Dodaj do ulubionych

Odbitki cyfrowe

03.03.06, 19:23
Czy ktoś nie wie gdzie w Rudzie albo okolicy można zrobić natychmiastowo
pojedyńcze odbitki z karty pamięci? Była taka kabinka do zdjęć paszportowych,
która miała też dziurki na karty pamięci w Geancie na Trzech stawach ale się
zmyła. W Chorzowie w AKS jest automat kodaka ale tam trzeba wykupić kartę za
30 zł.
Obserwuj wątek
    • osi-ris Re: Odbitki cyfrowe 03.03.06, 22:42
      na Wolce w Chorzowie na przeciw Mc Donalda ... jest sklep foto i mają tam to co
      potrzebujesz ...
      • w36 Re: Odbitki cyfrowe 03.03.06, 22:49
        osi-ris napisał:

> na Wolce w Chorzowie na przeciw Mc Donalda ... jest sklep foto i mają tam to co
        > potrzebujesz ...

Dzięki osi.
        Kojarzę ten sklep.

Tylko te parkowanie w Chorzowie ;) Kapiohowi to od tego nawet nerwy puściły:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=324&w=36872376&a=36872376

• osi-ris Re: Odbitki cyfrowe 03.03.06, 23:22
          staję zwsze na równoległej koło szpitala tam jest salon samochodowy zawsze
          znajde jakiś mały placyk na moje auto no i za darmo :) ale kawałek trzeba
          potuptać .. zle za to jest co pooglądać na wolce..
          • w36 Re: Odbitki cyfrowe 03.03.06, 23:59
            osi-ris napisał:

> staję zwsze na równoległej koło szpitala tam jest salon samochodowy

O Truchana mówisz? Tej co z cegły jest dalej? Jaki salon? Jakoś nie kojarzę :(
            • hepik1 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 07:23
              W Auchan Mikołów sklep Fuji z dwoma automatami.Z parkowaniem nie ma kłopotu.
              W Tesco Czarny Las w Kodaku też stoi(stał?)automat i nikt nie chciał karty stałego klienta czy czegoś podobnego(jesienią).
              • hepik1 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 07:24
                W Carrefurze w Katowicach conajmniej kilka automatów...
              • w36 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 08:20
                hepik1 napisał:

> W Auchan Mikołów sklep Fuji z dwoma automatami.

Do tego sklepu nie jeżdże bo tam mają niewygodne wózki, to juz mówiłem a dla
                samych zdjęć to jednak kawał drogi z Wirku.

> W Tesco Czarny Las w Kodaku też stoi(stał?)automat i nikt nie chciał karty stał
                > ego klienta czy czegoś podobnego(jesienią).

No właśnie, teraz kojarzę coś tam stojącego ale nigdy nie widziałem żeby ktoś
                coś przy tym robił. Czy ty tam robiłeś odbitki z cyfrówki na poczekaniu, czy
                tylko zostawiałeś do późniejszego odbioru?
                • hepik1 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 08:58
                  Z dokładnością do jednego km ,to ok.13km.
                  Po co Ci wózek do zdjęć...W automatach ,aż tak dużych formatów nie robią;))
                  A w tescowskim Kodaku,jak się dobrze trafi całkiem zdrowa dwudziestoparolatka gwarantuje full obsługę:))
                  • hepik1 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 09:01
                    Na "normalne" odbitki w Tesco czeka się do następnego dnia.Jakość jednak lepsza niż z komputerowych drukarek.
                    A karta stałego klienta wskazana jeśli sie robi więcej i często.O ile pamiętam daje 10% rabatu.
                  • w36 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 09:43
                    hepik1 napisał:

> A w tescowskim Kodaku,jak się dobrze trafi całkiem zdrowa dwudziestoparolatka g
                    > warantuje full obsługę:))

Zauważyłem że tam się strasznie nudzi ;)
            • mt71 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 07:54
              Oto strona sklepu/labolatorium fotograficznego na Wolce, o którym napisano
              wyżej: fotoland.pl/

Najlepiej zlecić tam odbitki przez internet. Pobież sobie program z tej stronki:
              fotoland.pl/zdjecia-cyfrowe-labnet.html i wyślij pliki.

Zalety:
              1. przyjeżdżasz po gotowe prace (poinformowany jesteś mailem, że zlecenie
              zostało przygotowane),
              2. odbitki są w niższej, często mocno konkurencyjnej cenie
              (fotoland.pl/zdjecia-cyfrowe-ceny.html),
              3. jakość odbitek b. zadowalająca (wiadomo - dużo zależy od Ciebie a właściwie i
              sprzętu jakim dysponujesz).

Wada jest jedna: przy dużym obciążeniu łączy internetowych wysyłanie pobranym
              programem trwa nieco długo. Ale można też zlecenie wysłać zwykłym mailem. Podaj
              tylko rozmiar odbitek i rodzaj papieru (matowy/błyszczący).

To tyle niby reklamy ww. punktu. Sam korzystam z ich usług - polecam i pozdrawiam!

• w36 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 08:15
                mt71 napisał:

> Najlepiej zlecić tam odbitki przez internet.

Ale mi chodzi o coś innego. Przychodzę z kartą pamięci i chcę mieć góra kilka
                odbitek za parę minut. Cena jest drugorzędna. Coś takiego jak w M1 w Zabrzu przy
                praktikerze, czy w Empiku w Gliwicach. Tyle że możliwie blisko.
                Co do większej ilości to na Wirku nie mam kłopotu, jest kilka miejsc, tyle że po
                odbitki trzeba przyjść co najmniej na następny dzień. Na miejscu robią tylko z
                "analogowych" filmów.
                • mt71 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 08:50
                  Sądzę, że z pojedyńczymi sztukami też nie ma problemu - to kwestia 5-10 minut i
                  masz odbitkę.
                  • w36 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 09:40
                    mt71 napisał:

> Sądzę, że z pojedyńczymi sztukami też nie ma problemu - to kwestia 5-10 minut i
                    > masz odbitkę.

No ale właśnie problem gdzie, konkretnie w okolicy Wirku. W Plazie w Naturze,
                    tylko przyjmują materiał a koło Chorusa mają zwykły lab ale cyfrowe też gdzie
                    indziej robią.
                    • mt71 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 09:43
                      Gdzie na Wirku - tego nie wiem. Może spróbuj w nowym labolatorium w Halembie
                      przy ul. Granicznej (niedalego stacji BP).
                      • mt71 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 09:45
                        :)) - oczywiście: niedaleko (to tak pogoda - mówię i piszę przez nos) :))
                        • w36 Re: Odbitki cyfrowe 04.03.06, 09:50
                          mt71 napisał:

> :)) - oczywiście: niedaleko

Już zobaczyłem na mapie. Ok. Dzięki.
                          • osi-ris wiocha normalnie zalatuje mi tu wiochą 04.03.06, 12:03
                            w36 kuknij na www.fotonet.tychy.pl wysyłasz fotkę rano a jak dobrze
                            pójdzie odbierasz na Wiru po 15 na Dąbrowskiego.. albo wieczorem przy
                            prowadzeniu konwersacji na formum gazety a rano odbierasz na Wirku ..jedynym
                            pytaniem jest do czego ci "już" ta fotka potrzebna tracisz kilka ładnych godzin
                            z powodu kaprysu "już" - no wolno ci ale te 2h w du...e nie no szkoda czasu a
                            rezultat ten sam. co do fotonet. firma sprawdzona jakość gwarantowana -długo z
                            nimi współpracuje -nawet program znacznie został ulepszony..
                            • w36 Re: wiocha normalnie zalatuje mi tu wiochą 04.03.06, 18:18
                              osi-ris napisał:

> jedynym
                              > pytaniem jest do czego ci "już" ta fotka potrzebna tracisz kilka ładnych godzin
                              > z powodu kaprysu "już"

Teraz tracę, poźniej zyskam ;)
                              Mam już takie kaprycho, drogi osi, jak mi się materiał pojawi to chciałbym wyjść
                              z domu i za 15 minut wrócić z odbitką żeby sobie ją choćby tylko do ramki włożyć.
                              Nic wyszukanego, chyba, jak na dzisiejsze możliwości. Dawno temu jak sam robiłem
                              całą obróbkę, miałem o wiele lepszy czas. Wyciągałem z aparatu kawałek filmu,
                              wywoływałem, przed suszeniem do denaturatu żeby szybciej wysechł. Tyle że teraz
                              wiem że oszczędności na czasie płukania odbitek mają swoje granice, bo część ich
                              po latach pożółkła :(.
                              No a teraz słyszę słowo "jutro" :D . Nie podoba mi się w pewnych kontekstach ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka