Dodaj do ulubionych

Moja wina...

28.03.13, 16:25
Jestem winny, że popierałem Grażynę Dziedzic, zresztą nie tylko ja, i za to Mieszkańców przepraszam - Zbigniew Domżalski.

Nie muszę natomiast przepraszać za to, co dla Mieszkańców zainicjowałem, robiłem , m.in.:
• W latach 2000-2002 ruszyło budownictwo mieszkaniowe w Rudzie Śląskiej, od 2000 roku wybudowano domy przy Kąpielowej, Kubiny, Magnolii, Raciborskiej, Sienkiewicza, Kokota-Cynkowa i inne.
• Od 2001 roku działają w naszym mieście towarzystwa budownictwa społecznego.
• Wyremontowano niezamieszkałe i zdewastowane mieszkania na "Kaufhausie".
• Gmina w 2002 r. uzbroiła tereny pod budownictwo mieszkaniowe dla indywidualnych osób przy ul. Narcyzów.
• Przygotowano tereny pod budownictwo mieszkaniowe w Kochłowicach, Goduli, Orzegowie i Rudzie 1.
• Gmina w 2001 i 2002 roku uzbroiła tereny produkcyjno-przemysłowe przy
ul. Magazynowej, Kokotek i Pawła, gdzie stworzono w nowopowstałych zakładach miejsca pracy.
• Termomodernizację budynków MPGM-u oraz Osiedla Solskiego w 2000-2002 roku.
• Za rozwój MPGM-u w latach 2000-2002, m.in. dochód i miejsca pracy podczas zarządzania zasobami mieszkaniowymi Miasta Chorzowa, udział w przetargach
na zarządzanie w innych miastach.
• Osoby oczekujące na swoje mieszkanie z listy gminy zaczęły je wreszcie szybciej otrzymywać od 2000 roku.
• Byłem inicjatorem i założycielem/udziałowcem RAR „Inwestor” Sp. z o.o.
• Powstał Inkubator Przedsiębiorczości Sp. z o.o.
• Rada Gospodarcza w latach 2000-2002 była poważnie traktowana przez ówczesne władze.
• W 2002 roku został powołany Pełnomocnik Prezydenta d.s. Przedsiębiorczości.
• Radni „Porozumienia dla Rudy Śląskiej” w latach 2001-2010 wprowadzali i popierali wiele uchwał przyjaznych Rudzkim Przedsiębiorcom, m.in. wprowadzających ulgi
w podatkach i opłatach dla firm oraz inne preferencje.
• Radni „Porozumienia dla Rudy Śląskiej” wprowadzili w 2003 roku uchwałę dotyczącą zwolnienia z opłat osób bezrobotnych rozpoczynających własną działalność gospodarczą.
• Od 1999/2000 nie ma opłat za piwnice przypisane do lokali użytkowych z MPGM-u
w wysokości 50 % stawki za 1 m2 powierzchni wylicytowanej stawki czynszu.
• Osobno (poza czynszem) przedsiębiorcy nie płacą podatku od nieruchomości
za lokale użytkowe wynajmowane w MPGM-ie.
• Zawsze dążyłem do tego, aby koszty tworzenia miejsc pracy w Rudzie Śląskiej
były niskie.
• W latach 2000-2002 mimo trudności finansowych wypłacano na czas zasiłki osobom bezrobotnym.
• Od 2001 roku mamy basen kryty w Kochłowicach.
• Od 2002 roku mamy boiska sportowe przy LO w Kochłowicach, sfinansowane
ze środków UKFiS-u.
• W 2002 roku rozpoczęto budowę basenu w Rudzie Południowej, także ze środków UKFiS-u.
• W 2004 roku nie zamknięto basenu krytego w Nowym Bytomiu.
• Wybudowano w 2002 r. salę gimnastyczną dla szkoły przy ul. Tunkla.
• Termomodernizowano szkoły i inne miejskie obiekty.
• Zrealizowano sztuczne lodowisko w Orzegowie.
• Wybudowano boisko o nawierzchni ze sztucznej trawy przy ul. Czarnoleśnej.
• Wybudowano Orlika przy MOSiR-e w Nowym Bytomiu.
• Wybudowano Halę Sportową przy SP 4.
• Wspierałem, wspieram i wspierać będę każdą formę aktywności fizycznej rozpowszechnianą przez Kluby i Organizacje Sportowe z Rudy Śląskiej,
(wielokrotnie przekazywałem na działalność własne środki pieniężne).
• Pomogłem ZHP m.in. w uporządkowaniu spraw terenowych ośrodka w Kuźnicy Brzeźnickiej.
• Wspierałem mieszkańców Domu Samotnej Matki w Rudzie.
• Pomagałem TOZ „Fauna”.
• Pracowałem społecznie w TKKF, PTSM, PTTK, aby mieszkańcy razem ze swymi dziećmi mogli korzystać z usług tych organizacji.
• Współtworzyłem Stowarzyszenie Kupców Rudzkich, Towarzystwo Miłośników Orzegowa, Stowarzyszenie „Porozumienie dla Rudy Śląskiej”, Stowarzyszenie Karola Goduli.
• Organizowałem od 1977 roku wiele obozów wędrownych, wycieczek, rajdów, imprez, zawodów dla dzieci i młodzieży.
• Zostałem Prezesem Spółki, który nie zwolnił 90 pracowników, który nie podpisał w grudniu 2011 niekorzystnych dla Spółki i Mieszkańców umów przedstawionych przez Prezydenta Miasta Grażynę Dziedzic.
Obserwuj wątek
    • zbigniewdomzalski Zdrowych i Spokojnych Świąt. 28.03.13, 16:28
      • ciotka9 Re: Zdrowych i Spokojnych Świąt. 28.03.13, 16:39
        ten grzych przy Wielkim Czwortku bydzie Ci wyboczony,ale nie zapomniany,jeszcze sie Zbyszku dużo napracujesz niż ta wina odpokutujesz.Rudzianie to noród życzliwy ale pamiętliwy.Postawioł żeś na złego konia no i ponosisz konsekwencje,no nie ino Ty, my wszyscy ,my za tzw,\.grzech obcy,bo wielu dało Ci na to przyzwolenie przez zagłosowanie na tą Panią ale teraz rób wszystko żeby hepik zaczął płakać,bo on zajął Twoje miejsce i kibicuje Pani Prezydent
        • marynik Re: Zdrowych i Spokojnych Świąt. 28.03.13, 16:46
          Niemniej Pani Zbigniewie, mam nadzieję, że właśnie Pan ten "grzech odpokutuje" i pomoże referendystom "zmienić nasze maisto na lepsze"
          • kiri81 Re: Zdrowych i Spokojnych Świąt. 01.04.13, 13:20
            Bez jaj!
            Przecież ten człowiek od lat żyje z tego, że włazi do dupy kolejnym rządzącym i zostawia ich gdy wszystko zaczyna się sypać. Tak było w przypadku Stani, tak jest też w przypadku Dziedzic - zaczyna się władzy palić pod dupą, to występuje z ckliwymi tekstami i znowu wchodzi jako vicek czy inny pajac.
            Mam rozumieć, że doprowadzanie PWiK do ruiny wynikało z zaślepienia miłością do pani prezydent?
            Wykopać z branży raz a dobrze, i tyle...
            • volwer jaja swiąteczne 01.04.13, 21:05
              mozna to ująć bardziej precyzyjnie-zbynio bardzo dobrze zyje z tego swojego dupowłastwa-bo ci którym całuje podeszwy -niezle mu płacą -tyle ze nie ze swego a z naszych np podatków.tak więc zbynio bardzo dobrze zyje z nas-a udaje ze intratnie sprzedaje lodówki i sprzet rowerowy.troche tez jezdzi na rowerze -ale z pedałowania nie da sie tak dobrze egzystowac jak z lizania stóp władzy.
              mały apel do referendystów-odsuncie zbynia poki czas -inaczej wiewle osób nie pojdzie na referendum-bo zbynia z jego przeprosinami i fałszywa minką wielu ma bardziej dośc niz dziedzicowej i stani razem wzietych i pomnozonych przez 10.
              • zzabciaa87 Re: jaja swiąteczne 01.04.13, 22:52
                volwer Pan Domżalski w komitecie nie jest więc jak chciałbyś go odsunąć? Zbierać podpisów nikt mu zabronić nie może, pisać na forum również...
                • mietlorz707 Re: jaja swiąteczne 02.04.13, 01:03
                  O naiwności!
                  Przecież komitet to tylko "chłopcy do bicia". ;-)
                  O zbieranie podpisów spokojna głowa - od tego rodzaju żmudnej pracy są inni ludzie.
                  A po wyjątkowo celnym "kopniaku" Adama Mazura - Zbyszek nieprędko się tu odezwie. :D
                  • volwer Re: jaja swiąteczne 02.04.13, 08:55
                    obyś miał rację bo im wiecej zbynia tym mniejsze szanse na powodzenie referendum.I faktycznie trudno bez grymasu obrzydzenia wyobrazic sobie zbynia zbierajacego podpisy przeciwko dziedzicowej.ale zbynio dla własnych korzyści( jak juz wielokrotnie pokazał) potrafi wiele ..co ma niewiele z elementarnym poczuciem godności i prawdomówności.
                • sedzia.2 Re: jaja swiąteczne 03.04.13, 08:03
                  Panie Zbigniewie może pan, może ktoś życzliwy potwierdzi lub zaprzeczy „plotce”, która od kilku dni chodzi po mieście. Pan jak go tu nazywacie przydupas p. Zbigniewa z komitetu referendalnego miał na spotkaniu Porozumienia wychwalać pod niebiosa zasługi p. v-ce Prezydenta Pierończyka, członka Porozumienia iż wiązane są z nim wielkie nadzieje na przyszłość, mógłby startować na prezydenta. Jak to się ma do sojuszu jaki Porozumienie zawarło przed referendum z innymi ugrupowaniami. Jeżeli to prawda co to za szopka? Może to ktoś potwierdzić, najlepiej ten kto tam był. Czy wiedzą to w PO, PiS i RAŚ?
                  • volwer Re: jaja swiąteczne 03.04.13, 08:12
                    zbynio podobno nie jest w komitecie referendalnym...
                    a tak powaznie -niech sie wreszcie ci co chca realnych zmian zastanowią jak to zrobic ,żeby naprawde wyszło.granie tymi samymi ,zgranymi kartami naprawde nie ma sensu.
                    wydaje sie ,ze najbardziek ognista dyskusja odbywa sie na forum a juz w realu tak nie jest.ludzie nie maja tyle sił zeby byc aktywni a zbynio i jemu podobni tylko jeszcze ich zniechęcaja tym co juz zrobili.
                    nawet w tym watku juz ktos usprawiedliwia zbynia -ze miało byc inaczej.
                    a pewnie ze miało -zbynio ani jego bliscy nie zdołali sie az tak mocno ustawic ,zeby na dłuzej starczyło.teraz znowu jest w punkcie wyjściA -WIĘC MUSI KRECIC OD NOWA.
                  • wyborca-1 Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 13:29
                    sedzia.2 napisała:
                    > Panie Zbigniewie może pan, może ktoś życzliwy potwierdzi lub zaprzeczy „p
                    > lotce”, która od kilku dni chodzi po mieście. Pan jak go tu nazywacie pr
                    > zydupas p. Zbigniewa z komitetu referendalnego miał na spotkaniu Porozumienia w
                    > ychwalać pod niebiosa zasługi p. v-ce Prezydenta Pierończyka, członka Porozumie
                    > nia iż wiązane są z nim wielkie nadzieje na przyszłość, mógłby startować na pre
                    > zydenta. Jak to się ma do sojuszu jaki Porozumienie zawarło przed referendum z
                    > innymi ugrupowaniami. Jeżeli to prawda co to za szopka? Może to ktoś potwierdzi
                    > ć, najlepiej ten kto tam był. Czy wiedzą to w PO, PiS i RAŚ?
                    Byłem, słuchałem, wyjaśniam.
                    Szkoda, że ten kto to pisze nie zrozumiał intencji mówcy, ale może to skrzywienie zawodowe i zawiłość mowy p. mecenasa. Na zebraniu padły słowa iż p. Pierończyk mógłby startować kiedyś na prezydenta, ale pod warunkiem ,że obecna władza dalej byłaby z Porozumieniem i realizowała program z jakim szli do wyborów pod szyldem Porozumienia. Jak wszyscy wiemy zostało zerwane porozumienie i utracili poparcie nie tylko Porozumienia, ale również innych ugrupowań o których piszesz powyżej.
                    • hepik1 Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 15:01
                      >Czy wiedzą to w PO, PiS i RAŚ?

A jakie to ma znaczenie?
                      3 lata temu dwie największe partie zostały koncertowo ograne przez Domżalskiego.
                      To on miał swojego prezydenta a Popis siedzi dzisiaj w ławach opozycji.
                      To ,że sam potem został ograny to juz jego problem ale i nauka na przyszłość,zapewne teraz bedzie sprytniejszy.
                      Poparcie dla PO w skali kraju leci na łeb,Pisowi nie rośnie.
                      Czyli szanse na wygranie prezydenta dla siebie są żadne.Za 1,5 roku ,w normalnych wyborach ,obecni partyjni radni,zwłaszcza ci z PO bedą p...ć po różnych nowych ugrupowaniach stworzonych na potrzeby wyborów i udawać,że nigdy do żadnej partii nie należeli albo przynajmniej składek partyjnych nie płacili ;)
                      O ile partyjni na poziomie gminy sa za referendum,jeszcze zrozumiałe,liczą,że w ciagu tego roku cos tam jeszcze wyhaczą.
                      Ale entuzjazmu na szczeblu centralnym nie widać(patrz wywiady z Tobiszowskim czy Pietraszewską)
                      A dlaczego?
                      Bo dokładnie zdaja sobie sprawę,że następny prezydent nie bedzie z PO czy z PiS-u,tylko bezpartyjny.
                      A kto ma dowiadczenie w rozgrywaniu i wygrywaniu ?
                      Odpowiedź w polu "autor" tego wątku ;)

• hepik1 Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 15:19
                        1030 lajków na teraz po dwóch dniach od założenia fanpażu ;)

www.facebook.com/NieDlaRondaImMariiILechaKaczynskichWRudzieSlaskiej

Głosowanie radnych za nadaniem rondu im Kaczyńskich praktycznie jednogłośne(18 za ,2 wstrzymujacych)
                        Takie pojecie mają radni o nastrojach ,zwłaszcza wsród młodych,bo to oni przede wszystkim urzęduja na fejsie ;)
                        • hepik1 Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 16:20
                          1062
                          Rośnie lawinowo.
                          Wywalmy wszystkich radnych w najblizszych wyborach!
                          • mrnatohk Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 16:37
                            Masz rację - wykosimy radnych, ale też i pomysłodawczynię czyli Prezydent Grażynę Dziedzic - w końcu to ona jak lwica walczyła o nadanie rondu takiej nazwy! Ciekawe jak teraz wywinie "kota ogonem" :)

Ps. Hepik a masz coś dodatkowego z administrowania tej strony na FB :) ?
                            • hepik1 Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 16:49
                              Juz rok temu pisałem ,że mi Dziedzicowa koło (... ) lata.
                              Zwolennicy referendum do dzisiaj tego pojać nie potrafią ;)
                              • 22burza Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 17:00
                                hepik bądź tak uprzejmy i skończ już pisać sam do siebie jedne i te same bzdury monotematyczne rondo,że można je w chusteczkę zawinąć,a ty już tyle postów na ten temat napisałeś,że można by było wszystkie ronda nimi opasać.Jak na dziadka to trochę nie wypada.chyba,że chodzi ci o pieniądze bo nie masz na lizaka dla wnuka,a o względy GD nie zabiegaj tak intensywnie bo jej czas się kończy,a twój upadek będzie nie tyle bolesny co wstydliwy.Jak wtedy spojrzysz wnukowi w oczy ?
                                • hepik1 Re: jaja swiąteczne 05.04.13, 19:13
                                  1144!
        • g-48 Re: Zdrowych i Spokojnych Świąt. 28.03.13, 17:01
          ten grzych przy Wielkim Czwortku bydzie Ci wyboczony,ale nie zapomniany,jeszcze
          > sie Zbyszku dużo napracujesz niż ta wina odpokutujesz.Rudzianie to noród życzl
          > iwy ale pamiętliwy.
          A niy godolech ze tyn falszywy lis wyskoczy juzas w nowych wyborach jako cierpista?!
          I co najgorsze to kolo glownego machera drugiego referendum Marianka.
          Jezeli ludziom niy slejza te tomaty z loczow to jak z Ruda Slaska tak i z Polska bydzie zle.
          Teraz tylko lodczekac jak to Krzysiu Osiris i mlodszy Rowerek chca uszczesliwic mieszkancow Rudy Slaskiej.
    • marynik Re: Moja wina... 28.03.13, 16:43
      zbigniewdomzalski napisał:

> [b]Jestem winny, że popierałem Grażynę Dziedzic, zresztą nie tylko ja, i za to
      > Mieszkańców przepraszam - Zbigniew Domżalski.

I słusznie Pan przeprasza, choć lepiej by było ' nie iśc po trupach do celu w 2010 r"
      Tyle szkody, tyle szkody Pan "wyrządził" mieszkańcom tym poparciem i wciskaniem za wszelką cena na stołek p. prezydent. Dlaczego dopiero teraz ma Pan wyrzuty sumienia?
      A przeceiż byli lepsi kandydaci

> Nie muszę natomiast przepraszać za to, co dla Mieszkańców zainicjowałem,
      > zrobiłem
      I po co ta wyliczanka? Przecież cały czas Pan był "u władzy" - viceprezydent, radny kilku kadencji, zasiadał Pan w radach nadzorczych itd itp - no to do jasnej cholery trzeba coś robic jak się zbiera wypłatę. W tej wyliczance jest wiel zadan=n które gmina ma obowiązekw ykonać w ramach swojej działalności , do pracy się chodzi, żeby pracować a nie za darmo brać wypłatę czy dietę. Mi osobiście nawet do głowy nie przychodzi "chwalic" się tym, co robię w pracy, i to ponad "zakres obowiązków".
      • ciotka9 Re: Moja wina... 28.03.13, 16:58
        Marynik,bo my są z Śląska,z tego Miasta z dziada,pradziada i zawsze wbijano nam do głowy" przodzi zrób a potem pyte za wiela,jak spotkosz biednego podziel si z nim chlebem i nie pytej czy ci sie odwdzięczy" dlotego takie wyliczanki nie przychodzą nom do głowy
    • g-48 Re: Moja wina... 28.03.13, 17:04
      Nie muszę natomiast przepraszać za to, co dla Mieszkańców zainicjowałem, r
      > obiłem , m.in.:..............
      Ales byl ty robotny i majetny ty i tyn kon lod Mastalerza..........!
    • mietlorz707 Re: Moja wina... 28.03.13, 17:18
      Samo słowo "przepraszam" to przeprosiny.
      Natomiast "przepraszam" + lista "zasług" to kampania wyborcza, i wyjątkowo naiwny ten, kto wierzy w szczerość "przeprosin" w takiej formie.
      • skalar2011 Re: Moja wina... 28.03.13, 17:36
        przyjmujemy przeprosiny ,zapomnieć winy nie da rady zbyt wiele zła, dla zbyt wielu i miasta naszego
        ale ta lista- no cóż ,,samochwała w kącie stała,,
        • frajeryzrudy Re: Moja wina... 28.03.13, 17:42
          Ale jaja i to na Święta.
          • sl.999 Re: Moja wina... 28.03.13, 20:11
            Słusznie co niektórzy cię Zbyszku skrytykowali. Przeprosiny za "wsadzenie" na fotel Pani G.D. są ok. Z tymii Twoimi" zasługami" można by polemizować a w szczególności z Twoją prezesurą w PWiK. Reformy to Ty tam nie przeprowadziłeś. jak było 400 osób tak do dzisiaj jest tam tyle samo. Nie przekonasz mnie , że prawie 400 osob jest tam potrzebnych i nie można tego co te 400 osób zrobić np : 200 lub 250 osobami i w ten sposób zaoszczędzić KUPĘ KASY dla dobra spółki i mieszkanców.
    • marianek12341 Re: Do Zbyszka 28.03.13, 22:13
      Zbyszku jesteś WIELKI !!!!!!! Szkoda że jesteś żonaty bo po Papieżu Franciszku na pewno byłbyś następny z taką listą zasług. Cieszymy się że jesteś z nami !!!!!!!!!!!!
    • w36 Dziękuję, ale tego nie kupuję 29.03.13, 03:02
      Nie czuję się targetem na takie produkty.

Tak mi się jakoś przypomniała legenda o truciu smoka za pomocą owcy nadziewanej siarką.
      Ale sorry. Smokiem nie jestem.
      • volwer Re: Dziękuję, ale tego nie kupuję 29.03.13, 09:11
        Zbynio zamiast sobie tradycyjnie pomalować jajka na świeta -wypisuje nam jaja na forum.
        Trzeba nie mieć za grosz szacunku do ludzi i na dodatek chyba jeszcze napić się przetrminowanego piwka z promocji lodówki żeby taki kit wciskać i to jescze w wielkim tygodniu
        zreszta widać ,że zbynio nie ma zadnego perspektywicznego i racjonalnego planu oraz racjonalnej oceny ( przeprasza za coś co kilka lat temu uważał za objawienie dla nas wszytskich) ,mysli ,ze skakac sobie bedzie bezkarnie po koteriach politycznych jak wesz po głowie.

po prostu wstyd.
        Oczywiście jak juz sie chwali to do listy zasług powinien dopisać:
        - szybkie porzucenie mandatu radnego obecnej kadencji dla intratnej posadki prezesa wodociagów
        - bezsprzeczny udział w dyrygowaniu dziedzicową w sprawie obsadzania kluczowych stanowisk w magistracie i społkach miejskich
        - załatwienie posadki w radzie nadzorczej wodociagów morkowi i honorowiczowi
        -załatwienie posadki niemcewiczowi w szpitalu
        - stałe intrygi z opaczyńską przeciwko urzedujacej władzy
        - udział w reformowaniu szpitala i spólki szpitalnej - genialne wsadzenie na stołek szpitalny swiechowicza i byłej ksiegowej z zywieniowej spólki ,która zbankrutowała
        - stały protest przeciwkoutworzeniu oddziału noworodkowego na wysokim poziomie w szpitalu
        - ustawiczne wtracanie sie w nasz szpital,oklamywanie pielegniarek,podburzanie lekarzy
        - udział w przyznaniu odszkodowania swiechowiczowi,undermanowi
        - popieranie kontynuacji budowy aqaparku
        - i wiele innych " zasług" których na byczej skórze nie da sie opisać.
        dla dobra referendum Komitet referendalny powinien ze swoich szeregów usunac zbynia a jak juz tego zrobic nie potrafi to przynajmniej przydzielic mu anioła stróza ktory bedzie pilnowac zeby zbynio nie wypisywał takich postów na forum bo to zraża ludzi do udziału w referendum
        ida swieta -od wszystkich pielegniarek ze szpitala dla wszystkich mieszkańców -najlepsze zyczenia .
        • volwer ulotka w skrzynce na listy. 29.03.13, 10:01
          ulotka ze skrzynki na listy ( pisownia oryginalna)

Ale tak to było -2010 rok - Była późna jesień więc czasem padało
          Dużo piwka się piło i bajerowało.
          Tak zaczęła się przedwyborcza przygoda
          On był rowerowy a ona wiecznie młoda !!! Ćwiczyli przy świetle księżyca, nocami jak mówić poprawnie długimi zdaniami . Tak uczyli się zgodnie ,gdy wyborów nadszedł czas Umiał mówić jedno zdanie:,, Niech się to już wreszcie Stanie" Ostatniego dnia, gdy przestało świecić słonko Pięćset głosów jej, sprytnie kupił pod Biedronką. I przysięgał na Boga lojalność dogłębną, Kiedy wreszcie to miasto jak swoje posiędą.

[b]Grażynka to bardzo sprytna dziewczynka Ta trzpiotka z rowerka zrobiła kokotka Grażynka to bardzo sprytna dziewczynka Bo teraz z kokotka znów zrobiła kmiotka/b]]

Upojeni władzą, całymi dniami Spoglądali na miasto pożądliwymi oczami Tak zaczęła się powyborcza przygoda On został prezesem ona już nie była młoda A jednak wytrwale ,wszystkimi siłami Ćwiczyli obsadzanie stołków swymi kolesiami I Mieszali tak zgodnie ,aż rozstania nadszedł czas, Powiedziała jedno zdanie :dziś prezesem być przestaniesz „ Odpowiedział tej niewdzięcznej już Grażynie : Pożałujesz ,kara za to Cię nie minie !!!! I czując że razem dalej już nie będą Postanowił wreszcie zrobić referendum

Grażynka to bardzo sprytna dziewczynka Ta trzpiotka z rowerka zrobiła kokotka Grażynka to bardzo sprytna dziewczynka Bo teraz z kokotka znów zrobiła kmiotka
          • ruda.anna Re: ulotka w skrzynce na listy. 29.03.13, 10:28
            WOW!!
            volver najlepszy wpis twój tu na forum ze świątecznym jajem :)))
            normalnie czytałam z melodią cały ten tekst - rewelacja - Gratulacje - może ktoś to spróbuje nagrać i udostępnić w internecie ??
            Pozdrawiam
            i wesołego Alleluja!
            • volwer Re: ulotka w skrzynce na listy. 29.03.13, 10:42
              na ulotce miało to uklad stron i refrenu-niestety skanera nie posiadam- do szpitala tego nie moge przyniesc -bo wywala mnie z pracy.po przepisaniu w post -stracilo to uklad taki jak ma w ulotce.moze jak ktos tez dostal to potrafi zeskanowac i bedzie orginal.
          • zbigniewdomzalski Re: Moja wina... 29.03.13, 11:10
            volwer napisał:
            > [b]Grażynka to bardzo sprytna dziewczynka
            > Ta trzpiotka z rowerka zrobiła kokotka
            > Grażynka to bardzo spry
            > tna dziewczynka
            > Bo teraz z kokotka znów zrobiła kmiotka
            /b]]

Szanowny Panie Volwer,
            brawo za natchnienie, i mamy jeden plus z tego wszystkiego: na Święta zachwalasz Panią Prezydent Grazynę Dziedzic.

A tak na poważnie, "wyliczanka" to nie chwalenie się, tylko obrona przed zajadłymi atakami niektórych "fanów" Pana Prezydenta Andrzeja Stanii oraz Pani Prezydent Grażyny Dziedzic.

Pozdrawiam,
            Zbigniew Domżalski.
            • volwer Re: Moja wina... 29.03.13, 11:37
              Zbynio napisał :
              brawo za natchnienie, i mamy jeden plus z tego wszystkiego: na Święta zachwalas
              z Panią Prezydent Grazynę Dziedzic.

A tak na poważnie, "wyliczanka" to nie chwalenie się, tylko obrona przed zajad
              łymi atakami niektórych "fanów" Pana Prezydenta Andrzeja Stanii oraz Pani Prezy
              dent Grażyny Dziedzic.

Zaiste -głeboki szacunek dla zbynia za zrozumienie tresci ulotki - zreszta czego innego mozna sie spodziewać po takiej choragiewce na wietrze.
              i jeszcze jedno -wreszcie ponownie się wydało ,ze zbynio nie lubi ani AS ani dziedzicowej..ani chyba nikogo prócz siebie.
              ta lista dokonać to żenada panie chcący nas ponownie ratować od złego.
              taka tam sobie ulotka -a tu patrz od razu zgodnie z zasadą uderz w stól a nozyce się odezwą.
              moze jednak dla zbynia najlepsza rada: lepiej malowac jajka niz robic jaja publicznie.
            • g-48 Re: Moja wina... 29.03.13, 14:04
              A tak na poważnie, "wyliczanka" to nie chwalenie się, tylko obrona przed zajad
              > łymi atakami niektórych "fanów" Pana Prezydenta Andrzeja Stanii oraz Pani Prezy
              > dent Grażyny Dziedzic.
              Widac ze sztanga z kola doszla ci do mozgu bo twoje zajadle obszczekiwanie Stani a teraz Grazyny jest juz smieszne.
              Napisz teraz co chcesz:
              1. Stolka prezydenta ?
              2. Stolka jakiegos prezeska dla Tadzia?
              3.Stoleczkow dla calej bandy Domzalskiego (Os mendy, Pieronczyka, ?)
              A lepiej juz wkleic:
              Klub Radnych „Razem dla Rudy”
              1. Ewa Błąkała-Zawronek
              2. Beata Drzymała-Kubiniok
              3. Witold Hanke - przewodniczący
              4. Anna Łukaszczyk
              5. Krzysztof Rodzoch
              Dariusz Potyrała
              2. Józef Osmenda - przewodniczący
              3. Henryk Piórkowski
              O co w koncu chcesz ludzi wyrolowac?
              • fifik_rsl Re: Moja wina... 29.03.13, 23:56
                Na fotel prezydenta jest za słaby, w starciu z Andrzejem i Jarkiem jest bez szans. Jednak w tej rozgrywce miedzy nimi może być tym, co rozda najważniejszą kartę czyli poprze zwycięzcę. Za to może dostać vicka, a dla Tadzia i Wiesia jakieś intratne posadki też się znajdą. O pozostałych przydupasach też pewnie nie zapomni.
                Tyle jest w stanie ugrać w nowym rozdaniu.
            • mietlorz707 Re: Moja wina... 29.03.13, 15:14
              Właśnie dostrzegłem najprawdopodobniej jedyny, ale ogromny plus tego, że Grażyna Dziedzic jest prezydentem.

Dopóki zajmuje stanowisko - pan Domżalski żadnej posady w rudzkim samorządzie nie dostanie. ;-)
              • mazur.adam Re: Moja wina... 29.03.13, 19:58
                Długo się biłem z myślami czy coś tu napisać, czy napisać coś pod swoim nazwiskiem i dziś przez całe obrzędy wielkopiątkowe się nad tym zastanawiałem i wyszło mi, że jednak tak, powinienem, skoro Pan też wystąpił pod swoim imieniem. Otóż ja Panu tego nigdy nie wybaczę co Pan zrobił i nawet nie jestem zainteresowany tym referendum w żadnym wypadku. To Pan niestety stoi za zwolnieniami tak dużej rzeszy urzędników, która miała miejsce od razu po wyborach w 2010 roku. Nie wie Pan, co przeżywaliśmy, jak wielu ludzi płakało pod gabinetem prezydent Dziedzic, żeby ich nie zwalniała, bo mają kredyty, mają ciężka sytuację rodzinną itd. Wśród tych ludzi byłem i ja. Miałem to szczęście w nieszczęściu, że jestem osoba niepełnosprawną i Pani Prezydent postanowiła ze względu na niepełnosprawność przenieść mnie do ZAZu, gdzie w połowie marca dyrektorem została Pani Nawa, która ogólnie mówiąc za mną nie przepadała. zarabiałem ok. 600zł na rękę, pracując na 0,55 etatu. Nie przepadała do tego stopnia, że jako jednemu z nielicznych niepełnosprawnych, gdy kończyła się umowa jej nie przedłużyła. Mimo, ze w tym czasie przedłużała umowy osoba, które często chorują, lub maja bardzo dużo L4. dziś muszę się tułać, a Prezydent Stania miał wzgląd przede wszystkim na osoby niepełnosprawne, on po prostu dawał nam szanse, której nie dostaliśmy od tej ekipy. Mam nadzieję, że Pan to przeczyta a jeśli nie, to przynajmniej Panu powiedzą o takim poście. Mam też nadzieję, że przeczytają to ludzie Pani Prezydent, żeby zobaczyła, ze mimo tego iż to Pani Prezydent przeniosła mnie do ZAZu, Pani Nawa mnie zwolniła. Mam jeszcze wiele ciekawych historii z tym związanych ale nie do upublicznienia. Zapraszam po świętach do kontaktu: mazur.adam@gazeta.pl, lub 695 725 463
                • karmanskie111 Re: Moja wina... 29.03.13, 21:13
                  Brawo panie Adamie. Myślę, że ludzie, którzy czytają forum zostaną może w jakieś części uświadomieni, co się dzieje. Ja osobiście w innym poście domagałem się upublicznienia raportu przeprowadzonej kontroli w ZAZ-ie, na BIP-ie nadal nie ma, więc domyślam się, że przebiegła niezabardzo, więc nigdy nie zostanie upubliczniona.
                  • karmanskie111 Re: Moja wina... 29.03.13, 21:18
                    Chodzi o kontrole PIP-u.
                    • blumkul Pan Adam 29.03.13, 21:30
                      Miałem okazję Pana poznać i chcę tu powiedzieć, że nie jest Pan osobą zasługującą na zwolnienie. Mądry, fajny, młody człowiek. 600 zł... O ile się toczy walka w przypadku Pana Zbigniewa? Panie Zbigniewie ile razy to 600 zł mieściło się w Pana pensji w wodociągach? A ten chłopak dzisiaj nie ma nic. Przepraszam Pan mówi? Komu, jemu? Jakieś nieporozumienie... Młody człowieku życzę Ci powodzenia. Zasługujesz na godne życie.
                      • niepelnosprawny22 Re: Pan Adam 30.03.13, 07:27
                        Panie Adamie widzisz nie jesteś sam. W ZAZ-ie są przekształcenia w zakresie stanowisk pracy. Są stwarzane wirtualne stanowiska pracy tj. dodatkowa pielęgniarka, którą utratę stanowiska straciła rehabilitantka, obecnie jest na wypowiedzeniu. Dlatego zastanawiam się czy zakład się nie przekształca z szwalni i pralni na szpital? W zakładach tych kolejna pielęgniarka to tylko jakaś ściema ponieważ jak była jakaś konieczność pomocy medycznej to zakład znajduje się obecnie na terenie szpitala i nigdy nie odmówił on pomocy. Ciekawi mnie kto następny utraci stanowisko pracy i jakie kolejne będzie przyjęcie nato samo lub inne wymyślone stanowisko pracy.
                        A co do fifika to widzę iż rozumie on osoby niepełnosprawne że najlepiej wywaliłby wszystkich niepełnosprawnych nie tylko z tego zakładu ale może też i z miasta. Pozdrawiam cię fifik i życzę wesołych świąt.
                        • fifik_rsl Re: Pan Adam 30.03.13, 13:58
                          niepelnosprawny22 napisał:
                          "A co do fifika to widzę iż rozumie on osoby niepełnosprawne że najlepiej wywaliłby wszystkich niepełnosprawnych nie tylko z tego zakładu ale może też i z miasta. Pozdrawiam cię fifik i życzę wesołych świąt."

Zupełnie nietrafiona teza!

Decydując kogo się zatrudnia jako Osoby Niepełnosprawne w ZAZie trzeba dokładnie sprawdzać czy łapią się oni pod kryteria. Jeśli się to zaniedba, PFRON nie da dofinansowania i trzeba będzie zamknąć cały Zakład, bo bez tych pieniędzy żaden ZAZ się nie utrzyma.

Również życzę Zdrowych i Wesołych

• ciotka9 Re: Pan Adam 30.03.13, 14:42
                            na orzeczeniu o niepełnosprawności masz wyraźnie napisane symbole i napisane na jakim stanowisku i czy w ogóle może pracować.Jak myślisz dla kogo są przeznaczone ZAZ-y,a składki placą zakłady pracy ale moim zdaniem,lepiej by było gdyby każdy zaklad pracy był ustawowo zobowiązany do zatudnienia kilku niepełnosprawnych na tzw "chronionych stanowiskach pracy",w każdym zakładzie by się takowe znalazły i nikt by nie twierdził,że ktoś nie da składek,to ZAZ się nie utrzyma.Na tych pracownikach żerują osoby bardzo sprawne i w swym cwaniactwie bezwzględne.Panie Adamie serdecznie pozdrawiam ( też jestem osobą niepelnosprawną w stopniu znacznym) i życzę zdrowych,pogodnych świąt i by na swej zawodowej drodze spotkał Pan wielu życzliwych ludzi.
                          • mazur.adam Re: Pan Adam 30.03.13, 15:35
                            Mam jeszcze jedno do Fifik_rsl Dziwne, ze jak się zatrudnia do ZAZu pełnosprawnych to jedynym kryterium są koneksje towarzyskie :)
                • g-48 Re: Cosik leci tu nie tak............ 29.03.13, 22:12
                  www.goldenline.pl/adam-mazur3/
                  I co tu jest do wybielania? Gnojowka leci Hepiczku z UM az smierdzi na caly powiat.
                  • koza918 Mazur Adam szacun 29.03.13, 23:26
                    Jestem pełna szacunku dla Pana, no cóż nauczyciel historii w dodatku z emeryturą więc co tam może blokować miejsce pracy bezrobotnemu wykształconemu,czy się zna na tym czy nie, działała przecież w czasie wyborów Pani prezydent ? wiec co my chcemy nagroda się chyba należy tej Pani i innej Pani, jeszcze innemu Panu który też działał w kampanii wyborczej dobrze że tych wyborów nie mamy za dużo bo sama elita miała by pracę w której się nie narobią a co najważniejsze bardzo dobrze zarobią więc zbierzmy się i idźmy głosować w referendum ja też pracuje w instytucji podległej Pani Prezydent i mimo braku wolnych miejsc ciągle się kogoś przyjmuje niestety tylko z protekcji np. radnych. Nie myślmy czy coś się zmieni po prostu idźmy i glosujmy bo nigdy się tego nie dowiemy.
                    • skalar2011 Re: Mazur Adam szacun 29.03.13, 23:37
                      Panie Adamie pozdrawiam, mam nadzieję że takie osoby jak prezydentka i jej koleżanka Nawa niedługo nie będą miały nic do gadania w tym mieście a dokonać tego możemy wspólnie my mieszkańcy idąc do referendum
                      a potem taka opowiada na spotkaniach z mieszkańcami
                      ,,zatrudniam samych fachowców,,...............wstyd, zwalnia się młodego człowieka, wykształconego by co posadzić swojego pociotka?
                      • 22burza Re: Mazur Adam szacun 30.03.13, 01:01
                        skalar czy jest ci coś wiadomo na temat naszej ulubionej znajomej;podobno jechała na podwójnym gazie i ją namierzyli
                        • skalar2011 Re: Mazur Adam szacun 30.03.13, 12:09
                          Widać coś w tym jest,cicho siedzi jak mysz pod miotlą, raportu z kontroli nadal na bipie brak
                          Wesołych Świąt burzyczko dla Ciebie i wszystkich twoich bliskich oraz dla wszystkich forumowiczów
                • fifik_rsl Re: Moja wina... 30.03.13, 02:04
                  Szanowny Panie Adamie, jeśli informacje które Pan zamieścił na goldenlife sąkompletne i prawdziwe , to nie kwalifikuje się Pan do pracy w ZAZIe jako osoba niepełnosprawna. Pana niepełnosprawność nie łapie się w ramy ustalone przez ustawodawcę w Rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie zakładów aktywności zawodowej z dnia 14 grudnia 2007 r. (Dz.U. Nr 242, poz. 1776).
                  • mietlorz707 Re: Moja wina... 30.03.13, 03:37
                    Po pierwsze, nie goldenlife a goldenline.
                    Po drugie, osoba z orzeczonym jakimkolwiek stopniem niepełnosprawności może pracować gdziekolwiek potrafi/może/chce pracować, jeśli ktoś może i chce taką osobę zatrudnić. W rudzkim ZAZie nie musi pracować w pralni lub dziergać jakichś obrusów (czy cokolwiek innego tam robią). Może być zatrudniony jako pracownik etatowy, w biurze.
                    Po trzecie, jeśli chcesz zabłysnąć znajomością przepisów, powołaj się na ustawę, bo akurat w niej są ustalone kryteria. Ty powołałeś się na rozporządzenie nie określające tego o czym mówisz, w dodatku już nie obowiązujące.
                    I po czwarte - goldenline.pl, upraszczając, to tylko coś w rodzaju miejsca w którym umieszcza się CV. Publiczne roztrząsanie stopnia i natury czyjejś niepełnosprawności na podstawie tego co tam się wyczytało - śmierdzi metodami Rodzocha.
                    • fifik_rsl Re: Moja wina... 30.03.13, 13:43
                      mietlorz707 napisał:
                      "Po pierwsze, nie goldenlife a goldenline."

Tak masz racje, przynajmniej mogłeś się przyczepić :)

Rozporządzenie o tym mówiło w punkcie 7b. Czy one nadal obowiązuje nie będę się spierał, natomiast kryteria w nim opisane obowiązują.
                      Żeby już być precyzyjnym pozwolę się przekopiować obowiązujące kryteria ze strony niepelnosprawni.gov.pl

" zatrudnianie co najmniej 70 % osób niepełnosprawnych (stan zatrudnienia w zakładach aktywności zawodowej ustala się w osobach), w szczególności skierowanych do pracy przez powiatowe urzędy pracy:
                       - zaliczonych do znacznego stopnia niepełnosprawności,
                       - zaliczonych do umiarkowanego stopnia niepełnosprawności, u których stwierdzono autyzm, upośledzenie umysłowe lub chorobą psychiczną, w tym osób, w stosunku do których rada programowa warsztatów terapii zajęciowej zajęła stanowisko uzasadniające podjęcie zatrudnienia i kontynuowanie rehabilitacji zawodowej w warunkach pracy chronionej. Jednakże stan zatrudnienia osób z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności nie może być wyższy niż 35% ogółu zatrudnionych."

Dlatego w moim twierdzeniu specjalnie pogrubiłem twierdzenie że jeśli informacje zawarte w portalu są kompletne i prawdziwe to Pan Adam nie łapie się pod te kryteria. Co mogło być też przyczyną nieprzedłużenia umowy. W tym wypadku należałoby zadać pytanie o znajomość przepisów przy zatrudnianiu.
                      Równie dobrze przyczyny mogą być zupełnie inne, np. szefowa czując że jej podwładny jest mądrzejszy od niej wolała się go pozbyć, tego też wykluczyć nie można.

Kolejna kwestia i chyba najistotniejsza osoba z takimi kwalifikacjami nie powinna mieć problemu ze znalezieniem zatrudnienia na otwartym rynku pracy.

Mietlorz ja nie wstawiałem tutaj profilu Człowieka zamieszczonego na innym portalu. Zasugerowałem się jedynie informacjami z linku umieszczonego przez innego człowieka, na którym sam zainteresowany umieścił te informacje w internecie. Porównanie tego do metod Rodzocha możesz sobie wsadzić gdzie tam sobie chcesz!
                      • mietlorz707 Re: Moja wina... 30.03.13, 14:30
                        Fifiku, powołując się na akty prawne warto się z nimi zapoznać, a nie wzorem radnej Łukaszczyk wklejać coś co znalazło się w Internecie.
                        Krótko mówiąc: teraz obowiązuje nowe rozporządzenie, a punkt wcześniejszego rozporządzenia, na który się powołujesz - dotyczy wysokości wynagrodzenia...
                        I nie brnij dalej - gdybyś choć próbował być obiektywny, od razu napisałbyś o innych aspektach problemu... Teraz tłumaczysz się zupełnie tak samo jak po twoim pomyśle z nasłaniem kiboli na krematorium. Jasne, nie miałeś złych intencji. Wcale.

A to:
                        > Kolejna kwestia i chyba najistotniejsza osoba z takimi kwalifikacjami nie powin
                        > na mieć problemu ze znalezieniem zatrudnienia na otwartym rynku pracy.
                        delikatnie mówiąc - świadczy o twojej mizernej znajomości realiów życia w naszym kraju. I też nie pierwszy raz dałeś tego dowód.

Najgorsze jest to, że na codzień z niepełnosprawnymi pracujesz. Fajnie muszą mieć przy tobie...
                        • fifik_rsl Re: Moja wina... 30.03.13, 16:25
                          Wklej proszę to nowe w takim razie.

Dotyczy wysokości wynagrodzenia, ale też precyzuje w pierwszym zdaniu to o czym ja pisałem.

Zamiast oceniać moją pracę i moich Podopiecznych których nie znasz, proponuje abyś spojrzał na samego siebie i swoje relacje ze współpracownikami/podwładnymi bo jeśli jesteś taki sam jak tu na forum, to dopiero należy im współczuć.
                          Z mojej strony koniec.
                          • mietlorz707 Re: Moja wina... 30.03.13, 18:14
                            > Wklej proszę to nowe w takim razie.

Nie jestem po to, by dokształcać młodych gniewnych, niedouczonych na śmieciowych studiach. Podam tylko datę: 17 lipca 2012 r.

> Dotyczy wysokości wynagrodzenia, ale też precyzuje w pierwszym zdaniu to o czym
                            > ja pisałem.

Błądzisz jak dziecko we mgle.

> Zamiast oceniać moją pracę i moich Podopiecznych których nie znasz, proponuje a
                            > byś spojrzał na samego siebie i swoje relacje ze współpracownikami/podwładnymi
                            > bo jeśli jesteś taki sam jak tu na forum, to dopiero należy im współczuć.

Wszędzie jestem sobą, fifiku. Nie używam forum do prezentacji moich poglądów, promocji mojej skromnej osoby, i tworzenia z dupy wziętych "analiz" których nikomu nie chce się czytać.
                            Zawsze wyrażam się szczerze, precyzyjnie i konkretnie. I wiesz co? Pracownicy zawsze to doceniali. A z ludźmi podobnymi do ciebie, którzy potrafili więcej powiedzieć niż zrobić - zawsze się szybko żegnałem, fifiku.
                  • g-48 Re: Panie Dochtor... 31.03.13, 00:32
                    Szanowny Panie Adamie, jeśli informacje które Pan zamieścił na goldenlife są
                    > kompletne i prawdziwe
                    , to nie kwalifikuje się Pan do pracy w ZAZIe jako os
                    > oba niepełnosprawna.
                    Proponuje aby pan przebadal tego Adasia czy on przypadkiem nie jest jakims leserem.
    • fast-kajfasz Re: Moja wina... 30.03.13, 08:28
      Czyli nie wiele zrobione. Piszesz o innych w liczbie mnogiej. A co ty zrobiłeś?
      • skalar2011 Re: Moja wina... 30.03.13, 12:11
        fafik a czy emerytowana historyczka ma odpowiednie kompetencje by być dyrektorem ZAZ?
        • volwer Re: Moja wina... 30.03.13, 12:44
          to watek o zbyniowej skrusze a nie o asi zjawie.
          ktos ma super sposób na rozwadnianie dyskusji
        • fifik_rsl Re: Moja wina... 30.03.13, 14:10
          skalar2011 napisał:
          "fafik a czy emerytowana historyczka ma odpowiednie kompetencje by być dyrektorem ZAZ?"

Powiem uczciwie nie znam tej Pani. Nigdy ją nie spotkałem, ani też nie miałem możliwości zweryfikować jej kwalifikacji. Wiem o niej tyle co przeczytałem tutaj na forum. Opierając się na wypowiedziach jej Podwładnych, domniemam że nie jest odpowiednią osobą na to stanowisko.

W mojej ocenie Osoba zarządzająca takim przedsiębiorstwem powinna mieć kwalifikacje z zakresu.
          -Organizacji i Zarządzania w jednostkach Pomocy Społecznej
          - Wykazać się znajomością ustaw materii w której będzie się obracać.
          - Podstawowe zdolności menedżerskie
          - Dobre kontakty i nieposzlakowana opinia w środowisku lokalnym
          -Komunikatywność
          - Doświadczenie w pracy z Osobami Niepełnosprawnymi, które pomoże jej lepiej zrozumieć tę grupę społeczną.
          - Predyspozycje osobowościowe (pracowitość, uczciwość, cierpliwość, umiejętność pozytywnej mobilizacji czy empatia)

• niepelnosprawny22 Re: Moja wina... 30.03.13, 14:39
            fifik_rsl napisał:

Powiem uczciwie nie znam tej Pani. Nigdy ją nie spotkałem, ani też nie miałem możliwości zweryfikować jej kwalifikacji. Wiem o niej tyle, co przeczytałem tutaj na forum. Opierając się na wypowiedziach jej Podwładnych, domniemam, że nie jest odpowiednią osobą na to stanowisko.

Skoro nieznasz tej pani to nie wpychaj się między wódkę a zakąskę. Pamiętaj teoria jest tylko teorią a praktyka praktyką mam namyśli szkołę, studia, itd. Może człowiek mieć ukończone, ale nie zawsze w praktyce może się radzić. Pisząc „Opierając się na wypowiedziach jej podwładnych, domniemam, że nie jest odpowiednią osobą na to stanowisko”. To, co Ci intuicja podpowiada jak przemawiają bezpośrednio jej pracownicy? Życzę Ci zdrowych wesołych świąt.
            • fifik_rsl Re: Moja wina... 30.03.13, 16:28
              Szanowny niepelnosprawny22 zanim zaczniesz komentować moje "wpychanie się między wódkę a zakąskę." zauważ łaskawie, iż zostało skierowane w moją stronę konkretne pytanie, na które tylko odpowiedziałem. Podpowiem że zadał je Skalar.
    • kry-stian Re: Moja wina... 30.03.13, 12:44
      Panie Zbigniewie... kiedy czytałem w 2010 roku Pana wpis forum.gazeta.pl/forum/w,261,119545476,119545476,Ruda_Slaska_OdNowa_.html
      zastanawiałem się, jak długo potrwa ten szaleńczy taniec. Jest Pan dla mnie najciemniejszą postacią tzw OdNowy. Słowo przepraszam miało by sens tylko bez tej otoczki osiągnięć. Tu jednak nie o przeprosiny Panu chodzi... a tylko o nadzieję powrotu po nowych wyborach. Życzę Panu również Wesołych Świąt... ale nie życzę Rudzie i jej mieszkańcom Pańskiego powrotu. Od GD i ZD racz nas wybawić Panie.

• volwer Re: Moja wina... 30.03.13, 12:46
        tylko czy miłosierdzie boże jest az tak wielkie zeby nas uwolic od domzalskopodobnych?
        wszystko ma swoje granice..niestety.
        • ciotka9 Re: Moja wina... 30.03.13, 14:50
          Miłosierdzie Boże jest nie wyczerpane,al głupota ludzka nie ma dna,pokażą to następne wybory.
        • mazur.adam Re: Moja wina... 30.03.13, 15:02
          Ja może sprostuję, obecnie mam znaczny stopień niepełnosprawności więc spokojnie się kwalifikuję do pracy w ZAZ i to z racji swojego wykształcenia na równie dobre i dobrze płatne stanowisko, w pełnym wymiarze czasu pracy.

Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. Chciałbym jeszcze tylko nadmienić, że celem tego wpisu nie jest to, że chciałbym sobie załatwić jakąś pracę czy coś, nie, nie. Po prostu to była moja reakcja na te wszystkie zasługi, które wyliczył Pan Zbigniew. W moim odczuci niezależnie czy tych zasług byłoby 100, 200 a nawet 300, to swoim zachowaniem przez ostatnie 2 lata przekreślił szansę na powrót do rudzkiej polityki, bo jak ktoś napisał w jednym z postów rudzianie nie są mściwi ale pamiętliwi.

Myślę też, że z tego referendum nic nie będzie. To pierwsze referendum było (tak mi się wydaje) nie tylko przeciwko Pani Prezydent, ale przeciwko całej ekipie rządzącej. Pana Zbigniewa już na stanowisku nie ma, Pani Nawa nadal jest. Teraz jest mi to wsio ryba, bo jestem od tego wszystkiego daleko. Po prostu musiałem wylać swoje żale. Długo tłamsiłem to w sobie, a lista Pana Zbigniewa po prostu przelała czarę goryczy.
          • meg114 niepełnosprawność? 02.04.13, 10:15
            Panie Adamie! współczuję przeżyć. Ale strasznie mnie wkurzyło to: "Teraz jest mi to wsio ryba, bo jestem od tego wszystkiego daleko" - to tylko o pana tyłek tu chodzi? Tylko Pana spotkało coś złego, innym jest cudownie? Czyli: jest mi źle, reaguję, mnie to nie dotyczy - mam to gdzieś? Przepraszam, ale tacy ludzie jak ci, których Pan krytykuje, mają władzę wyłącznie dzięki takim jak Pan. Bo przecież wystarczyło by pana była szefowa dała Panu spokój (może nawet nagrodę) i Pan się tu wcale nie odezwie, niezależnie od tego jak Pan widzi ZD. Pani prezydent nie robi niczego innego jak tylko przekupuje takich jak Pan. I niech Pan nie myśli, że ktoś nie ma powrotu. Dyrektorka ZAZ już była "spuszczona" i wykwitła znów, pan ZD, podobnie. Dlaczego tak jest? Bo wielu reaguje tylko w trosce o własny tyłek, krzywda innych ich nie obchodzi. Dzięki takim jak Pan to referendum się nie uda.
            • mazur.adam Re: niepełnosprawność? 02.04.13, 10:46
              widzę, że na bank się nie znamy. Proszę mi wierzyć, mam w sobie wysoko rozwinięte poczucie empatii. Proszę też zauważyć, że pisze tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Nie mogę się wypowiadać w imieniu ogółu, bo mi zarzucą, że Pan Domżalski jest spoko, że przecież Pani Nawa też. Gdybym miał się wypowiadać w imieniu ogółu to nie zrobiłbym tego nigdy pod własnym imieniem i nazwiskiem, tylko wymyśliłbym sobie nick. Proszę mi wierzyć, że niezależnie od tego co by mi obiecywano, to gdyby coś mi się nie podobało, to bym o tym powiedział. Trochę siebie znam.

A co do referendum. To w poprzednim byłem zaangażowany. Nie jakoś strasznie mocno, ale prosiłem znajomych, żeby poszli i zagłosowali, wrzucałem do skrzynek ulotki i Prawdy o Rudzie Śląskiej, ba byłem nawet w komisji. I coś Pani/Panu powiem. W ciągu 14 godzin do mojej komisji przyszło tylko ok 300 osób (21 osób na godzinę). Referendum nie wyjdzie, bo znów zawiodą mieszkańcy.
    • 1sprawiedliwy1 Re: Moja wina... 03.04.13, 07:49
      Panie Zbigniewie z większą częścią „przeprosin„ się zgadzam ale nie mogę zrozumieć czym się pan kierował fundując nam takiego prezydenta. Z tego co wiem przedsiębiorcy i ci co dawali kasę na wybory byli za tym by pan startował, ( po 10 latach ze AS by koń jak dawniej by wygrał) ale z niewiadomych powodów zrobił pan to co zrobił i teraz ( szkoda że tak późno) musi pan przepraszać i brać na siebie ( pomimo iż wiem, że 90% zrobiłby pan inaczej) nieudolne rządy tego Zarządu Miasta. Wierzę mocno jeżeli wszystkie siły polityczno-społeczne, które poparły referendum zrobią wśród swoich wyborców wszystko to to się uda, pomimo iż odNowa będzie robić wszystko, aby was skłócić ( patrz nazwanie ronda im. Kaczyńskich przez SLD). Obym się nie mylił i oby tak ekipa nie miała szansy na tworzenie jeszcze dwóch budżetów na 14 i 15 rok, bo już jest klęska, a co by było potem jeden Bóg wie.
    • uciazliwy1 Re: Moja wina... 05.04.13, 17:10
      Panie Domżalski
      Przestań Pan pieprzyć, powiedz mi Pan kiedy Pan jesz i śpisz.
      A cha Pan już nie je bo odebrali Panu koryto.
      • koza918 Re: Moja wina...do uciązliwy 06.04.13, 21:25
        To ty pieprzysz bo zamiast komuś ubliżać rusz się i zrób coś jak Ci źle bo z tego co wiem to pan Domżalski i bez koryta ma się dobrze bo cale lata pracuje, a takich ja ty to nam nie potrzeba bo ty tylko podżegasz ludzi.
        • volwer Re: Moja wina...do uciązliwy 06.04.13, 21:39
          zbynio ma sie dobrze dlatego,że jak jest przy korycie to nachapie sie wtedy tyle ,zeby było mu dobrze w tym czasie(zwykle krótkim) kiedy przy korycie nie jest.
          i to cała filozofia zbynia.jest przewidywalny i transparentny jak stare prześcieradło - wiadomo ,że bedzie sie głośno darło i próbowało przykryć są coraz większą powierzchnię,byle tylko zwiekszyc swój teren przykryty dziurawymi wpływami. brr co za koszmar.Poza tym zbynio zachowuje sie tak jakby godnosci miał tyle co stary kawałek materiału uzywany przez konserwatorów powierzchni poziomych do czynnosci zawodowych..czyli do scierania podłogi.
          • volwer ej zbynio 06.04.13, 22:07
            ej zbynio zbynio -ubież sie lepiej w obcisłe i leć popedałować..rower to taki różowy jazz..bo rower jest very ok..rowerek jednak juz nie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka