Dodaj do ulubionych

Radny Józef Osmenda

28.02.13, 00:12
W akcie, chyba desperacji bądź odwetu, na koniec sesji Radny Osmenda złożył wniosek o zwołanie Nadzwyczajnej sesji Rady w porządku której m.in znalazł się punkt o odwołaniu Przewodniczącego RM i powołaniu Przewodniczącego RM.
Panie Józefie z przykrością muszę stwierdzić, że straciłem dla Pana resztki sympatii, którą Pana zawsze darzyłem. To co Pan zrobił to dziecinada. I to za co? za utratę stołeczka wiceprzewodniczącego? Naprawdę wstyd. Chyba Pan nie dorósł do rangi radnego.

pozdrawiam
Stefan St.
Obserwuj wątek
    • ciotka9 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 06:28
      ta laudacja czytana przez Piórkowskiego brzmiała jak mowa pogrzebowo,Zefel miał rację,że tylko brakło "groł na ciji' ,ale jak bydziesz kiedyś groł pod mostem w Rudzie chętnie przyda posłuchać i coś tam do mycki wciepna

• aptykorz Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 07:26
        chłodny miły poranek :):):))

gorąca kawa, ptysie ze śmietaną i zdjęty Zefek - - - - B E Z C E N N E

potrójna rozkosz .........
    • gejsza10 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 09:02
      Powiem krótko, żenada i obrzydzenie patrzeć na cyrk, który odstawia p. Osmenda. Odejdz pan i nie baw sie pan w manipulacje kosztem miasta. Pana czas już dawno minął, co tak cięzko sie odchodzi z układziku? Pan to i z diabłem, by zawarł pakt byle tylko być w korycie. Wstyd, hańba!!
      • skalar2011 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 09:11
        ekstra poranek, nawet słoneczko wyjrzało zza chmur ale jo jest ciekawy jakiego szaketa użyje teraz Zefel
    • marynia550 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 09:24
      Panie Osmenda, sesja to nie kabaret! Skoro dla pana walory muzyczne są priorytem do dzia lań radnego to proponuje razem z p. Hanke załozyc zespól i umilac zycie mieszkańcom. Sądze, że i z tym byłyby niemałe problemy. Jednym słowem czas dla pana i podobnych sie skończył w tym mieście i nie odgrażaj sie pan że to jeszcze nie koniec.Powinien pan o tym wreszcie sie przekonac, że ludzie juz mają dosc przewracania szakieta, ile można
      • ciotka9 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 09:51
        teraz zaś wróci do tego w krata z UNRY.
        • zzabciaa87 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 10:25
          Mi to nawet żal było Pana Radnego, że go odwołali... wydawał się taki sympatyczny. Czar jednak prysł, gdy zaczął gadkę z niepodawaniem ręki. Kurcze oni tam siedzą za moje pieniądze... więc niech biorą się do roboty, a nie tworzą kółko wzajemnej adoracji, czy też bawią się w obrażanie na poziomie podstawówki.... Problem jest, że niektórzy siedzą tam już za długo.
          • ysia666 Re: Dlaczego tak długo? 28.02.13, 10:31
            Faktycznie, długo. Sześć godzin przed TV- długi odcinek. Radni pokazali co dla nich najważniejsze- władza. Interpelacje poprostu- śmieszne. Zajmowanie się dziurą w drodze tudzież migającą lampą- bezcenne. Ale co tu się dziwić, taki poziom.
    • g-48 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 11:53
      Panie Józefie z przykrością muszę stwierdzić, że straciłem dla Pana resztki sym
      > patii, którą Pana zawsze darzyłem.
      Twoja dziecinna naiwnosc(atrybut w2 normaqlnym swiecie) mnie do lez wzruszyla.
      Moja naiwnosc to jest to ze prawo obowiazuje wszystkich i tu tez przejechalem sie na tym .
      A wiec jedziemy wspolnie na tym wozku naiwnosci.
    • ciotka9 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 12:23
      Zefel, zbudziła sie we mnie iskierka sympatii do ciebie jak odmówiłeś kandydowanie słowami "nie byda więcej groł w tym cyrku" ale po twoim ostatnim komedianckim wystąpieniu,którym dałeś dowód,że jednak jesteś klaunem i ta iskierka zgasła,ale na koncert pod most w Rudzie przida
      • sl.999 Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 20:51
        Nareszcie, tego "komuszka" już dawno nie powinno być w RM. Mam nadzieję, że społeczeństwo naszego miasta nie popełni takiego błędu za 1,5 roku. Gdyby Pan JO miał honor to dawno powinien zrezygnować z piastowania funkcji radnego. Gościu jest chory na punkcie "władzy".
    • komes_nn Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 21:01
      Powiedział, że teraz on wyciągnie armaty ? niech wyciągnie, sam do niej wejdzie i niech się wystrzeli. Najlepiej żeby spadł przynajmniej 100 tys. kilometrów od Rudy wreszcie uwolni nas od swojego butnego towarzystwa.
      • komes_nn Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 21:06
        Koniec cyrku, dyrektor poszoł do dom.
      • g-48 Re: Moji rostomili 01.03.13, 10:40
        Niy cieszcie sie tak wielce ze Zefel poszol na zielono laczka z zajaczkami pospacerowac (wnet Wielkanoc moze kiery gajowy go z flinty ustrzeli?!) bo to moze tysz znaczyc ze sie niekierzy a jest ich poru ("piekny " Rowerek tysz) zagraja przy nastepnym welowaniu cierpistow bo przez pora miesiecy pamiec w ludziach zaniko.
        Tu miedzy nami na forum tysz jest takich poru jak zorok vel... , Kapioh i jeszcze poru kierzy zawsze dupa do wiatru sie lobracaja. A wiec trzeba na takich sie dobrze lobejrzec i jak fikna przy nastepnym welowaniu to pokozac im ze pamiec niy jest tak zawodno.
        • 22burza Re: Moji rostomili 01.03.13, 11:57
          oni przecież nie poszli na łączkę, tylko zeszli ze sceny między widzów
    • komes_nn Re: Radny Józef Osmenda 28.02.13, 21:34
      Na melodia 40 latek XXL
      Szesnoście lot minoło jak jedyn dzień i Zefol mimo wszystko poszoł w cień. Dość już tego pultania wykopali .......... co miał na myśli jeszcze, z lot pewno ze dwieście, sam przi korycie jeszcze tkwić.
      Wybrali modego bardzij przystojnego, możno mo papiorow mniej. Za to mo gadana niy jakoś kaszana i z niym bydzie już ok.
      Zeflowi została cija ukochana to sie na tyj ciji grej. My cie już niy chcymy, szczęśliwe bydym a ty sie za piecym grzej.
      • jozefosmenda radny Józef Osmenda 03.03.13, 15:09
        No nareszcie znowu mogę tutaj coś napisać!
        Wyjaśnijmy sobie zatem, że tego forum poważnie nie traktuję dlatego też zachowując się wprost proporcjonalnie do tych co tu piszą staram się dostroić do ich poziomu. A jaki on jest to przecież widać, słychać i czuć!
        Zatem moi roztomili:
        ciotka9, aptykorz, gejsza10, marynia550,zzabcia87,ysia666,
        g-48,sl999, komes_nn no i ty rozdrobniony na kilka nicków skalarze gratuluję wam polotu,taktu,sympatii do mojej osoby no i weny twórczej w pisaniu tych pierdół.
        Do stefana_st mam jednak mimo wszystko dużo sympatii bo zawsze mu mówiłem, że jest dobry i ma szansę daleko zajść tylko ma sobie dać spokój z pewnym ugrupowaniem. Otóż stefanie_st informuję, że sesji nadzwyczajnej nie będzie bo ów wniosek został przeze mnie na piśmie wycofany.
        Zaś co do innych to napiszę tak:
        -granie pod mostem może być ale tylko w przypadku deszczowej pogody. Tak jak wcześniej pisałem chcę grać przed kościołami a najbardziej by mi pasowało złapać gdzieś posadę organisty. Jaki gdzieś był jakiś vacat to daj ciotka cynk!
        -Jakbyś aptykorz przy tej kawie i tuczących ptysi ze śmietaną jeszcze sobie zapalił fajkę lub papierosa i doprawił sznapsem to byś miał pięciokrotną rozkosz a nawet sześciokrotną jakby ten cudowny poranek miał zakończenie w pewnym przybytku.Trzy razy to nic przy razach sześciu!
        -co do "szaketa" to na wionę niewątpliwie ten z UNRY znajdzie zastosowanie i będę go oszczędzał by jeszcze był na następną kadencję. W końcu wyraziście rzuca się w oczy a o to przecież chodzi by co niektórych szlag trafił na jego widok (z zawartością mojej osoby oczywiście).
        -jest komes_nn takie powiedzenie, że " z fajnej misji się nie pojesz". Ale życzę temu "młodemu i przystojnemu" dalszego rozwoju.Nawet mu w tym pomogę jeśli będzie chciał nauki u mnie brać. Ale z tą odległością 100.000 km to ci się chyba coś "zepsuło" w głowie? Niemniej jednaj razem z tobą mogę lecieć nawet na Marsa.
        -co do tego komuszka to już przyzwyczajony jestem i zgłoś się w tej sprawie szanowny sl999 do g-48 ! On jest extra Carramba w tej materii i na dodatek nieźle przeszkolony w przeszłości w wyniku pewnych uwarunkowań. A co do choroby na władzę to przypominam, że jako jedyny z czwórki prezydentów do władzy w 2002 roku nie startowałem a w 2006 roku zrezygnowałem na rzecz pana Andrzeja Stania. Zawsze też stawiam na to co ktoś umie a nie kto za kimś stoi! Klaigula swojego kona "zrobił" senatorem i tak to podaję dla przykładu.
        -czy "ktoś tam siedzi za długo" to decydują o tym wyborcy - i tak będzie i tym razem. Szkoda, że tak się to potoczyło bo to miała być moja ostania kadencja a tu nijako wymuszono, że jeszcze raz muszę się z życiem brać za bary!
        Natomiast z tym podawaniem ręki to jest tak jak z Judaszem. W 2000 roku w RM był tylko jeden Judasz ale na dzisiaj to cyfra niesamowicie wrosła. Do dziesiątki jednak czy dwunastki jeszcze daleko.Sami musicie sobie jednak resztę nazwisk dopisać
        - no i na koniec z tym zespołem z Witkiem Hanke to muszę cię marynia550 rozczarować! My już dawno takowy mamy i niejednokrotnie żeśmy występowali.Muzyka to naprawdę fajna rzecz dzięki której jak na dłoni umiesz rozpoznać tych co fałszują.
        A jest ich dosyć sporo,oj sporo! No ale skoro im słoń na ucho nadepnął to musimy im z Witkiem wybaczyć albowiem nie wiedzą, że fałszują.

I to by było na razie na tyle
        • ciotka9 Re: radny Józef Osmenda 03.03.13, 17:15
          jako organistę nie mogę cię polecić,chociaż wakat by się znalazł,ale twoja przeszłośc nie predysponuje cie do tego fachu. Co do mierności poziomu formułowiczów,to niektórym nie dorastasz do pięt przede wszystkim kulturom. Jak przytaczasz powiedzenia to rób to dosłownie;
          "z fajnej miski sie nie najesz jak jest pęknięto".Współczuja ci zefel,bo to widać,że to miejsce na scenie ci bardzo pasowało,a teraz na widowni bydziesz mało widoczny
          • komes_nn Re: radny Józef Osmenda 03.03.13, 18:51
            Ciotka, Ty mu tam nie szukej żodyj fuchy organisty, bo jest w stanie ksiendza wyżrić. Panie Jozin a co do tych 100 tys. kilometrów, to przeca żodyn ci niy godo cobyś lądowoł nazot na Ziemi. Sleć bele kaj ino nojlepij jak nojdalij od nos.
            • ciotka9 Re: radny Józef Osmenda 03.03.13, 19:25
              nie moga mu załatwić takiej fuchy,a nuż zagro na mszy międzynarodówka i farosz mie z ambony ściepnie .
        • g-48 Re: radny Józef Osmenda 03.03.13, 17:38
          -co do tego komuszka to już przyzwyczajony jestem i zgłoś się w tej sprawie sza
          > nowny sl999 do g-48
          Ty zafajdany bezradny odwal sie od mojej osoby bo masz komusze obciazenia rodzinne z ktorych byles tak dumny ze nawet zdjecia tu na forum pokazywales .
          Wyjaśnijmy sobie zatem, że tego forum poważnie nie traktuję dlatego też zachowu
          > jąc się wprost proporcjonalnie do tych co tu piszą staram się dostroić do ich p
          > oziomu. A jaki on jest to przecież widać, słychać i czuć!
          Z ta wprost proporcjonalnoscia to moj ujek miol racja zes jest matematycznym tumanem i liniorz szczepil na twoich niedomytych lapach.
          No nareszcie znowu mogę tutaj coś napisać!
          Awto ci zabronil tu pisac?:
          1. Psychiatra?
          2. Nam panujaca baba orkiestra (co lona sie juz imala w zyciu?!)
          3. Czy tyz ta dyrechtorka lod "Sw. Lukasza" po bystrym szkoleniu w Papenburgu?
          A teraz szkyrtni kronflekami i zaspiywej se:
          www.youtube.com/watch?v=iL7D4LA5zs0
          A jak mosz skleroza i slow niy pamiyntosz to tysz ci pomoga:
          www.teksty.jurek.com.pl/tekst-inne-01.html
          • pipi43 Re: radny Józef Osmenda 03.03.13, 18:09
            g-48 napisał:

Ty zafajdany bezradny odwal sie od mojej osoby

O, pełen rozsądku i kultury głos z zagranicy.
            Jakże cenny...:/
            • g-48 Re: I znowu pipi 03.03.13, 21:00
              de.pons.eu/polnisch-deutsch/chc%C4%99
              Wierz mi jak ci mowie ze masz glupi nick nie mowiac o twojej mundrosci. Ale rob dalej pod siebie.
              • pipi43 Re: I znowu pipi 03.03.13, 21:15
                g-48 napisał:

Ale rob dalej pod siebie.

Jakiś ty monotematyczny.
                A skoro o nickach mowa, to twój to pewnie pierwsza litera tego w czym siedzisz.
                Po pachy.
                Bleee.
                • g-48 Re: I znowu pipi 03.03.13, 21:53
                  A skoro o nickach mowa, to twój to pewnie pierwsza litera tego w czym siedzisz.
                  > Po pachy.
                  > Bleee.
                  Jezeli potrafisz to linkiem udowodnic jak ja to zrobilem to prosze.
                  A teraz malenstwo wymysl cos konkretnego a nie rob pod siusiu wszystkich co ci nie pasuja.
        • marynik Re: radny Józef Osmenda 03.03.13, 19:21
          jozefosmenda napisał:

> Otóż stefanie_st informuję, że sesji nadzwyczajnej nie będzie bo ów wnios
          > ek został przeze mnie na piśmie wycofany.

Warto było w ogóle urządzić taki cyrk przed kamerami? Tylko się pan przysporzył sobie koljnych niechętnych panu wyborców. Słuchająć Pan "wystąpienie" dało się wyczuć , że z porażką się pan nie godzi, a jak się obronić - to przez atak - czyli groźba odwołania innych, choć wiadomo było, (choć szans na to nie było) , żenujące, że już się pan nie będzie witał i podawał ręki 13 radnym. To zachowanie na sesji potwierdziło tylko, że nie umie pan "przegrywać" a przecież tak jest w życiu raz na świeczniki raz pod nim. Czy zawsze chce Pan być na świeczniku i na scenie? W "kącie i po cichu"też można pracować i dokonywać rzeczy wielkich. Życze dalszej owocnej pracy.

A prawo jest prawem i jak pan zawsze mówił twarde prawo ale prawo - więc jeśłi radna Zawronek pełniła lub nadal pełni funkcje radnej niezgodnie z prawem to należy wyciągnąc odpowiednie konsekwencje. Przyjaźń tu nie ma nic do rzeczy - jak to wygłaszał na sesji radny Skudlik w sprawie byłego radnego M. P.

• stefan_st Re: radny Józef Osmenda 21.03.13, 08:30
          jozefosmenda napisał:

> No nareszcie znowu mogę tutaj coś napisać!
          > Wyjaśnijmy sobie zatem, że tego forum poważnie nie traktuję dlatego też zachowując się > wprost proporcjonalnie do tych co tu piszą staram się dostroić do ich poziomu. A jaki on jest to przecież widać, słychać i czuć!

Panie Józefie, moja rada: lepiej zamilczeć i nic nie pisać, niż dostrajać się jak Pan to określił "do poziomu piszących na forum" bo formuła Pana wypowiedzi jest często poniżej przyjętych standartów i niezależnie od tego co Pan myśli o forum, takie wpisy Pana po prostu kompromitują.
          I przy okazji dobrze, że poszedł Pan po rozum do głowy i wycofał bezsensowny wniosek o odwołanie przewodniczącego RM.

Stefan St.
    • volwer Re: Radny Józef Osmenda 03.03.13, 16:09
      tylko ten witold cos trochę powolny( a przynajmniej na sesjach takie wrazenie sprawia) wiec pewnie w tym zespole gubi rytm i zakłóca melodię...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka