Dodaj do ulubionych

Do radnego Osmendy

30.12.14, 09:39
Kawa na ławę
• Dlaczego nie kwestionował Pan braku przedstawiciela SLD w Miejskiej Komisji w chwili jej powoływania?

• Czy wszystkie obwodowe komisje wyborcze, wchodzące w skład okręgu z którego Pan startował niezwłocznie po zakończeniu pracy wywiesiły protokoły i można było sfotografować przepisać, a pełnomocnik dowolnego komitetu ( w tym Pana komitetu)miał prawo do otrzymania kopi?

• Z którego artykułu Kodeksu Wyborczego wynika obowiązek publikacji w Internecie wyników wyborów w poszczególnych obwodach?
Obserwuj wątek
    • bszabatowski Re: Do radnego Osmendy 30.12.14, 10:32
      Błąd... Winno być: do Pana Józefa Osmendy - na pewno nie: do radnego Osmendy - bo takiego w naszej Radzie Miasta już nie uwidzisz...
      • donpedro145 Re: Do radnego Osmendy 30.12.14, 11:04
        Chyba,że zasiądzie w Radzie Seniorów :)
    • jozefosmenda Do Bytomia bita droga..... 30.12.14, 11:48
      Bytom!
      Czekałem i się doczekałem w myśl powiedzenia, że uderz w stół a nożyce się odezwą!
      Ale przynajmniej będę miał zajęcie na długi czas i to mnie "rajcuje".
      Na razie nawiązanie do pytania nr 1:
      A dlaczego to akurat tak się trafiło, że przedstawiciel SLD nie został wylosowany do składu MKW (jako jedyny z ugrupowań partyjnych znanych w mieście)?
      Czy była informacja o czasie i miejscu losowania przekazana do upoważnionych do tego osób z rudzkiego SLD?
      Przypadek czy nie przypadek? A jeżeli przypadek to jakoś dziwnie trafny i na czasie.
      To jest mniej więcej to samo co wciska mi się teraz do oglądania i czytania o Palikocie. Czyli reżyserka do przodu albo inaczej cel uświęca środki!
      • meg114 Re: Do Bytomia bita droga..... 30.12.14, 14:12
        a ja uważam, że podobnie jak do byłego Prezydenta wypada użyć tego tytułu, tym bardziej w stosunku do Radnego, który tak długo zasiadał w RM - również jest to w dobrym tonie.
        A ponadto chętnie bym przystała na zmiany prawne, które uprawniałyby osoby sprawujące mandat więcej niż przez dwie kadencje, do dalszego udziału w sesjach i do głosowania. Tyle, że nie powinni już pobierać żadnych gratyfikacji z tego tytułu. Wyszłaby na jaw ideowość. Jakoś mam przekonanie, że JO uczestniczyłby w większości sesji. W przeciwieństwie do tych innych, którym udaje się z kadencji na kadencję.
      • stefan_st Re: Do Bytomia bita droga..... 30.12.14, 16:07
        jozefosmenda napisał:

> Bytom!
        Czekałem i się doczekałem w myśl powiedzenia, że uderz w stół a nożyce się odezwą!.....>>>

Panie Józefie i tylko Panie Józefie a nie Józefie radny.... Nie jest Pan z mojej bajki ale też nigdy źle Panu nie życzyłem. Dlatego też w związku z tematami, które Pan porusza napiszę wprost... zaczyna się Pan ostro ośmieszać. Nikt nie rozumie tego co Pan pisze, ja również, więc mając na uwadze ciągle jeszcze życzliwość do Pana, niech Pan lepiej w końcu dopuści tą traumatyczną myśl, że nie jest Pan radnym i co najmniej przez kolejne lata nim nie będzie. A jedynym winnym tego stanu jest Pan i żadne inne nadprzyrodzone siły. Niech się Pan skupi na spółdzielni i szpitalu w których chyba jest jeszcze Pan członkiem rady nadzorczej, poświęci przyjemnościom gry, spacerom z pieskiem i wypoczynkowi w Zielonej..... pozdrawiam

Stefan St.
      • bytom333 Re: Do Bytomia bita droga..... 31.12.14, 07:21
        Panie Osmenda pytanie brzmiało inaczej.

Dlaczego nie kwestionował Pan braku przedstawiciela SLD w Miejskiej Komisji w chwili jej powoływania?

Czai Pan ?????????????????????

• aptykorz Re: Do Bytomia bita droga..... 31.12.14, 08:20
          nie wolno Zeflowi zadawać trudnych pytań bo mu się depresja pogłębi
          pytania tylko na poziomie radnego (czyli dla 8-10 latka) to odpowie kwieciście .....
    • fifik_rsl Re: Do radnego Osmendy 31.12.14, 20:29
      Mnie w tym wszystkim zastanawia jedno, ja nigdzie nie kandydowałem, nie tworzyłem żadnego komitetu a przynajmniej 5 dniowym wyprzedzeniem wiedziałem kiedy i o której to słynne losowanie się odbywa. Powiedział mi o tym Rafał (ten od ronda) bo robił swój komitet i się tym interesował. Pomijając już katastrofajny wynik PostPalikociarni to trzeba mu oddać jedno jako totalny żółtodziób poradził sobie z parytetami, ogarnął te pozostałe rzeczy jak losowania itp. Wy jako trzecia partia w mieście nie wiecie kiedy sie to odbywa, obrażacie się że ktoś wam nie powiedział itd. Budzicie się potem z reku w nocniku i płaczecie że was nie było. Moja śp Babcia na takich mówiła - MAMLASY i uważam że pasuje tutaj idealnie.
      Mam jednak do Pana Józka dobrą nowinę. Przedstawiciele pewnej partii, na ktorej wypowiedź prezesa Pan Józek sie powoływał, węsząc wszedzie spisek i próbę ich oszukania przynieśli na to losowanie kamerę i wszystko nagrali. W związku z tym jeśli zgłosi się Pan do Radnego- degustatora mięsistych kóz z nosa, to być może udostepni Panu nagranie i wtedy będzie Panu lżej na sercu. Tylko skoro zniknie argument nieprawidłowości, to zniesienie porażki będzie jeszcze trudniejsze.
      • jozefosmenda do forumowiczów GW ..... 01.01.15, 00:37
        Na ten moment wszystkim w Nowym 2015 Roku życzę samych serdeczności i tylko szczęśliwych dni!
        I to bez kadzenia.
        • rylska Re: do forumowiczów GW ..... 01.01.15, 22:23
          w zyciu piękne są tylko chwile ( tzw momenty)
    • jozefosmenda Re: Do radnego Bytomia 03.01.15, 18:56
      No to Bytom jeszcze raz:
      ad1. kwestionowałem ale było to jak grochem o ścianę (coś w stylu 5-tej kolumny),
      ad2.masz rację, mogłem tak jak Marian wziąć taszynlampe i przejechać autem cały okręg.Ale byłe tak pewny swego i leniwy zarazem, że sobie odpuściłem. Na dziś wychodzi, że dobrze zrobiłem bo w tym czasie mogłem sobie coś spożyć, zrobić i zawału nie dostałem. Ale jak chciałem kopie tych protokołów w sposób zwyczajowo przyjęty tak jak w latach poprzednich poprzez kancelarię RM to okazało się, że już są w archiwum w zalakowanych "miechach",
      ad3.nie wynika z żadnego tak jak cztery lata temu też nie wynikało. Ale skoro wtedy (w 2010r.) można było to zrobić to teraz tym bardziej bo informatyka poszła do przodu (tylko system się ponoć zawiesił). Takie podejście do wyborów to woda na młyn dla pewnego prezesa co można wyczytać tu i ówdzie. Ale to jest tak samo jak z tym, że zapis ustawowy mówi iż kandydaci na radnych nie mogą być mężami zaufania a jednak mogą.....
      A poza tym mam się dobrze a nawet więcej niż dobrze. Ale swoje wiem i też mi z tym dobrze!
      Co niektórzy znajomi powiedzieli mi bym sobie obejrzał ostatnią sesję RM to mi będzie jeszcze lepiej więc jak będzie trochę luzu to sobie spojrzę (podobno dałeś siana ale zresztą nie tylko ty jeden?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka