Dodaj do ulubionych

Rubla nie zarobili,cnotę stracili

30.04.13, 22:45
n/t ;)
Obserwuj wątek
    • mrnatohk Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 30.04.13, 23:26
      Echhhh Hepik z naprawdę ciężkim sercem choć raz masz muszę się z Tobą zgodzić...

Przeczytawszy ten wpis (Link) pomyślałem: szkoda mi tych 5 ludzi, bo kiedyś - dawno temu - wydawali się być normalni, a teraz sprzedali d..., twarz i honor za kopiejkę i do tego mydlą oczy mieszkańcom Rudy Śląskiej! Tfe! Tfe!
      No, ale co zrobić - dobrze to podsumowałeś!!!
      • skalar2011 Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 08:43
        Natomiast nie będzie naszej zgody na „kolesiostwo” i na prymat partyjnych interesów, nad interesami Rudy Śląskiej. Uważamy, że miasto, to nie partia. Za rok czekają nas wybory samorządowe. Wtedy dowiemy się, jaką ocenę za cztery lata rządów obecnym władzom miasta, w tym i nam radnym, wystawią mieszkańcy. Zanim to jednak nastąpi złożymy rudzianom rzetelne sprawozdanie z naszych sukcesów i porażek.
        Czyżby radny Rodzoch się odcinał od władczyni? - to kolesiostwo?
        ciekawe jeszcze nic nie zdziałali a już mają sprawozdania
        szkoda mi tych 5 ludzi, bo kiedyś - dawno temu - wydawali się być normalni, a teraz sprzedali d..., twarz i honor za kopiejkę i do tego mydlą oczy mieszkańcom Rudy Śląskiej!
        niektórzy dla kasy zrobia wszystko- ale ciekawe skąd ten budżet na festyny?
      • aptykorz Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 09:45
        czytając ten wywiad to mam wrażenie że R. nażarł się sfermentowanej paszy (coś tam nawija o rolnictwie) , widać gazy zamiast d...... wylecieć, pocisło mu do dekla
        synek tak niedawno rozpoczął swoją karierę od jednego zdania .......
    • g-48 Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 30.04.13, 23:44
      Link jest po chinsku?
    • fast-kajfasz Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 09:06
      Może w końcu normalni ludzie zaczną o miasto dbać. "Przecież podobnie Platforma Obywatelska rządziła w Rudzie Śląskiej. Nie chcę powtórki tego koszmaru. W ciągu obecnej kadencji samorządu zadłużenie Rudy Śląskiej nie wzrosło, a zmalało. " A platfusy wszędzie robią tylko smród. Afera goni aferę, gdzie tylko nie położą swej brudnej łapy, tam zaraz bezrobocie dwa razy większe. "Gołym okiem widać, że jesteśmy świadkami próby powrotu do władzy tych, którzy doprowadzili miasto na skraj przepaści finansowej. Oczywiście mam tu głównie na myśli działaczy Platformy Obywatelskiej, którzy jak wiemy rządzili w Rudzie Śląskiej przez 10 lat. Jaki jest bilans tych rządów wszyscy wiemy. Ale warto tu przypomnieć parę liczb. Kiedy przejmowaliśmy władzę w 2010 roku, zadłużenie Rudy Śląskiej wynosiło ponad 220 mln złotych, do tego należy doliczyć ponad 70 mln zobowiązań, z czego ponad 20 mln to zobowiązania wymagalne. Te liczby bardzo mocno wpłynęły na możliwości działania obecnych władz w tej kadencji. "
      • skalar2011 Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 11:00
        kajfus możesz podać liczby skąd wzięli kasa na festyn? konkursu nie było sprawdzałem
        • fast-kajfasz Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 11:47
          kto czyta nie błądzi.
          • 22burza Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 12:47
            cytat zły,winno być "kto pyta nie błądzi"
            • pipi43 Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 12:52
              22burza napisała:

cytat zły,winno być "kto pyta nie błądzi"

Czepiasz się.
              To nie cytat, tylko parafraza;)
          • jozefosmenda nie zarobili i nie stracili...... 01.05.13, 12:58
            Wczoraj 30 kwietnia br. sympatycy, członkowie SLD oraz inne zainteresowane osoby spotkały się przy pomniku Czynu Powstańczego w Wirku by tradycyjnie uczcić daty 1, 2 i 3 maja .
            Dla mnie najbardziej istotną jest data związana z wybuchem III-go Powstania Śląskiego (noc z 2 na 3 maja 1921r.) gdzie w dokumencie ,który otrzymał mój dziadek Ignacy Osmenda ( a którego fragment wczoraj zebranym zacytowałem) jest napisane(pisownia oryginalna):
            ...Nadaje się prawo posiadania 'ŚLĄSKIEJ WSTĘGI WALECZNOŚCI I ZASŁUGI" ustanowionej Rozkazem NACZELNEJ WŁADZY NA GÓRNYM ŚLĄSKU Nr 35 z dnia 30.5.21r. jako odznaczenie za udział w walce o oswobodzenie ZIEMI GÓRNOŚLĄSKIEJ z pod jarzma pruskiego w powstaniu roku 1921.......
            U góry na dokumencie pisze:
            NACZELNA KOMENDA WOJSK POWSTAŃCZYCH GÓRNEGO ŚLĄSKA
            a na dole:
            Naczelny Komendant Wojsk Powstańczych
            i podpis: Ludyga Laskowski

Po uroczystej ceremonii i oddaniu hołdu historii spotkaliśmy się na kawie (i nie tylko) ale "za swoje" !
            Nagród w postaci rowerów czy innych przedmiotów , nie było, umpa-umpa i krupnioków też nie a i nikt też i pierdół nie pociskał. Jednym minusem było brak słoneczka ale zebrani nadrabiali to sympatią,serdecznością i wzajemnym szacunkiem jeden do drugiego.
            W sumie było super i za nasze!
            • 22burza Re: nie zarobili i nie stracili...... 01.05.13, 13:06
              to jest ok i tak powinno być zawsze.
              • aptykorz Re: nie zarobili i nie stracili...... 01.05.13, 13:54
                a ta paka 5 nowych odnowicieli też była ? ? ?
                • skalar2011 Re: nie zarobili i nie stracili...... 01.05.13, 21:05
                  zefel pisze że za swoje ,nie tak do końca przeca jeszcze dietka bierze czyli za nasze
            • g-48 Re: nie zarobili i nie stracili...... 03.05.13, 21:09
              Wczoraj 30 kwietnia br. sympatycy, członkowie SLD oraz inne zainteresowane oso
              > by spotkały się przy pomniku Czynu Powstańczego w Wirku by tradycyjnie uczcić d
              > aty 1, 2 i 3 maja .
              No to fajunie zescie nie zapomnieli bo jakosisik za czasow PRLu was tam nie widziano.
              Tak ogladajac obchody Powstania w getcie warszawskim przypomnialo mi ludzi ktorzy kiedys lotali z czerwonymi gozdzikami w klapie teraz z zoltymi zonkilami a moze w koncu beda tacy jak ty Zefel lotac z czerwonymi tomatami pod slypiami byle zawsze z dupa pod wiater.
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,9978108,,Kiedys_radny_SLD_dzis_Platformy.html?v=2
              Zefel Krzysiu jednak cosik zostawil niedogumowanego.
    • aptykorz Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 01.05.13, 22:39
      Zefel miał porządnych przodków ale przodki nie mogli wiedzieć że taki Zefel trafi się w dziejach rodziny , taki porządny komunista oddany kapitalizmowi :):))
      • jozefosmenda Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 02.05.13, 23:28
        Dzisioj Aptykorz komuniści to ino są ci co do komunii chodzą.
        Jak mi wiewiórki doniosły ty biegasz po większości kościołów jak kot z pęcherzem.
        W zasadzie masz prawo ale ja nie wiem po co?
        • aptykorz Re: Rubla nie zarobili,cnotę stracili 03.05.13, 08:43
          tak tak Zefek biegam po kościołach a nawrócone komuchy podpisują i Lenina się wypierają
          jak mam problem z pęcherzem to proboszcze chętnie mnie wpuszczają w swoje skromne progi
          dzisiaj sie weź porządne gumioki na te dychanie , poczytaj dzieła Lenina przy grillu
          działka na Goduli odwiedź , poćwiczysz padanie plackiem przed Bożym obliczem
          • jozefosmenda jednak cnotę stracili.....i nie tylko cnotę 03.05.13, 09:50
            >>>aptykorz napisał(a):
            tak tak Zefek biegam po kościołach a nawrócone komuchy podpisują i Lenina się
            wypierają ......<<<<<

Dobrze to napisałeś bo w końcu sam się przyznałeś , że do nich należysz.Tylko niestety gumioków nie założę i na działce będę gdzie indziej i to wcale nie na Goduli.
            Ale jak będziesz w Trójcy to pomyśl o mnie przez chwilę w sensie pozytywnym. To powinno ci pomóc w odbudowaniu swojego ego.
            • komes_nn Re: jednak cnotę stracili.....i nie tylko cnotę 03.05.13, 12:25
              Dziwne że każdy dziadygą o kościele i Bogu przypomina sobie jak już mu dziurę kopią.
              • skalar2011 Re: jednak cnotę stracili.....i nie tylko cnotę 03.05.13, 20:34
                Bo tak już jest ,,jak trwoga to do Boga,, niech Zefel już o tym myśli
            • skalar2011 Re: dyrektor ZAZ 04.05.13, 18:18
              tak mam nadzieję że po referendum nareszcie ktoś odpowiedni, z odpowiednim wykształceniem, doświadczeniem zawodowym i odpowiednim podejściem do osób niepełnosprawnych zajmie to stanowisko, dziwi mnie jednak fakt że radny Witold ( taki ponoć dobry dla niepełnosprawnych- serwuje im raz w roku tydzień godności- widać mysli że to im wystarczy)poszedł jak owieczka za oDnowionymi gdy jego dobrego przyjaciela wysiudano w ,,konkursiku,, dziwne, widać niektórzy dla władzy i kasy zrobią wszystko
              • skalar2011 Re: dyrektor ZAZ 04.05.13, 18:24
                skalar2011 napisał:

> tak mam nadzieję że po referendum nareszcie ktoś odpowiedni, z odpowiednim wyks
                > ztałceniem, doświadczeniem zawodowym i odpowiednim podejściem do osób niepełnos
                > prawnych zajmie to stanowisko, dziwi mnie jednak fakt że radny Witold ( taki po
                > noć dobry dla niepełnosprawnych- serwuje im raz w roku tydzień godności- widać
                > mysli że to im wystarczy)poszedł jak owieczka za oDnowionymi gdy jego dobrego p
                > rzyjaciela wysiudano w ,,konkursiku,, dziwne, widać niektórzy dla władzy i kasy
                > zrobią wszystko
                sorki post się mi sie podwiesił ale dotyczy to innych sfer niech na odpowiednich funkcjach nareszcie zasiąda odpowiednie ,normalne i kompetentne osoby
                • 22burza Re: dyrektor ZAZ 04.05.13, 18:29
                  skalarku nic się nie stało,nic się nie stało.Przed finiszem wszystkich trocha ponosi
                  • skalar2011 Re: dyrektor ZAZ 04.05.13, 18:58
                    ale burzyczko słoneczko nom wreszcie zaświeciło i myśla że świecić bydzie nom dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka