13.05.13, 20:47
Za czyje pieniądze wynajęto kancelarię adwokacką z Katowic.
W UM nie pracują już radcy prawni???
Pełnomocnik Miasta???
Obserwuj wątek
    • agitka31 Re: za czyje 13.05.13, 20:51
      amarian2 napisał:

> Za czyje pieniądze wynajęto kancelarię adwokacką z Katowic.

Z Kaatowic?
      Która to jeśli wolno wiedzieć?
      • mietlorz707 Re: za czyje 13.05.13, 21:14
        Czyżby ?
        • komes_nn Re: za czyje 13.05.13, 23:05
          jak to za czyje ? za nasze. Oby tylko mieli potem z czego oddać ?
          • 22burza Re: za czyje 13.05.13, 23:08
            ha,ha będziemy te pieniądze widzieć jal miglanc niebo
            • skalar2011 Re: za czyje 13.05.13, 23:15
              myślę że zdołamy ją rozliczyć, solidnie rozliczyć
              • amarian2 Re: za czyje 14.05.13, 10:11
                Może Józef wie, aferę odkrył jak ... Rutkowski ( no prawie) i może nam powie ile kasy publicznej wywalamy na kancelarię?
        • agitka31 Re: za czyje 14.05.13, 14:59
          mietlorz707 napisał:

> Czyżby ?

Dobrze, że nie Rogalski (mam naadzieje).
          • mietlorz707 Re: za czyje 14.05.13, 15:08
            Nie byłbym pewny, że dobrze.
            Jego teoria o rozpyleniu helu mogłaby coś wyjaśnić.
    • hepik1 Re: za czyje 14.05.13, 10:49
      Ale,że koszty związane z referendum beda rosły pisałem kilkanaście dni temu.
      I chyba nikt sie nie łudził,że te oficjalne 200 tys na jego organizację to tylko mały pikuś.
      Zdziwiony?
      • mrnatohk Re: za czyje 14.05.13, 11:48
        Fakt Hepik w tej kwestii trzeba przyznać Ci rację. Koszty referendum zapewne nie ograniczą się do tych 160 tyś. zł. Zapewne trzeba będzie doliczyć premię dla urzędników -przypadkiem znowu dostaną je krótko przed referendum, festyny - a zapewne znowu będzie ich wysyp, zapewne znowu trzeba będzie kupić kilka środowisk - może znowu coś się obieca nauczycielom. Jak tak na szybko liczę wszystkie obietnice które złożyła już Grażyna D. w czasie swojego ostatniego tournee po dzielnicach braknie na to pieniędzy...

Fakt... koszty tegorocznego referendum znowu będą ogromne... Tylko rodzi się pytanie, kogo to wina: tych co je organizują, czy tych co za wszelką cenę, nie licząc się z kosztami chcą zachować swoje stołki...

Ps. Wiem Hepik - Twoja odpowiedź brzmi: wina leży po stronie tych pierwszych, ale jako osoba zasiadająca po stronie tych drugich nie ośmieszasz się w tym (i nie tylko tym) przypadku?
        • mrnatohk Re: za czyje 14.05.13, 11:51
          Ach.... Racja, ale głupotę napisałem - Przecież tak jak w ubiegłym roku p.Dziedzic nie ma zamiaru prowadzić kampanii referendalnej!!!
          • hepik1 Re: za czyje 14.05.13, 12:20
            Nauczycielom żałujesz?
            Wysoko kwalifikowanej kadrze,pracującej za grosze?(vide posty amariana o szkolnictwie w RŚl)
            • mrnatohk Re: za czyje 14.05.13, 12:45
              Uuuuu rozumiem że łapówka Ci nie przeszkadza? Spoko, przynajmniej poznaliśmy część Twojej "moralności".
          • aptykorz Re: za czyje 14.05.13, 12:22
            co do kosztów to warto pamiętać że 27 maja br. przypada resortowe święto pracowników UM , czyli trzeba sypnąć kasiorą może więcej niż rok temu (wtedy poszło na nagrody ponad 1, 4 mln zł) , adwokat też coś musi skasować , budżet Kancelarii Miasta wzrósł o 4 mln zł , czyli jest czym dzielić , jeszcze na refrendum coś zostanie ,
            jednym słowem jest czym sypać i dzielić :):))))
        • ysia666 Re: za czyje 15.05.13, 00:12
          Tylko rodzi się py
          > tanie, kogo to wina

tak nieśmiało podpowiem: WYBORCÓW- czyli nas MIESZKAŃCÓW miasta Ruda Śląsa
          a mieli wybór? wybrali mniejsze
    • lernest Re: za czyje 21.05.13, 10:44
      To już zaczyna być szczypiące!
      Co drugi mi gada, że za moje, że za nasze.
      A mnie wczoraj znajoma i sąsiadka jednocześnie zrobiła wykład, że ona za śmieci chce płacić drożej bo segregować nie będzie! I do jakiego kubła ma wrzucać nie segregowane śmieci?
      Z tego wynika, ze chce dołozyć do miejskiego interesu i jest zadowolona.
      A inni tylko narzekają.
      Zatem więcej takich sąsiadek!
      • skalar2011 Re: za czyje 21.05.13, 11:37
        to jakoś nie gospodarno ta twoja sąsiadka, chyba że jej chop zasiada na kilku etatach w UM i jeszcze jakieś dodatkowe fuchy załapuje
        • fifik_rsl Re: za czyje 21.05.13, 12:26
          skalar2011 napisał:

"to jakoś nie gospodarno ta twoja sąsiadka, chyba że jej chop zasiada na kilku etatach w UM i jeszcze jakieś dodatkowe fuchy załapuje"

Blisko byłeś Skalar, tylko ze nie w UM a w GPW, reszta się zgadza :D
          • lernest Re: za czyje 22.05.13, 01:20
            Niestety muszę was rozczarować!
            Ta moja sąsiadka jest stanu wolnego zatem ów chop nie pracuje w GPW.
            Czasem się dziwię , że nie ma chłopa bo jest niczego sobie.
            Widocznie jednak zamiast mieć jakiegoś darmozjada woli by ją było stać na wyższą opłatę śmieciową?
            • hepik1 Re: za czyje 22.05.13, 11:20
              Na zdrowy chłopski rozum(okazuje ,sie ,że tez babski) jeśli ktos mieszka sam w kawalerce (albo w m4,bo go stać)i ma sobie zawracać głowę i zaśmiecać mieszkanie segregowaniem śmieci -to nie ma sensu.
              Duzo prosciej zamiast zapłacić 11 zł ,zapłacic te 7 czy 8 złotych wiecej miesięcznie i mieć w d..ie tę równowartośc polowy paczki papierosów wypalanej codziennie.
              Sąsiadka dobrze mysli ;)
              • 22burza Re: za czyje 22.05.13, 13:15
                saiadka dobrze myśli ,bo ona utrudni sobie życie,mieszkanie zgraci workami,a sąsiad nie będzie segregował,w mieszkaniu czysto,a płacić będą oboje po 17 zł My w wspólnocie też podjęliśmy decyzję "nie segregujemy",bo wystarczy,że jeden nie będzie segregował i wszyscy płacą po 17 zł.,za te paręzłoty mieć porządek i świeże powietrze to warto.
      • amarian2 Re: za czyje 21.05.13, 12:23

Nie dołoży nic do miasta.
        Miasto tak samo płaci firmie za segregowane i niesegregowane śmieci.
        Miasto na śmieciach nie może zarabiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka