Dodaj do ulubionych

Złapałem się ...

18.05.13, 20:11
Złapałem się na tym,że uroniłem łezkę oglądając jak to p. Prezydent wręczała klucze do miasta niepełnsprawnym dzieciom.Szkoda,że nie ma w Polsce Oskarów,lepszej aktorki w życiu nie widziałem i to nieprofesjonalnej.I kto by pomyślał,że to inż. budowlaniec.Ten prawie płaczliwy głos i wychwalanie ich /tych dzieci/ zalet, po tym widać na kogo liczy i kto może się jeszcze dać nabrać.Zabawa w Prezydenta Rudy Śląskiej się skończyła.I taka moja prośba, aby zaoszczędzić te środki o które wykazuje taką dbałość z powodu referendum jest wyjście i tego oczekujemy.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • miglanc_pl Re: Złapałem się ... 18.05.13, 21:29
      “.Zabawa w Prezydenta Rudy Śląskiej się skończyła.I taka moja prośba, aby zaoszczędzić te środki o które wykazuje taką dbałość z powodu referendum jest wyjście i tego oczekujemy."Już roz kolego pewny byłeś wyniku ,ogłaszając zwycięstwo przedwcześnie,żebyś swoją krecią działalnością znowu przyczynił się do porażki.!!!! A tak na marginesie,życzę wszystkiego naj Tej Obywatelskiej Inicjatywie,tylko błagam bez takich "oszołomów" jak kolega W....e !.
    • erudka Re: Złapałem się ... 18.05.13, 21:34
      Waple - Mów za siebie. Obawiam się, że większość myśli inaczej niż Ty...
      A swoją drogą- w Twoich wpisach jest też wiele emocji. I do tego złych:))
      Wyluzuj - wszystkim nam zależy na naszym mieście -i Tobie, i mnie ,,, i naszej Prezydent.
    • fast-kajfasz Re: Złapałem się ... 18.05.13, 22:15
      Przestań już piepszyć te swoje dyrdymały, bo tylko robisz sobie wstyd z tej zajadłości.
      • komes_nn Re: Złapałem się ... 18.05.13, 22:23
        Odezwał się jeden a w trzech na niego skoczyli, na dodatek mówią o zajadłości Wapla. Co za skunkseria. Widać tę waszą dobra wolę wyniesiona wiadomo skąd.
        • manfred77 Re: Złapałem się ... 18.05.13, 23:00
          Komes,może ty wiesz co się stało z hepikiem? wcieło gostka na dobre,leni się.Chyba zapomniał za co mu płacą,albo grypa żołądkowa?
          • komes_nn Re: Złapałem się ... 18.05.13, 23:32
            Są pewnie jakieś wytłumaczenia, może kilka: 1 padł z wyczerpania, 2 siedzi w Zielonej na szkoleniu, 3 schował się do bunkra, 4 wykopany za nieskuteczne działanie, ewentualnie pracodawca zasadził mu coperfilda za podjudzanie do waśni na tle referendum/reszta świata. Pozdrowienia MANFRED77
            • waple Re: Złapałem się ... 19.05.13, 04:04
              Do miglanc: Psa to Ty może masz ale do mnie kolego?Wypraszam sobie.Poparcie dla tej jednostki wykazują już tylko jednostki i jak tego nie widzisz to jesteś ślepy.I tyle jestem Ci jeszcze czasu poświęcić.Tak trzymać.
              • miglanc_pl Re: Złapałem się ... 19.05.13, 06:20
                Cóż Ci jakiś pies winny jeszcze na Ciebie ?
    • fkae Re: Złapałem się ... 19.05.13, 08:00
      waple napisał:

> Złapałem się na tym,że uroniłem łezkę oglądając jak to p. Prezydent wręczała kl
      > ucze do miasta niepełnsprawnym dzieciom.Szkoda,że nie ma w Polsce Oskarów,leps
      > zej aktorki w życiu nie widziałem i to nieprofesjonalnej.I kto by pomyślał,że t
      > o inż. budowlaniec.Ten prawie płaczliwy głos i wychwalanie ich /tych dzieci/ za
      > let, po tym widać na kogo liczy i kto może się jeszcze dać nabrać.Zabawa w Prez
      > ydenta Rudy Śląskiej się skończyła.I taka moja prośba, aby zaoszczędzić te środ
      > ki o które wykazuje taką dbałość z powodu referendum jest wyjście i tego oczeku
      > jemy.Pozdrawiam.

Wiesz co... Referendum to jedno, a niepełnosprawni to drugie. A pisanie przez Ciebie "...na kogo liczy i kto może się jeszcze dać nabrać...", w stosunku do niepełnosprawnych jest nie na miejscu i delikatnie mówiąc niesmaczne. Oj wyłazi Ci czasami coś z butów, wyłazi...
      • 22burza Re: Złapałem się ... 19.05.13, 08:36
        pamiętam inne spotkanie p.prezydent z niepełnosprawnymi dziećmi w Critasie w Bielszowicach,kiedy w niedbałej pozie na krześle z znudzoną miną przyglądała się występom tych dzieci,w które włożyly maximum wysiłku,w połowie główny gość,znudzony opuszcza salę.Wtedy,ale nie było widma referendum na horyzoncie.
        • skalar2011 Re: Złapałem się ... 19.05.13, 08:53
          jak kamer nie było to i nie musiała się wysilać
          • 22burza Re: Złapałem się ... 19.05.13, 10:11
            masz rację,kamer nie było,ale byli rodzice i zaproszeni goście,a to wyborcy i to,że się uśmiechają,wcale nie znaczy,że ponownie zagłosują
            • skalar2011 Re: Złapałem się ... 19.05.13, 10:13
              pewnie po tym co widzieli zagłosują ale w referendum za wywaleniem pańci
        • erudka Re: Złapałem się ... 19.05.13, 11:38
          Burzo - a w co była prezydent wtedy ubrana? Może miała jeszcze coś niestosownego oprócz miny?
          Miłej niedzieli:))
          • 22burza Re: Złapałem się ... 19.05.13, 12:24
            może niestosowny strój nie zrobiłby takiego wrażenia jak ta mina no i wyjście w polowie występów.Ty nie masz kontaktu z takimi dziećmi i nie wiesz ile pracy i te dzieci i ci rodzice włożyli w przygotowanie tego występu,a tu część z nich nie miała okazji popisać się przed p.Prezydent.nie widziałaś tych łez,tych zawiedzionych minek,nie musiałaś ich tulić i zapewniać,że są mądre i fajne i że ładnie przygotowały to wszystko.ńie musiałaś kłamać za tą panią,że bardzo się spieszyła,że ma dużo pracy i że jej też się podobało.Na wspomnienie tych zawiedzionych dzieciaków do dziś kroi mi się serce imam do kogoś wielki,wielki żal,bo tak się nie robi,z opery się nie wychodzi z połowy spektaklu, gdzie widownia jest pełna,a co dopiero z takiej imprezy
            • erudka Re: Złapałem się ... 19.05.13, 20:39
              Może po prostu musiała wyjść, bo w innym miejscu czekały jakieś inne dzieci z występem...
              Czasem łatwo kogoś skrzywdzić niesprawdzonymi podejrzeniami...
              Burzo - siejesz wiatr!
              • 22burza Re: Złapałem się ... 19.05.13, 20:45
                chyba jakiś harmonogram logiczny ma ? a wiatr jest zwiastunem burzy nie jej efektem.
          • komes_nn Re: Złapałem się ... 19.05.13, 12:40
            Za zwolnienie z pracy w ramach hehehe oszczędności ponad 100 pracowników, tylko czy to były oszczędności ? Nie przejmując się losem tych rodzin, powinna nosić worek pokutny i sznur na karku z przywiązaną felgą. Jak można jednym odjąć bez skrupułów kawałek chleba i następnie z łezkami w oczach użalać się nad innymi. Aktorstwo i gra pozorów. Niektórzy na to idą.Ja po obejrzeniu konferencji z Posłem Grzegorzem T. I Posłanką Danutą P. nabrałem pewności i zdecydowanie uważam za słuszne pozbawienie stanowiska prezydenta p.Grażyny D.
            • komes_nn Re: Złapałem się ... 19.05.13, 12:46
              Dodam jeszcze tak, słowami które ceni każdy Ślązak , zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Miastu potrzebny jest taki prezydent, który łączy nie dzieli społeczność tego grodu.
              • hepik1 Re: Złapałem się ... 19.05.13, 15:40
                >Miastu potrzebny jest taki prezydent, który łączy nie dzieli społeczność tego grodu.

Czyli na dzień dobry odpadają kandydaci z Pisu,Po i Sld. ;)
                Dawaj jedno nazwisko !
                • manfred77 Re: Złapałem się ... 19.05.13, 15:42
                  Hepik idź sie dychnij.Koniec.
                • komes_nn Re: Złapałem się ... 19.05.13, 16:05
                  Hepik, legnij sie, mosz zaległości w spaniu.
                  • aptykorz Re: Złapałem się ... 19.05.13, 18:47
                    se idź na lody hepik ......
                • amarian2 Re: Złapałem się ... 19.05.13, 20:50
                  Hepik na dzisiaj jest możliwe porozumienie w sprawie kandydata, który uspokoi to wszystko.
                  I nie pytaj głupio o nazwisko.
                  • hepik1 Re: Złapałem się ... 20.05.13, 11:15
                    amarian2 napisał:

> Hepik na dzisiaj jest możliwe porozumienie w sprawie kandydata, który uspokoi t
                    > o wszystko.
                    > I nie pytaj głupio o nazwisko.

Podobno nie ma głupich pytań.
                    Są tylko głupie odpowiedzi.
                    Wpisujesz sie w te kilka poprzednich i zbytnio nie odbiegasz ;)
                    Pisowski kandydat za słaby,peowski na dzien dobry skompromitowany.
                    Niech żyje Domżalski! ;)
                    • lswaczyna Re: Złapałem się ... 20.05.13, 12:57
                      hepik1 napisał:

> amarian2 napisał:
                      >

>
                      > Podobno nie ma głupich pytań.
                      > Są tylko głupie odpowiedzi.
                      > Wpisujesz sie w te kilka poprzednich i zbytnio nie odbiegasz ;)
                      > Pisowski kandydat za słaby,peowski na dzien dobry skompromitowany.
                      > Niech żyje Domżalski! ;)

Domżalski to ten co wykreował obecną Pani Prezydent ??
                      I tak możemy bez końca.
                  • fifik_rsl Re: Złapałem się ... 20.05.13, 13:36
                    Nie ukrywam że zaintygował mnie Pana wpis.
                    Któż to taki mógłby załagodzić to wszystko. Oczywistym jest że kandydat ten musiałby mieć poparcie PO-PiS-RAŚ-Domżalski.
                    Nie wiem jak Was, ale mnie trudno tak owego znaleźć. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić iż PO popiera np. Wieszołka z PiS, gdyż centrala by ich chyba przechrzciła. Analogicznie w drugą stronę. Wydaje mi się, iż nikt by też nie poparł Domżalskiego, gdyż jego negatywny elektorat by spowodował, że szans na zwycięstwo z G. dziedzic by nie miał żadnych.
                    Jedyną sensowną kandydaturą spośród polityków tworzących obecną opozycję wydaje się być Henryk Mercik. Z tym że tutaj też jest problem, gdyż nawet jakby udało mu się wygrać, to do zarządu miasta trafią Wieszołek, Kania i Domżalski, a wyautowany zostanie Stania, który jak wiemy sam zbierał podpisy, więc to oznacza, że dalej chce się liczyć.
                    Wystarczy że Andrzej przewidzi co mu szykuje Jarek z kolegami i założy swój własny komitet wyborczy i cały ten misternie uknuty plan weźnie w łeb, bo Mercik odpadnie w I turze, a w drugiej będzie powtórka z ostatnich wyborów.
                    Rozwiązaniem byłaby systuacja że któryś z 4 potencjalnych Vicków zadowoliłby się szefowaniem jakieś spółce miejskiej.

Jest też opcja druga, mianowicie kandydat spoza obecnej polityki. Tutaj przychodzi Mi Pana Osoba na myśl Panie Sławik, lub co bardziej prawdopodobne Błażyca, bądź też chcący sprawdzić się na nowym froncie Piątkowski. Ta ostatnia wersja najmniej prawwdopodobna.

Reasumując: Poparcie jednego kandydata przez wszystkie siły opozycyjne będzie przynajmniej w I turze bardzo trudne, by nie powiedzieć niemożliwe. Za dużo sprzecznych interesów.

No i najważniejsze, obstawiam w ciemno, iż ta dywagacja może mieć realne zastosowanie najwcześniej za 16 miesięcy. ;)
                    • fifik_rsl Re: Złapałem się ... 20.05.13, 13:40
                      Oczywiście G. Dziedzic z dużej litery, przepraszam za literówkę.
                    • waple Re: Złapałem się ... 20.05.13, 17:15
                      Pobożne życzenia.
    • erudka Re: Złapałem się ... 19.05.13, 20:36
      Jedno zdanie hepika i aż trzech się na niego rzuciło. :)))
      • komes_nn Re: Złapałem się ... 19.05.13, 21:17
        No i widzisz takie trochę i już się uczysz. I co miło ci ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka