aloes69
26.11.15, 20:37
No powiem wam mnie się w tym roku sesje podobają.
Poza ta jedną co to ją postulowałem do rekordów Guinnessa podać.
Ja prosty człowiek jestem i nie wszystko rozumieć muszę , ale jak mnie się rozsądnie coś wytłumaczy , logicznie uzasadni to i czasem zaskoczę o co chodzi.....
No i lubię tą Panią co to moim prezydentem jest oglądać.
A ostatnio to jakby młodsza się zrobiła .......
Jak mi stara dokucza, że się wgapiam to jej subtelnie tłumaczę, że zamiast innych obgadywać, mogłaby być życzliwsza dla ludzi, częściej się uśmiechać, latać z kijami bladym świtem lub w świetle księżyca , załapać 5000 fanów na fejsie …..i czy ja jej bronię Mareczka oglądać?
Dzisiaj na sesji urzekło mnie , że tak szczerze, ekspresyjnie o swoich uczuciach mówiono.
Bo to czasem tak trzeba, po co psychologów przepłacać?
Jak jest komuś przykro, ktoś nieprawdę mówi, chamski jest, to trzeba to głośno powiedzieć, a nóż osobnik przemyśli , zmityguje się i na odlew przyłożyć nie trzeba będzie?
A może ta osoba to nawet nie wie, że innych obraża, bo np. ego ma rozdmuchane i na ludzi uwrażliwiona nie jest?
Nie można twierdzić, że się jest mądrym w taki sposób, żeby wszyscy dookoła głupcami się czuli lub chwalić tak , żeby pominięci chcieli oknami wyskakiwać;).
Trzeba człowiekiem być, szanse dać.
I tak sobie myślę, że dobrze, że Radni tą uchwałę o tanim kredycie przyjęli, bo to komfort dla finansów gminy jest i nie trzeba będzie się szarpać jak coś nagle nam wypadnie, a pewnie wypadnie bo fizycznie w budżecie państwa kasy nie ma, a potem też cudu nie będzie.....
Zgadzam się że ustawa śmieciowa to bubel prawny.
I mam prośbę.
Wiem, że trzeba oszczędzać ale zima idzie więc zacznijcie już grzać w tej sali sesyjnej, nie trzeba będzie wtedy w hełmach siedzieć. ;):)