Dodaj do ulubionych

Wojna regularna

12.10.13, 07:25
Od 4 dni na Goduli dochodzi do prawdziwej wojny kiboli z niewiem już kim. Strach wychodzic z domu. 11.10 była jakas eskalacja ogromne sily policji jakieś strzaly i pelno debili uciekających w niebieskobialych szalikach. Z jednej strony brawa dla policji za akcje z drugiej bura jak można do takiego czegoś dopuscić??? Co zrobią z tym władze Miasta???? Skoro żyje tu, place podatki to żadam od Prezydenta Miasta bezwzglednego bezpieczeństwa!!!
Przy okazji oberwie się wladzom Miasta wracając pare miesiecy wstecz: jak można pare dni po tej akcji na plaży z meksykanami pozwilic kibolom bialoniebieskiej druzyny zrobić sobie w cetrum osiedla bykowiny na ORLIKU!!! przy szkole jakas balange z racami itp praktycznie bez obstawy. Dzieci do teraz maja uraz po wizycie u babci.
Obserwuj wątek
    • rudzkifan Re: Wojna regularna 12.10.13, 09:13
      Biedaku, przygotuj się na sesję u psychologa bo zbliża się sylwester - wiesz co się wtedy dzieje...;) albo polecam wycieczkę do lasu na ten czas. I czemu babcia tak źle wpływa na dzieci, że po wizycie u niej maję taki stres?:)
      Mój syn tam był i powiedział, że nie przypuszczał, że tak fajnie mogą się zachowywać kibice. Zorganizowani, kulturalnie grali w piłkę. Wyeliminować tych, co są w porządku, bo kilku zawiniło? To może zróbmy tak w każdym środowisku. Może i trafi na Ciebie - uważaj.
      • norma569 Re: Wojna regularna 12.10.13, 09:50
        to fakt to co działo się wczoraj na Goduli to naprawdę nie do uwierzenia.Myślę sobie ,że chwała policji za tak zdecydowaną reakcję.Policja w takich przypadkach powinna być bezwzględna i obywatele powinni wspierać jej działania .Bo inaczej bedziemy siedzieć pozamykani w domach.Kary dla kiboli powinny być takie zeby im sie odechciało biegania po osiedlach.Jak była obowiązkowa służba wojskowa to sie chłopcy wyżyli i wojsko ich naprostowało.A teraz ludzie sa tak zastraszeni że nawet w autobusie rozrabia dwóch wyrostków a autobus pełen facetów nikt sie nie ruszy i to jest ciche przyzwolenie że moga robić co chcą bo nikt im nie podskoczy.By miasto było bezpieczniejsze musimy zacząć uczyć dzieci szacunku dla policji a nie opluwania.A kibole chyba nie urośli na drzewach tylko wychował ich ktoś mają matki ,ojców...może trzeba zainteresować sie co ci młodzieńcy robią gdy wychodzą z domu.
        • lewica_os Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:26
          no fakt przyznaje Policja wczoraj dala rade było conajmniej 15 wozów z Katowickiej prewencji czyli conajmniej 60 funkcjonariuszy. Zamiast chornic bezpieczeństwa prewencyjnie musieli ganiać za debilami!!!
          • fast-kajfasz Re: Wojna regularna 12.10.13, 21:33
            Przestań pierwolić jak potłuczony Meserszmit. Powinni lać po łbach kiboli nawet, a raczej, za to tylko, że kibol! Należy mu się za udział i samo to że kibole mają w naturze rozróby. To nie ludzie, to maszyny głupoty!
            • fkae Re: Wojna regularna 12.10.13, 22:07
              fast-kajfasz napisał:

> Przestań pierwolić jak potłuczony Meserszmit. Powinni lać po łbach kiboli nawet
              > , a raczej, za to tylko, że kibol! Należy mu się za udział i samo to że kibole
              > mają w naturze rozróby. To nie ludzie, to maszyny głupoty!

W wielu kwestiach mogę się z Tobą nie zgadzać, ale tu mamy w 100% zgodne poglądy. Chwasty należy wyrywać z korzeniami! Nie czekając aż się rozplenią.
            • kajko-i-kokosz0 Re: Wojna regularna 13.10.13, 17:22
              Kajfasz, ja naprawdę nie lubię nikogo obrażać, ale jakby głupota latała, to Ty masz na drugie imię F-16.

Jeżeli banda wrzeszczących kiboli z racami w biały dzień maszeruje środkiem dzielnicy, budząc strach babć i matek z bajtlami , to ja sam jestem za tym, żeby ich poprzymykać np. pod pretekstem nielegalnych zgromadzeń albo jakikmkolwiek innym, nawet najgłupszym.

Ale - jeżeli Twoim zdaniem kibolowi należy się wpiernicz tylko za to, że kibol, to mam proste pytanie: czy prałbyś też takich kiboli jak ten, którego pogrzeb opisano tutaj:

wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/gdansk-pozegnal-dawida-zapiska-wielkiego-fana-futbolu/sqn5n
              Ten chłopak kibolem był do końca, zażyczył sobie nawet kibolskiego pogrzebu.

Cytuję klasyka z parafrazą specjalnie dla Ciebie:

Kajfasz, prać?!

Wniosek : uogólniając prawie zawsze możesz zrobić z siebie idiotę i ZAWSZE popełniasz cholerną niesprawiedliwość.

AMENT

• norma569 Re: Wojna regularna 13.10.13, 18:17
                kibice to nie to samo co kibole!kibole z kibicowaniem nie mają nic wspólnego!oni tylko szukają zadymy i biją tych co nie są tacy jak oni!
                Dawid to był prawdziwy kibic!
              • fkae Re: Wojna regularna 13.10.13, 19:50
                Cała Polska kibicowała Dawidowi i Jego Mamie. Jego historia była na tyle znana, że ignorantem trzeba być, żeby nazwać go, tak jak Ty - "kibolem". Tobie się chyba wydaje, że kibol to jest zgrubienie od kibic i używa się go w takim kontekście jak np. o rękach - te moje kochane łapska? Kibol - to patologia! A Dawid nim nie był!
                Piszesz jak rudzkifan tylko pod innym nickiem.

PS
                Co to jest "AMENT"? Amen - to wiem, ale "ament"...
                • rudzkifan Re: Wojna regularna 13.10.13, 21:10
                  Ja już nie piszę, bo szkoda mi czasu. Skoro ktoś wymaga pisma na imprezę masową (około 100 osób) to szkoda mi czasu na konwersacje. Czasami taka ignorancja zniechęca do dyskusji. Pozdrawiam i odsyłam do ustawy o imprezach masowych:) Nie piszę już ani pod swoim ani pod jakimkolwiek innym nickiem:)
                  • fkae Re: Wojna regularna 14.10.13, 17:37
                    Widzisz... jeszcze jedno mi się przypomniało... Pisałeś, że ten "turniej" organizowało "stowarzyszenie". Masz może jakieś namiary: adres siedziby, władze, kontakt, strona internetowa, nr konta bankowego (może ich trzeba wspomóc finansowo na następny "turniej"?)...? Chciałbym się pisemnie skontaktować z centralą ws. "filii" tego "stowarzyszenia" na Nowym Bytomiu (bo to chyba Ci sami od "turnieju") - bo cholernie uciążliwi są.

To jak to mówisz...:
                    "Nie piszę już ani pod swoim ani pod jakimkolwiek innym nickiem:)" Czy to "już" znaczy, że jednak pisałeś pod kilkoma nickami?
                    • mietlorz707 Re: Wojna regularna 14.10.13, 18:52
                      KRS 0000385435, aż tak trudno samodzielnie znaleźć?
                      • fkae Re: Wojna regularna 15.10.13, 17:53
                        mietlorz707 napisał:

> KRS 0000385435, aż tak trudno samodzielnie znaleźć?

Dzięki! To w sumie ci co są "nabazgrani" na tak wielu budynkach w mieście.
                  • skalar2011 Re: Wojna regularna 14.10.13, 18:44
                    i tak trzmaj dla ciebie amen
      • fkae Re: Wojna regularna 12.10.13, 10:28
        Sylwester powiadasz... Bo w niektórych cywilizowanych krajach w Sylwestra - to w miastach, w każdej dzielnicy (kwartale, rejonie...) jest wyznaczone miejsce, gdzie można się bawić pirotechniką, a nie, że ktoś lata z czym popadnie (petardy, sztuczne ognie itp.) między budynkami, samochodami... Problem jest o tyle groźny, że większość tych "artylerzystów" na długo jeszcze przed północą jest nawalona jak ruskie plecaki...
      • lewica_os Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:21
        Rozumiem że twój syn też wczoraj "odwiedził" godulę i sie dobrze bawił??? Właśnie tacy rodzice jak Ty tworza tą chora patologie. zastanów sie nad tym mocno!!! To nie jest normlane że w srodku dnia w srodku osiedla idzie horda bezmózgich kiboli, odpalają race i ryczą, klną, kazdy by się zdenerwował co dopiero dzieci!!!
        • rudzkifan Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:41
          Nie wydaje Ci się, że nie masz prawa mówić do mnie, że tworze jakąś chorą patologię? Człowieku czy Ty mnie znasz? Dlaczego tak chamsko sie odnosisz? Ja tworze chorą patologię??? Jak długo żyje nikt mi tego nie powiedział...Wręcz przeciwnie.
          • lewica_os Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:45
            widocznie przyszedł najwyższy czas. prawda w oczy kole. smutne ale prawdziwe
            • skalar2011 Re: Wojna regularna 12.10.13, 18:55
              skoro lekceważysz te patologiczne zachowania widać ci pasują? coś z tobą nie tak widać takie twoje wychowanie
    • fkae Re: Wojna regularna 12.10.13, 10:23
      No to pięknie nam się robi w mieście... A jeżeli na to co wyrabiali na Orliku w Bykowinie nie było żadnej reakcji, to już ręce opadają. To dziadostwo czuje się bezkarne! Na Nowym Bytomiu (osiedle Kolista, Spółdzielcza, Pokoju) koło siebie są Żabka i lokal, które są mekką dla takich gości. Noce z soboty na niedzielę, kiedy to towarzystwo wyłazi z lokalu są tak kolorowe jak kiosk Ruchu, który zdewastowali sprayami - śpiewom i wrzaskom końca nie ma, w czasie ich drogi przez osiedle (w środku nocy). W tygodniu trochę spokojniej. Ograniczają się do wypijania tego co kupią w Żabce na terenie osiedla - ławka w okolicy parkingu za pawilonem gdzie jest Żabka i na większą skalę - okolice budynku i garaży przy Pokoju 9, chaszcze pomiędzy tym budynkiem i przychodnią Unii Brackiej i okolice wejścia do przychodni (kursują regularnie na trasie Żabka-za kiosk-i dalej we wspomniane rejony). Sam budynek przychodni zdewastowali tak jak i kiosk vis a vis Żabki i lokalu. Owszem, w tygodniu są jakby cichsi, ale czy dorośli i ich dzieci muszą bez przerwy oglądać ich szczających po osiedlu gdzie popadnie, słuchać wulgaryzmów itp.? I to są ciągle jedne i te same charakterystyczne twarze. Na pawilonie, w którym jest Żabka i "ich" lokal są kamery - nie da się nic zrobić? I jeszcze jedno - jeżeli handel alkoholem i prowadzenie pewnego rodzaju działalności gastronomicznej są regulowane wydawaniem przez UM koncesji, to czy komuś zdrowo nie odwaliło, wydając pozwolenia na odległości może 100-150 m na 2 lokale i dwa sklepy z alkoholem?! Problem dotyczy zwłaszcza kibolskich Żabki i lokalu. Dopóki ich nie było - był spokój. Jak dla mnie - można zamknąć oba lokale i oba sklepy - za cenę spokoju i bezpieczeństwa mogę iść na zakupu do Netto albo Biedronki. Tak jak na Goduli jeszcze nie było ale jak dalej nie będzie żadnych reakcji - problem gotowy. Oni się na serio zaczynają coraz bardziej czuć panami na swoim...
      • rudzkifan Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:19
        Jakiej reakcji i na co? Była policja i straż miejska z każdej strony, przygotowani, by służyć swoją siłą, ale nie było potrzeby:) Kibice Ruchu, zrzeszeni w rudzkim stowarzyszeniu po raz kolejny pokazali klasę. Nikomu nie przeszkadzał ich turniej. I bardzo dobrze, bo był bardzo udany. Łoj, łoj, łoj. Najlepsi są ci, ktorzy słyszą, że gdzieś dzwoni, ale gdzie... to już nieważne:) Oby ci kibice z naszego miasta zawsze dawali przyklad swoja postawą jak podczas tego turnieju.
        Poza tym może warto do końca poczytać szczegóły z wydarzeń w Gdyni? Będzie sprawiedliwiej sie wypowiadać:)
        • lewica_os Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:22
          Ciekawe ilu tych ludzi z klasa wczoraj ganiało po Goduli??? i w jakim celu???
          • rudzkifan Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:42
            mam nadzieje, że Twoje dzieci gdy dorosną będą idealne. Tego Ci życze, nie będziesz tworzył chorej patologii.
            • lewica_os Re: Wojna regularna 12.10.13, 13:50
              idealne dzieci napewno nie będą, ale dołożę starań by zainteresować dziecko innymi pasjami niż racowisko kiboli.
              • skalar2011 Re: Wojna regularna 12.10.13, 18:58
                życzę wszystkiego najlepszego obyś się nie zdziwił środowisko działa a SM co śpi
        • fkae Re: Wojna regularna 12.10.13, 22:02
          "Jakiej reakcji i na co?"
          Na bydło w środku osiedla.

"Była policja i straż miejska z każdej strony, przygotowani, by służyć swoją siłą, ale nie było potrzeby:)"
          Potrzeba była, tylko może chęci i odwagi zabrakło.

"Kibice Ruchu, zrzeszeni w rudzkim stowarzyszeniu po raz kolejny pokazali klasę."
          Ja nie twierdzę, że nie pokazali klasy i wręcz uważam, że są klasą sami dla siebie, tyle tylko że w kategorii KIBOLSTWO.

"Nikomu nie przeszkadzał ich turniej."
          Nie pisz "nikomu" - bo przynajmniej jeden forumowicz - świadek zajścia, twierdzi, że nie było, dla Niego i jego latorośli, OK. Poza tym masz dostęp do wyników jakiejś sondy, z której wynika, że "nikomu" nie przeszkadzał, albo piszesz tak bo obracasz się tylko wśród takich jak główni aktorzy tego występu, z którymi jesteś kompatybilny?

"I bardzo dobrze, bo był bardzo udany."
          Dla takich jak Ty może i udany, tylko w nieodpowiednim miejscu. Ty zdaje się komuś radziłeś pójść do lasu w Sylwestra...? A może Ty byś wziął to całe "turniejowe" towarzystwo do lasu?

"Najlepsi są ci, ktorzy słyszą, że gdzieś dzwoni, ale gdzie... to już nieważne:)"
          Najlepsi są Ci, którzy wiedzą, że osiedle przede wszystkim to miejsce zamieszkania i wypoczynku po pracy dla dorosłych, osób w podeszłym wieku, dzieci... a nie arena do kibolskich popisów.

"Oby ci kibice z naszego miasta zawsze dawali przyklad swoja postawą jak podczas tego turnieju."
          Jacy kibice (żeby nie powiedzieć KIBOLE) taki "przykład"...
          Poza tym jaki "turniej", co Ty piszesz?! Jakieś zgody ktoś wydał na ten "turniej"? Zgodne to było z Ustawą o imprezach masowych? Kto z nazwiska był organizatorem tego "turnieju"?

Żal mi Twoich Dzieci. Czytając Ciebie, to Ty sam jeszcze jesteś dzieckiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka