na brak funduszy. To zrozumiałe, bez tego jakoś da się przeżyć. Ale obiecanki p. prezydent to "cięzki kaliber" , sprawy bardzo poważne - dotyczące PEC i Śląskich Mediów. Jedne sprywatyzowane ( aprzeceiż nie sprzedaje się kury która znosi złote jajka) a drugie DOTOWANE z publicznych pieniedzy i to naprawdę gruba kasą,ktorej teraz brakujej na inne cele. No ale coż, rzetelne, niezalezne dziennikarstwo(jak to powiedziała) się nie opłaca, lepiej miec własną tubę do przekazywanai informacji.

www.youtube.com/watch?v=nd64B_AUjps&feature=youtu.be
tu wychodzi buya i arogancja. "Ja nic nie muszę" a przed wyborami i nie tylko , bo ciągle słyszymy słowa "Jestem zwolenniczką dialogu". Raczej chyba monologu, albo dialogu ale z własną świta.

A juz słowa, że w planie zagospodarowania jest krematorium zwaliło mnie calkowicie z nóg. Nic takiego zplany w tym miejscu nie da się wyczytać. Inne usługi - to na pewno nie krematrium.
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: A oto cała prawda 04.06.12, 17:12
      marynik napisała:

>> A juz słowa, że w planie zagospodarowania jest krematorium zwaliło mnie calkowi
      > cie z nóg. Nic takiego zplany w tym miejscu nie da się wyczytać. Inne usługi -
      > to na pewno nie krematrium.

Ale pomyśl, Marynik, jak tę działalność określić.
      Przeróbka zwłok, napełnianie urn prochami?
      Inne usługi pasuje jak nic...;)
      • skalar2011 Re: A oto cała prawda 04.06.12, 23:29
        pipi mosz wielko szansa wystapić do uM żeby ci te INNE USŁUGI-CZYLI NAPEŁNIANIE URN I LIKWIDACJA ZWŁOK POD DOMEM POSTAWILI.Jak dobrze poszukają to i w planach to znojdą.
        a my mieszkańcy nie bydymy musieli wybulić odszkodowania za idiotyczne decyzje .
        • pipi43 Re: A oto cała prawda 05.06.12, 11:46
          skalar2011 napisał:

> pipi mosz wielko szansa wystapić do uM żeby ci te INNE USŁUGI-CZYLI NAPEŁNIANIE
          > URN I LIKWIDACJA ZWŁOK POD DOMEM POSTAWILI.

A tak właściwie, to O CO ci chodzi?
      • 22burza Re: A oto cała prawda 05.06.12, 12:43
        pipi,moze bylby juz czas spowazniec ?
        • pipi43 Re: A oto cała prawda 05.06.12, 14:01
          22burza napisała:

> pipi,moze bylby juz czas spowazniec ?

Nie byłby.
          Babciu (dziadku)*

*wybrać właściwe
    • janek23nadaje Re: A oto cała prawda 05.06.12, 07:26
      A mam pytanie. Czy obecna prezydent powiedziała, że sprywatyzuje Sląskie Media w pierwszym roku swojego kierowania miastem? Bo ja tego nie słyszałem. I druga sprawa, czy wiesz jaka była wcześniejsza sprzedaż WR? Może z 500 egzemplarzy w najlepszym okresie, reszta była rozdawana po ADM i innych podległych miastu spółkach. Teraz z tego co wiem powoli się zmienia na lepsze. Oby, bo wtedy i cena ŚM pójdzie w górę.
      • vv0007 Re: A oto cała prawda 05.06.12, 07:57
        janek komu zadajesz te pytanie
        tu panuje moda być przeciwnikiem władzy
        a nie szukać racjonalnych uzasadnień
        daj sobie spokój bo tu wiedzą lepiej
      • marynik Re: A oto cała prawda 05.06.12, 09:38
        janek23nadaje napisał:

> A mam pytanie. Czy obecna prezydent powiedziała, że sprywatyzuje Sląskie Media
        > w pierwszym roku swojego kierowania miastem?

Jesli cos przynosi straty( a takie sa W.R.) to się nei czeka, az bedawieksze, nie dokłada sie tysiecyi czeka na "lepsze dni" "takiego czegos pozbywa sie jak najprędzej".
        Chcesz nam wmówić, że może do końca kadencji to sie zrobi, jak co roku zasili siębudżet W.R. kwata ponad 2oo tysiecy?No to jestprzykład niegospodarności. Ale można również zasilic gazetke "dla kogos swojego"

> sprzedaż Może z 500 egzemplarzy w najlepszym okresie, reszta była rozdawana po ADM i innych podległych miastu spó łkach.

NO i samsobie odpowiedziałes dlaczego nalezało sie tej gazeciny pozbyc.

>Teraz z tego co wiem powoli się zmienia na lepsze. Oby, bo wtedy i cena
        > ŚM pójdzie w górę.

Zmienia ise powiadasz? Ile teraz sprzedają- 550 egzempalrzy?A to rzeczywiście sukces.

• meg114 Re: A oto cała prawdaej 05.06.12, 20:17
          no, tym bardziej, że przecież tym razem WR piszą o dobrych dokonaniach władzy, a nie jak wcześniej, prawda Janku? Acha, nie było też chyba o laureacie Kamrata czegoś tam. I jakieś historie Kamrat tam pisał. Janek i Pipi wiedzą. Takich treści nigdy wcześniej nie było, więc jest szansa. Janek, a powiedz jeszcze kiedy ta poprawa nastąpi, bo to w 2011 poszło na gazetkę 280 tys. ile w tym roku? Ale kierunek masz dobry. Tak trzymajcie: trzeba iść w zaparte. Po pierwsze nie było zapowiedzi prywatyzacji i szanowania niezależnego dziennikarstwa, po drugie kasa spółce się należy, bo w końcu na co ją wydawać? Jak ci krytykanci tacy mądrzy, to niech sami wymyślą gdzie taką kasę upłynnić. Przecież chyba jej na durne drogi nie damy, albo na te ich inwestycje.
          Janek - a może podsuń mi jakąś książkę na temat spółek prawa handlowego i ich relacji z samorządem - kiedy trzeba coś ratować, kiedy sprzedawać, jak im dawać dotacje itp. Bo wyraźnie brakuje mi twojej wiedzy.
          • pipi43 Re: A oto cała prawdaej 05.06.12, 20:25
            meg114 napisał(a):

I jakieś historie Kamrat tam pisał. Janek i Pipi wiedzą.

Pewnie Cię zaskoczę tym pytaniem - ale o co chodzi???
            • skalar2011 Re: A oto cała prawdaej 05.06.12, 22:53
              pipi a mówi ci coś takie powiedzenie ,,rżnąć głupa,,?
              dziołcha dej sie pokój nie kompromituj się więcej.
              • pipi43 Re: A oto cała prawdaej 06.06.12, 10:44
                skalar2011 napisał:

> pipi a mówi ci coś takie powiedzenie ,,rżnąć głupa,,?
                > dziołcha dej sie pokój nie kompromituj się więcej.

Dobrrreee...
                Wiesz co, w czasie mojej paroletniej bytnosci na tym forum była już podejrzewana o to, że:
                - jestem pracownikiem UM i Stania płaci mi extra premie za pisanie postów o określonej treści na tym forum
                -jestem poplecznikiem Dziedzic - oczywiście premie za pisanie na forum
                -niezmiennie jestem pracownikiem RSM - o premiach chyba nie było mowy.

Chciałabym wiedzieć, co jeszcze mogę dopisać do cv.
                Skoro ty i meg (świeży nick - może twój) wiecie na mój temat wiecej niż ja, to podzielcie sie ze mną tą wiedzą.

PS. Dla ciebie nie jestem żadną "dziołchą", więc daruj sobie ten protetekcjonalny ton.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka