Dodaj do ulubionych

Duda w Aldiku?

22.05.15, 05:34
Dzisiaj odwiedzi kop.Halembę.
Mam nadzieję,że nie zapomni zrobić ostatnich zakupów,w niedzielę sklepy nieczynne.
A przy okazji złoży kwiaty na rondzie.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 05:49
      Hasło na dzis dla górników KWK Halemba:

Gdzie stos obietnic i słów pustych kupa, tam w miejscu gęby zwykle bywa dupa.
      ;)
      • amarian2 hepiczku 22.05.15, 09:55
        Twoje hasło jest ciągle aktualne nie tylko dla górników. Szczególnie w Mieście R. gdzie od 3 lat niejaki hepikowaty bronił "...stos obietnic i słów pustych kupa..." :) no i z okna patrzysz na jedną taką pustą obietnicę co rujnuje nasze miasto i ….
        Hepiczku skończ waść i wstydu oszczędź

• bytom333 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 11:01
      Dziś rano kandydat na prezydenta Andrzej Duda przyjechał pod KWK Halemba-Wirek
      Rozdawał górnikom kołoczki i ustawę o wsparciu fotowoltaniki. Po co mają kopać tyle węgla.
      • hepik1 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 11:42
        W radiu słyszałem,że to były bułki i kawa dla niedożywionych górników.
        O 6:45 na twiterze Brudziński napisał,że już są pod KWK Halemba.Miałem nadzieję,że zamiast tradycyjnego dmuchania w alkomat w tych okolicach załapię się na śniadanie.10 min później tamtędy jechałem ale nie było dudobusu ,o bułkach,kandydacie Dudzie i kawie nie wspominając.
        Niewykluczone,że dozywił tylko kopalnianych urzędników a o dołowych zapomniał ;)
      • hepik1 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 15:07
        Chwała Bogu,że o już ostatni dzień kampanii

Duda podsumował wydarzenia ostatnich godzin.
        - Byliśmy w piekarni w środku nocy. Obserwowaliśmy wypiek chleba, co z nim się później dzieje, jak jest rozwożony. To było w Nowym Mieście nad Pilicą. Byliśmy w Katowicach pod kopalnią Halemba, spotykaliśmy się z górnikami idącymi do pracy. Byliśmy na katowickim dworcu, spotykając z ludźmi, którzy rozjeżdżali się do pracy - wyliczał Duda.
        • hepik1 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 15:11
          Pochwalić żonkę,że mundurek do pracy wyprała ale w łeb,że nie zdążyła wyprasować:

bi.gazeta.pl/im/2c/21/11/z17963820AA.jpg
          • greenrs2 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 17:55
            Wiem, że niektórzy uznają to za kolejny, niezasłużony górniczy przywilej ale te "mundurki" nie pierze żona lecz kopalniana pralka.
            • hepik1 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 21:57
              Nie wiedziałem.
              Ale to może i żelazko trzeba wynegocjować kopalniane?
              A tak na prawdę,mundurek wygląda na świeżo wyfasowany z magazynu i ogólnie ustawka pod kamery.
              Bo w mundurkach do roboty raczej sie nie chodzi?Górniki raczej po cywilnemu do roboty idą.
              Ja tam jeszcze nikogo na ulicy takiego nie widziałem.
              • greenrs2 Re: Duda w Aldiku? 22.05.15, 23:43
                Kiedyś malowało się trawę na zielono a teraz wyciąga nowe mundurki z magazynu. Takie czasy...
                W gruncie rzeczy chodzi o to, żeby nie śmierdział potem i łaziennym szpindem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka