Dodaj do ulubionych

Bomba, Józef padnie

24.09.14, 19:35
Oficjalny komunikat Biura prasowego UM RUda Ślaska.
Poza bredniami i niedomówieniami jest jeden fragment który Józka kandydata dobije:
"... To oznacza, że zobowiązania finansowe miasta na koniec 2014 roku wyniosą 456 mln"
Oczywiście pisza oni, że w 2010 zobowiązania były większ o 180 mln ... tylko barany zapominają powiedzieć, że zobowiązanie w stosunku do Aqua było tylko na papierze bo kredyt był wykorzystany wtedy na poziomie 20 mln zł. Więć kłamią jak najęci.
Ale Józefie ty zaprzeczałeś że mamy 380 mln zł zobowiązań a tu bez ogródek walą 456 baniek
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: Bomba, Józef padnie 24.09.14, 19:48
      Nie ekscytuj się tak, amarian, bo zamiast Józefa padniesz ty;)
    • hepik1 Re: Bomba, Józef padnie 24.09.14, 20:06
      A co niby Józka ma dobić?
      Emerytura na koncie,ZUS ciągle wypłacalny,dieta radnego na koncie,prezydentem nie zostanie ale radnym następną kadencję ma na bank,jakaś kasa w tych spółdzielniach....plus pogoda ducha.
      Żyć nie umierać.
      Czego mu życzę jak najdłużej.
      • amarian2 456 mln 24.09.14, 20:20
        Pipi mnie to bawi, chcieli niektórzy mnie rozstrzelać, ze śmiałem napisać 380 mln a teraz sami przyznają się do 456 mln zł
        A Józek, oczywiście biedny, bo najpierw mnie tu ustawia, że piszę ... i jakieś dokumenty przedstawia a tu proszę UM robi mu psikusa. A przecież jako radny i kandydat na najwyższego powinien wiedzieć jaka jest sytuacja.
    • komes_nn Re: Bomba, Józef padnie 24.09.14, 21:19
      No to już nie wiadomo po co on tam zasiada? Na dodatek on ma kandydować? a idź ty w ............. jak takiemu wierzyć.
    • aloes69 Reklamacja 25.09.14, 06:54
      Dlaczego Pan Radny dostał gotowca, a ja mam jak zwykle coś wymyślać i grzebać po całym internecie ?????????

Jak tak - to teraz niech on tłumaczy Marianowi czym sie różni zadłużenie od poręczenia. Klucz tkwi w wymagalności, sposobie księgowania ( budżet na rok) i poręczenie nie jest zadłużeniem Miasta. Jak zwykle poplątanie pojęć, a Marian i tak jak zawsze liczy po swojemu i tradycyjnie jak to u niego 2 + 2 = 5 ;):)
      • zicherong Re: Reklamacja 25.09.14, 07:21
        Amarian nie liczy, a marian atakuje jak cała reszta z nim, ale czasami te kule trafiaja w płot. A wystarczy wykorzystać myślenie i zrozumienie.
      • amarian2 456 mln 25.09.14, 07:57
        Nareszcie aloes. Bo ci od hepika i jednorazówki to tylko takie krycie mnie bez planu stosują. A ty przynajmniej jaką s strategię obrałeś. Tylko ja nic nie wyliczam.Zacytowałem dosłownie komunikat UM wysłany wczoraj do gazet. Więc jak to jest z tym zarzutem liczenia???
        • jozefosmenda Re: 456 mln 25.09.14, 11:12
          No Marianie dobry jesteś nad wyraz!
          Ty widziałeś komunikat wysłany do gazet a ja niestety nie mam o nim zielonego pojęcia ani żadnej wiedzy (może jest ale mi to wiesz co...?).
          Zatem te komunikat przeczy temu co ty tu piszesz:
          rudaslaska.com.pl//i,na-jaka-kwote-zadluzone-jest-jeszcze-miasto,200274,1037443.html#mailing_aktualnosc
          Przy okazji mam pytanie z czego (z jakich środków finansowych) żyły "owe" spółki wodne na samym początku? Skąd miały kasę? Nie mówiąc już o tym, że płace w nich były nad wyraz zadowalające pewną grupę arcy talentów tam zatrudnionych a roboty były płacone do przodu?
          • amarian2 Re: 456 mln 25.09.14, 15:01
            Józefie dałeś link i go nie przeczytałeś???
            Tam wyraźnie piszą jakie na koniec roku Miasto będzie miało obciążenie finansowe. Naprawdę nie potrafisz znaleźć te 456 mln?
            A co do twojego pytania> Józefie Ty mnie pytasz. Przecież ja nie byłem ale ty tak w RM w kadencji 2006 – 2010. I całkowicie się z tobą zgadzałem kiedy zgłaszaliście projekt likwidacji spółek. Podpisałeś się pod tym projektem. Więc tu pełna zgoda. TYLKO dlaczego w grudniu 2010 nagle zmieniłeś zdanie??? Dlaczego nagle w grudniu kiedy przejęliście władzę, a ty zostałeś wiceprzewodniczącym RM nagle zapomniałeś o spółkach wodnych???
            Ja nie zapomniałem i zdania nie zmieniłem.
            Więc mnie nie pytaj dlaczego WASZE obietnice wyborcze były zwykłym kłamstwem wyborczym.

• jozefosmenda 456 mln to mniej niż 640 mln! 25.09.14, 23:35
              Marian!
              Zobowiązania czy obciążenia?
              Czy zadłużenie?
              Jeszcze mamy poręczenia rozłożone w czasie.
              Zdecyduj chłopie wreszcie o co ci chodzi?
              Wg Sztaudyngera to:"Wielu mistrzami się stało jak mówić prawdę niecałą"!
              I to są te twoje nudle, pardon spaghetii!
              Zatem wklejam:
              W sumie wszystkie zobowiązania Rudy Śląskiej na koniec 2010 roku wynosiły prawie 640 mln zł, a więc przewyższały roczny budżet miasta.
              Obecnie sytuacja finansowa rudzkiego samorządu wygląda zdecydowanie lepiej, co znajduje swoje odzwierciedlenie w rankingu miesięcznika „Wspólnota”. Na koniec tego roku zadłużenie Rudy Śląskiej z tytułu zaciągniętych kredytów, pożyczek i obligacji wyniesie dokładnie 156,4 mln zł. Wszystkie faktury miasto płaci na bieżąco. Długi szpitala zostały spłacone w ubiegłym roku, a udzielone przez miasto poręczenia kształtują się na poziomie 300 mln zł. To oznacza, że zobowiązania finansowe miasta na koniec 2014 roku wyniosą 456 mln zł, czyli będą o ponad 184 mln zł mniejsze.
              To ostatnie zdanie to jest odpowiedź na pytanie niejakiego pana Bytom (vel z Rudy Ślaskiej-Wirka) czy zadłużenie jest mniejsze czy większe.
              I to zasadniczo jest sedno tej sprawy,tego wątku!
              Reszta to typowe pierdoły typowo dymane z powodu zbliżających się wyborów. Ale tak mi się wydaje, że znowu ktoś dostanie to na co zasługuje!

• amarian2 Re: 456 mln to więcej niż 380 mln! 26.09.14, 08:44
                Oj Józefie, jak możesz, opierać się na GD?
                Najpierw kwestionowałeś kwotę 380 mln (podobno wziętą z sufitu) i ględziłeś o 170 mln, Teraz naraz (jak zwykle zmieniasz zdanie) nie przeszkadza ci 456 mln bo znaleźliście ponad 600 mln w 2010. Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/w,261,154893668,154893668,kreatywna_ksiegowosc.html

Józefie, sam sobie kopiesz do własnej bramki, bo jak było tak źle TO DLACZEGO POZWOLIŁEŚ na dalsze niszczenie Miasta i budowę padliny???
                • amarian2 Re: 456 mln to więcej niż 380 mln! 27.09.14, 09:08
                  ???
                  Taka spokojna sesja i zmęczenie?
                  Józefie mieszkańcy czekają na wyjaśnienia zagadki dalszego zadłużania Miasta, jak im przez 2 lata wciskano, że wszystko jest spłacone.
                  Przecież mamy nagrania z 2012 roku jak to już jest wspaniale. A teraz 456 mln???
                  • komes_nn Re: 456 mln to więcej niż 380 mln! 27.09.14, 09:32
                    Chodzi tylko o to, aby przesiedzieć do końca kadencji, cicho sza, a potem to my podatnicy budzimy się przy nich z ręką w nocniku. Nie oni, oni zawsze wyjdą na swoje. Dawno mieszkańcy powinni zrobić z tym porządek. Jedno co bulwersuje najbardziej, to głoszenie o chęci kandydowania do następnego rozdania. Ot tupet niebywały. Czyżby znowu hasło, typu wiedziałem i byłem przeciw, ale nikt mnie w domu nie słuchał. hehehe już się nawet śmiać z tego nie chce. Kij by się przydał, oj przydał.
                    • skalar2011 Re: 456 mln to więcej niż 380 mln! 27.09.14, 20:49
                      a Zefel dalej kombinuje jak by sie jeszcze załapać i kasy nachapać a tak ogólnie to mu to wszystko zwiso i już

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka